Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Corupția e cea de-a doua natură a Internelor

Zoom Corupția e cea de-a doua natură a Internelor

Nu e zi de la cel de sus ca

fie vreun purtător de uniformă, fie vreun funcționar la civilescu, ambii din organigrama Internelor, să nu calce pe bec și ba să fure în stilul împins, smuls sau aruncat, ba să stea de șase în timp ce alții dau cu jula, ba să ia șpagă. De ce se ciordește la Interne? Pentru că pe vremuri pe cel de sus, din fruntea Internelor, îl chema Mihail Kogălniceanu, Spiru Haret, Alexandru Marghiloman, Take Ionescu, Constantin Argetoianu, Barbu Știrbey, Ion Gheorghe Duca sau Armad Călinescu, în timp ce astăzi îi zice parcă în derâdere, Liviu Dragnea, Dan Nica, Vasile Blaga, Traian Igaș, Gabriel Berca, Ioan Rus, Mircea Dușa sau Radu Stroe.

La Interne se manglește în toate stilurile.

Ultima găselniță în domeniu este rețeta medicală falsă. La Centrul medical al Internelor din Constanța șparlește de zor medicul Florin Mihail Anghel, care are contract cu o farmacie privată, societatea Pharmacy SRL. Medicul prescrie rețetele, inclusiv acelea pentru morți, la Pharmacy SRL, iar acestea sunt decontate din bugetul centrului (fascimil 1). Evident că șefa farmaciei este soața medicului Florin Anghel. Bineînțeles că rețetele sunt cărate între centru și farmacie și retur, de o singură persoană de încredere, angajată a farmaciei. Până la această oră s-a furat în familia Anghel miliardul de lei, dar deși sesizate, organele tac și se uită sfioase în pământ.

Tentația de a fura pe seama bolnavilor

este uriașă, pentru că rețetele militarilor sunt decontate integral, iar pensionarii Internelor beneficiază de rețete gratuite, ce pot fi ridicate doar din anumite farmacii, în cazul de față societatea Pharmacy SRL. Schema cu rețeta a fost denunțată de asistentul medical agent de poliție Șerban Mihalcea, în momentul în care a găsit că rețetele doctorului Anghel nu erau semnate. Curând, lui Mihalcea au început să i se întâmple fel și fel de nasolii. Să depănăm un fragment din memoriul pe care agentul i l-a trimis ministrului Mircea Dușa, în care reclama furăciunile de la centrul medical:

“Doamna comisar șef Ciulea Rodica,

șefa centrului medical, m-a acuzat în particular că eu sunt informator al SIIPI (UM Doi și-un sfert – n.r.) iar în ședința lunară a acuzat generic persoanele care nu au altceva de fșăcut decât să raporteze la DGA, SIIPI sau Corpul de Control al Ministrului. Doamna comisar a mai afirmat pe un ton amenințător și că “nimeni nu-i corect sută la sută”. Corect, zicem noi. Nici măcar doamna Ciulea nu-i corectă și i se pune în cârcă o renovare frauduloasă de peste 700 milioane lei vechi. Să-i dăm cuvântul agentului Mihalcea:

“Renovarea s-a făcut în anul 2008,

iar recepția în 2009. Contractele cu firmele de reparații erau nedatate și fără număr. În afară de a da cu var, n-au făcut nimic altceva (facsimil 2). Comisia de recepție, care a semnat după un an era formată din președintele Florin Anghel, cel cu rețetele false, medic comisar șef de poliție Rodica Ciulea, actuala șefă a centrului, și subsemnatul. În plus, la două luni de la recepție, de la firma soțului dr. Rodica Ciulea, se cumpără 6 aparate de aer condiționat în valoare de 100 de milioane lei vechi (facsimil 3). Adică un fel de plată pentru faptul că a semnat porcăria aia de recepție a renovării.

În 2011 vine controlul de audit

și descoperă porcăriile făcute. Se apucă ăștia în forță de lucru, întreabă oamenii ce știu și eu, ca un idiot, spun ce am văzut. Curg telefoanele de sus, auditul se face mic, mic și eu rămân pe loc să iau șuturile-n fund. În anul 2012, sătul de toate astea, încep să fac rapoarte la ministru. Întâi la Ioan Rus. Nimic. Coincidență sau nu, se descoperă după 17 ani că nu corespund cu postul pe care eram încadrat: eu eram oficiant medical iar postul era de asistent medical. La încadrare, în 1996, am dat concurs, legislația permitea asta, deci nu mi-am făcut probleme.

Între timp am terminat psihologia,

am făcut cursuri postuniversitare de mediere, comunicare și alte prostii d-astea, nici prin cap nu mi-a trecut că nu sunt în regulă. Problema lor era că între anii 2002-2007 legea îi obliga să dea 5 ani derogare celor care erau în situația mea pentru a se pune la punct profesional. Dar cu condiția să mă anunțe. Aceasta era obligația lor și nu au făcut-o. Deci, fac un raport. Vine un control și pleacă spunând că nu este nimic în neregulă. Intru în audiență la Directorul Direcției Medicale a MAI. Nimic și aici”, zice Mihalcea.

Aici, zodie cu ghinion,

zicem noi, că jocurile sunt făcute de Gabriel Ovidiu Galeș, care vine de la Doi și-un sfert, cu o haltă în ORNISS. Și are acasă Galeș o ditamai specialista în falsuri, în persoana soției sale, Laurenția Nicoleta Galeș, pusă sub acuzare în octombrie 2012, pentru rețete false în valoare de 400.000 ron, în scandalul care a cutremurat din temelii Spitalul Fundeni, încât nu este dispus să asculte alte povești asemănătoare.

Pleacă Rus și vine Mircea Dușa.

Face asistentul agent de poliție Șerban Mihalcea și la ăsta vreo 3 rapoarte. “Iar nimic”, se plânge Mihalcea. “Mă duc la DNA București. Pauză. Raportez la Corpul de control al ministrului. Vine un tip de acolo și controlează, în luna decembrie 2012. Pleacă fără să spună nimic. În luna ianuarie 2013, cu ocazia semnării aprecierilor de serviciu pe anul anterior, șefa centrului, care m-a bubuit de-mi venea să mă omor, îmi spune că a fost chemată la corpul de control și nu s-a adeverit nimic din ce am spus. Mai fac și al 6-lea raport, remis lui Stroe prin amabilitatea senatorului Sorin Roșca Stănescu”.

În data de 20 ianuarie 2013

Șerban Mihalcea este pus la dispoziție. Adică ridicat în furci. “Și începe circul”, continuă să povestească Mihalcea. “Trec 12 zile în care nimeni de la minister nu mă bagă în seamă. Ameninț cu greva foamei. În data de 04.02.2013 încep greva cu acte în regulă, ambulanță, primărie anunțată, minister notificat. La ora 08.45 sunt sunat de la minister să-mi mișc urgent fundul acolo. Mă duc însoțit de dl. Coarnă de la sindicatul polițiștilor. La minister mă primește dl. chestor Ion Stoica, secretarul general al MAI, directorul Direcției Medicale, negru de supărare pe mine, și directorul Direcției Management Resurse Umane din MAI.

Încep discuțiile, cearta cu directorul direcției medicale,

negocierile. Mi se propune un post de IT-ist, am și studii d'alea, de fapt am mai multe, mai putin nenorocirea aia cu asistenții medicali n-o am definitivată, pe care să-l transfere de la pompieri, la CMJ Constanța. Am acceptat. Le zic de hoțiile de la Constanța. Și aflu cu stupoare că în urma controlului din decembrie, conducerea centrului nu numai că n-a ieșit nevinovată, dar s-a ales și cu dosar penal la Judecătoria Constanța.

Păi, zic eu, bun, bun, dar de ce îi mai țineți

în funcție că ăștia au mai făcut și alte potlogării?. “Nu putem să-i schimbăm din funcție până nu se pronunță instanța”, vine răspunsul. Degeaba argumentez că sunt săvârșite și alte măgării care nu țin neaparat de instanță și pentru care în orice țară normală îi zburau pe șefii mei imediat. Nu ne înțelegem pe chestia asta, de fapt erau și un pic plictisiți. Neîntrebându-mă nimeni de greva foamei și de încetarea ei, nici eu nu promit nimic.

Mă sună șefa relațiilor publice a ministerului.

Ne certăm o jumătate de oră în care-i spun cu subiect și predicat ce cred eu despre lupta anticorupție din minister și de faptul că e corpul meu și dacă am chef să mor o s-o fac fără să le cer acceptul. Tipa dă înapoi și la o oră se anunță public că a plecat corpul de control al ministrului la Constanța. Marți dimineața, mă trezesc la cabinetul de la Cernavodă unde aveam postul, cabinet care face parte din CMJ Constanța, cu tipii de la corpul de control. Cam ofuscați că i-am acuzat că nu și-au făcut treaba în decembrie. Le explic cu calm faptul că așa este și le argumentez. Le spun și alte porcării săvârșite pe care le-au ignorat prima dată.

Le mai spun că am suspiciuni asupra posibilității

unor “sifonari” într-ale informațiilor dinspre corpul de control, înspere CMJ Constanța, întrucât o anume persoană se bate cu cărămida-n piept că are un verișor primar la corpul de control. Se albesc ăștia la față. Mă roagă să ies din greva foamei. Le promit asta cu condiția să fie imparțiali și corecți și să uite de eventualii verișori ai unora și altora. În fine, începe controlul și, după trei zile, pleacă urmând să delibereze asupra deciziei pe care trebuie s-o ia.

De atunci au trecut 8 zile.

Ei sunt obligați să ia o decizie în maxim 20 de zile. Problema mea este aceea că imediat cum au plecat, șefa centrului a reînceput cu abuzurile asupra mea. Spaima mea este aceea că vor mușamaliza totul, că doar sunt specialiști în asta. Verișorul va plânge pe umărul chestorului, șeful corpului de control al ministrului, ministrul e ocupat ba cu bugetul, ba cu MCV-ul ori cu ungurii.

Oameni vor trăi mai departe terorizați

de frustata asta de Rodica Ciulea, șefa Centrului Medical Constanța. Luati declarația ei de avere și căutați-i numele pe net. La două luni de la numire i se sparge casa și i se fură bijuterii de 650 milioane vechi, pe care bineînțeles că nu le avea trecute în declarația de avere” (facsimil 4). În concluzie, oglindă, oglinjoara mea, spune-mi, rogu-te, care este cel mai corupt organ din România, în afară de tot organul de la Interne?  

Schema cu rețetele false se joacă

și la Centrul medical al MAI din Mehedinți. Ion Dichescu, șeful centrului, a prescris rețete de milioane de lei, atât lui, cât și unei găști de complici, pe care le decontrază de la farmaciile cu care au încheiat contracte. Lăcomia l-a făcut pe Dichescu să gafeze ca un bou. A început să prescrie injecții cu dispărutul Polidin, iar unei femei i-a prescris Prostamol. Mânăria a fost sesizată de agentul de poliție Valeriu }âroi. Urmarea? }âroi a fost acuzat că are probleme psihice și trimis să se consulte la medicii de specialitate. La Interne, forța de mușamalizare a măgăriilor este direct proporțională cu instinctul civic. Dacă vei da Internele în gât, te vor toca de toți pereții, până îți va zbura sirinxul din gât.

Facsimil 1

Facsimil 2

Facsimil 3

Facsimil 4

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint