Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cotabiță face Reiki cu presa

Zoom Cotabiță face Reiki cu presa

Lucrez de destul de mulți ani în presă încît să știu că, de cînd Cotabiță a ajuns la spital, toate site-urile de pseudoștiri și-au pus trepădușul de serviciu să scrie articolul generic „Cotabiță s-a stins” și să-l pună la ciorne, ca să poată să-i dea publish fix în secunda cînd omul dă colțul, ca să fie poziționați bine în căutări. Că televiziunile au pregătit montajul generic alb-negru cu clipuri cu el, pe muzică tristă, ca să-l bage la știri. Că toate emisiunile de scandal le-au pus pe speed dial pe Corina Chiriac, Monica Anghel și orice altă cîntăreață din generația lui care ar fi dispusă să plîngă în direct și să spună că „a fost un om bun”. Că ăia de la tabloid au imprimat deja 10.000 de CD-uri cu „Cotabiță greatest hits” ca să le vîndă odată cu ziarul, după ce se întîmplă nefastul eveniment. Presa e o lume cîinoasă.

Însă Cotabiță a spart tiparele normale de vedetă care moare și revine brusc, pentru că publicul te ascultă mai cu drag cînd ești mort. Soarta lui nu a fost un festin pentru presă, ca în cazul Mădălinei Manole, Laurei Stoica sau chiar al lui Michael Jackson. A stat o lună în comă și a adus cu țîrîita trafic prin știri din categoria „Doctorii au dat o veste năucitoare surorii/fiicelor/vecinilor/cîinelui lui Cotabiță”.

Și aici s-a întîmplat neașteptatul. Cotabiță a început să-și revină. În momentul în care scriu textul ăsta nu se știe clar cît din omul care era o să-și revină. Ce e clar e că ciornele-necrolog cu el or să se piardă printre articolele nepublicate de același tip cu Ion Iliescu, Radu Beligan și Viorel Lis. Iar CD-urile alea n-or să mai iasă din cutii. Pentru presă, însă, subiectul nu moare. Subiectul se transformă.

Pentru că, cu cît e mai prost omul și înțelege mai puține de la viață, cu atît este mai convins că absolut orice are o explicație simplă, pe înțelesul lui, fiindcă poporul are nevoie de o explicație. De ce și-a revenit miraculos? Iar presa a găsit răspunsul.

Cotabiță practică Reiki, o pseudoștiință new-age, bălărie de-aia care afirmă că poți să vindeci chestii cu o energie selectă dacă te scremi spre ele. Pe el nu l-a întrebat nimeni, că nu e în stare să răspundă, dar deja au apărut experții în Reiki să afirme cum un snop de îngeri i-au echilibrat ăstuia energia astrală și de-aia și-a revenit. Uitați răspunsul simplu pe care îl căutați, oameni buni! E pe înțelesul vostru. Energie astrală!

Aș vrea să am, la un moment dat, o experiență de-asta aproape de moarte. Și, cînd îmi revin, să le spun tuturor că mi-am revenit doar pentru că, de mic, îmi încep ziua cu o bere și cu o jumătate de kilogram de coacăze pe stomacul gol. După care fac tumbe o oră. Vreau și eu să-i dau prostului un răspuns simplu. Sigur, rîd și de cretinii pe care Cotabiță i-a luat în trenul cu Reiki fără să zică absolut nimic. Dar parcă altfel rîzi de cretini cînd sînt ai tăi.
Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale