Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Creaturi din mitologia contemporană

Zoom Creaturi din mitologia contemporană

Toată lumea a auzit de balauri, zmei, moroi și căpcăuni, dar vremea lor a trecut. Un balaur n-ar putea supraviețui nici măcar o zi în marile orașe ale zilelor noastre. Legenda spune că un zmeu a vrut să viziteze Bucureștiul, dar a rămas fără bani și acte încă din Gara de Nord. Barurile din Centrul Vechi și saloanele de masaj erotic fac prea multă lumină pentru moroi, iar copiii din ziua de azi sunt plini de E-uri, ceea ce le cauzează căpcăunilor boli ale tractului digestiv. Lumea s-a schimbat și vechile creaturi legendare nu-și mai găsesc locul. A sosit vremea pentru niște figuri mitologice noi.

Dragonul de Colentina – Pe jumătate reptilă gigantică, pe jumătate depozit en gros, dragonul de Colentina e cea mai mare creatură de uscat din sectorul 2. Inamicii lui naturali sunt inspectorii ANAF, de care se ferește scoțând capul din bârlog doar la orele mici ale dimineții. La cel mai mic semnal că vine vreun control, Dragonul de Colentina, zis și Dragonul Roșu, se pitește în niște hale mari de la marginea orașului și pune lacătul la ușă.

Maidanezul – Bătrânii își mai amintesc că, pe vremuri, înainte de anul 2013, stăpâne pe străzile Capitalei erau haite întregi de maidanezi, care stăteau ciorchine pe marginea drumului din zece în zece metri și sfâșiau fără milă orice trecător. Sau cel puțin așa spun legendele. Oficial, acum nu mai există maidanezi, dar mai auzi la câte o scară de bloc pensionari care strigă melancolic și gingaș după Fetița sau Negruțu.

Vampirul vegan – Un vampir care se respectă și care ține la sănătatea lui nu mai consumă sânge de om, pentru că toată lumea știe ce chimicale conțin oamenii din ziua de azi. Vampirii sunt, mai nou, vegani și sug numai sânge pe bază de soia, tomate și uleiuri esențiale. Ei obișnuiesc să doarmă toată ziua într-un sicriu, pentru că oricum, atunci când consumi numai chestii vegane, viața ta e complet fadă și e ca și cum ai fi mort.

Mița – E, de fapt, fosta Mumă a Pădurii, doar că acum e o mumă modernă, care vrea ca pădurea să nu i se mai adreseze cu „mumă“, ci să-i spună pe numele mic, Mița.
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale