Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

CTP, cotropit de comunism

Zoom CTP, cotropit de comunism

Cristian Tudor Popescu a făcut o pasiune din a-i compara pe oameni cu Nicolae Ceaușescu.

Iliescu a fost Ceaușescu, Năstase a fost Ceaușescu, Băsescu a fost Ceaușescu și – ce credeți? – da, Liviu Dragnea e Nicolae Ceaușescu.

CTP o spune exact în felul în care maestrul Cristoiu trăiește acele revelații în direct la RTV, zguduit live de întrebări menite să schimbe lumea așa cum a fost ea până atunci ­– un adevărat maestru al irelevanței, stăpânul absolut al amănuntelor lumii destinate aneantizării. Cum Cristoiu e dezgustat de opiniile celor din jur, căutând mereu cele mai tâmpite scenarii doar pentru a fi altfel, tot așa CTP ține cu dinții la o descoperire pe care probabil că a făcut-o în școala primară și care i-a purtat noroc pe tot parcursul vieții: toți oamenii răi de pe lume sunt ca Nicolae Ceaușescu.

Las la o parte faptul că Năstase, spre exemplu, sau Băsescu ori Dragnea chiar nu seamănă deloc cu Ceaușescu. Dar deloc. Aa, că sunt oameni răi și că Ceaușescu a fost om rău… Asta da, OK. Dar se pot găsi alți oameni răi cu care să-i compari.

De asemenea, CTP reduce totul la perioada comunistă. În concepția sa, acolo se găsește orice cheie de înțelegere a lumii românești de azi. Perioada comunistă e, pentru CTP, panoul de control al lumii din Munții Bucegi.

Zilele trecute, încercând să dea de pământ cu pesediștii cei agramați, de la ministrul Pop până la primarul ăla cu fumatul în toaleta școlii, CTP face un întreg program de gimnastică mentală. Cine credeți că e de vină pentru agramatismul acestor oameni politici? Exact, comunismul.

Iată-l pe maestrul CTP în acțiune: „Modul de a vorbi incorect românește era o marcă a adevăratului politician, puternic, din popor. Cum a spus și dl Pop: Eu sunt un om modest, din popor. Care ce înseamnă, de fapt? Înseamnă dispreț de tip proletaroid faţă de cei care nu sunt modeşti, din popor. Aceasta e atitudinea adevărată a aparatcikului comunist până la vârf față de limba și cultura română. Niciodată nu trebuia să și-o asimileze în mod serios până la capăt, pentru că atunci însemna că erai prea slab, prea intelectual și era clar că nu poate răzbate până în față”.

Da, chiar așa s-a întâmplat.

3 comentarii

 1. #1

  “Perioada comunistă e, pentru CTP, panoul de control al lumii din Munții Bucegi.” cred ca stiu din ce carte e luata ideea asta cu panoul din Bucegi. Sa nu fac reclama, unul din personaje avea Brad in nume

 2. #2

  CTP, cu referire la declaratiile lui Dragomir, declara urmatoarele

  “Noi suntem bântuiți de o fantomă: stafia statului paralel. Nimeni nu l-a văzut, dar toată lumea vorbește. Acest subiect nu va face audienţă pentru că SRI nu e securitatea, dacă era securitatea făcea audienţă la oameni. Nu are nicio noimă ce încearcă Partidul, cu P mare, putem include multe partide aici, în raport cu braţul său înarmat, securitatea. Nu are sens ce încearcă acum Partidul. Încearcă să echivaleze SRI cu fosta securitate. Aşa ceva nu va crede niciun cetăţean”.
  Ziaristu asta mai zice
  “Nu am văzut vreun cetăţean urmărit, dus cu ochelari la secţie. Cei care au fost arestaţi şi trimişi în judecată de DNA, nu de SRI, sunt persoane publice, politicieni, oameni bogaţi, nu simpli cetăţeni. SRI nu este îndreptat împotriva poporului, aşa cum era securitatea şi cum încearcă să convingă respectivii din partid azi”.

  Faptul ca lumea vorbeste, ziaristii, sau ma rog unii ziaristi, despre existenta unui stat paralel nu va face audienta.
  Adica, pentru CTP important este nu existenta unui stat paralel, ci doar faptul ca nu face audienta discutia pe aceasta tema. “Aşa ceva nu va crede niciun cetăţean”. Deci important este daca cetatenii vor crede asa ceva.

  “Cei care au fost arestaţi şi trimişi în judecată de DNA, nu de SRI, sunt persoane publice, politicieni, oameni bogaţi, nu simpli cetăţeni.“ De ce zice dansu ca nimeni nu va crede in existenta unei politii politice? Pentru ca arestarile, tinta asa zisei politii politice se indreapta catre un grup restrans de persoane, dar select, dupa criteriile pe care domnul CTP le enumera. Deci domnia sa explica politia politica.
  Zice, tinta DNA-ului nu sunt oamenii obisnuiti, deci nu este politie politica, tinta sunt politicienii, mai ales cei psd, oamenii bogati.
  Tocmai asta e problema, ca tinta DNA-ului este politica, se numeste politie politica, bai CTP. De asemenea, daca in tinta, pe langa politicieni, mai sunt si oamenii bogati, devine o lupta de clasa.
  CTP argumenteaza ca DNA-ul nu este numai o politie politica, ba chiar este si una doctrinara. DNA-ul si SRI-ul duce o lupta impotriva politicienilor precum si a oamenilor bogati.
  Deci este si politie politica dar face si lupta de clasa sociala. DNA-ul are o doctrina socialista. Lupta impotriva dusmanului avut, chiabur.
  Si tocmai asta, precizeaza domnul CTP, face sa fie sustinut DNA-ul de populatie si sa nu raspunda evidentelor cum ca ar face politie politica.
  In Romania sunt multi oameni fara bani si putini cu bani. Daca ai o platforma ce tinteste in cei bogati, ai sustinere de la cei saraci si multi. Si atunci poti face si politie politica daca este sustinuta de lupta de clasa.
  Domnul CTP nu spune ca nu exista politie politica, nu spune ca nu exista un stat paralel, dar spune ca nu l-a vazut nimeni, si cel mai important este ca nimeni nu vrea sa-l vada pentru ca nu este interesat.
  Este ceva de genul,… Stiu, exista stat paralel, exista politie politica, exista abuzuri in justitie, exista teroare la nivel inalt,… dar nu ma intereseaza pentru ca mie imi convine atunci cand sunt legati si torturati cei din alta categorie decat mine, cei din alta clasa sociala decat mine. Ce daca sunt abuzuri daca mie imi plac si nu mi se aplica mie si familiei mele, ci celor pe care-i urasc cel mai mult.
  Asta e lupta de clasa, asta simte CTP, asta simt cei multi, cei cu hashtag, cei cu revolta, cei saraci si multi.

 3. #3

  Da CTP āsta in ce tarā s-o fi nāscut? Nu cumva in Republica Socialistā România? Dacā erau asa rāi nu l-ar fi lāsat sā iasā! Ipocritii naibii…

 4. #4

  Republica Populară Romînă! Exacta așa, cu î din i. Vremuri grele! Greu de înțeles sau de descifrat acum!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • O dublă înmormîntare

  22 mai 2018

  Înainte s-o cotească de-a bușilea spre infern printr-un tub de ciment folosit la canalele de irigații din pustiul libian, Muammar Gaddafi, observînd că trădarea trăiește în concubinaj cu ofițerii din […]

 • Evreunul contra Israel?

  22 mai 2018

  Ca dovadă că prostia nu e monopol PSD, șeful PNL a făcut o plîngere penală pe adresa Torei iudaice, acolo unde legea talionului, a ochiului scos și a dintelui spart […]

 • Când Dragnea și Orban se joacă de-a Messi

  22 mai 2018

  Liviu Dragnea a luat politica externă pe cont propriu. Nu i-a cerut-o nimeni, nu exista nici o presiune, aproape că nu aveam ceva numit ”politică externă”. Și-atunci, în infinita-i înțelepciune […]

 • Convertirea pescarilor

  15 mai 2018

  Duhnea Ierusalimul ca o străveche bute, Imperiul avea platfus și nu primea nici vești și cum dădeam cu vîrșa prin bălțile stătute, de mila Lui ne-am transformat în pești.   […]

 • Iohannis la numărătoarea morților

  15 mai 2018

  “A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă”, zicea Klaus Iohannis, în noiembrie 2015, cînd norocul său politic incendia clubul Colectiv și îi aducea pe tavă […]