Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

CTP la munte și pe Marte: Tenisul înseamnă crimă

Zoom CTP la munte și pe Marte: Tenisul înseamnă crimă

Sunt zece săptămâni de când cutreierăm spațiul. Văd cu ochiul liber că echipajul e tot mai nemulțumit, în special eu. Oare asta ne așteaptă și de acum încolo? O să vagabondăm la infinit prin spațiu, ca un traseist politic care nu-și găsește partidul și preferă să călătorească într-o navă spațială între sediile PSD, PNL, USR și retur?

Cosmin Prelipceanu a venit într-o zi la mine foarte abătut și mi-a zis că nu mai suportă. Îi lipsește gravitația unei planete, verdeața unui parc, discuțiile cu alți oameni și lumina caldă a unui televizor pe care nu rulează în buclă același meci al Simonei Halep comentat de mine cu răcnetele unui raton plecat la război.

– Sunt jurnalist. Știți de când timp n-am mai prezentat o știre? O să înnebunesc aici pe navă dacă nu o să citesc niște noutăți de la un pupitru cât de curând.

– Dar pe ce planetă să rămânem? l-am întrebat.

Nici una nu era bună. Toate erau slabe ca un film prost cu DiCaprio.

– Nu contează. Orice planetă. Ce, pe Pământ am rămâne dacă am ajunge acolo pentru prima oară? Mai ales dacă am ateriza nu în București, ci undeva în lumea a treia, lângă municipiul Bârlad.

– Ai și tu dreptate. Hai să ne oprim pe prima planetă care ne iese în cale și să rămânem acolo. Sunt sigur că am să găsesc și printre locuitorii ei oameni de insultat, iar tu persoane pe care să le slujești cu credință și-n fața cărora să ridici sprâncenele ca un adolescent speriat. Știi tu, în felul ăla enervant al tău.

Zis și făcut. Am pus nava la sol undeva la marginea unui oraș, am deschis ușa navei și am ieșit la plimbare.

Două zile mai târziu

– Onorată instanță, inculpatul Popescu Tudor Cristian a lovit în numeroase rânduri surate de-ale noastre, pentru amuzamentul personal, și a încurajat foarte mulți tineri să facă la fel, inclusiv pe inculpata Halep Simona, judecată în lipsă, a spus procurorul-minge de tenis. Mare noroc că a ajuns pe planeta noastră, pentru a răspunde pentru faptele lui.

Judecătorul era tot o minge de tenis, îmbrăcată în robă și cu ciocănel în mână. În juriu stăteau douăsprezece mingi de tenis de diferite mărimi și culori, care urmau să-mi decidă soarta.

– Eu mi-am încheiat pledoaria, a mai spus procurorul-minge de tenis, plimbându-se prin fața juraților pe piciorușele lui subțiri, care abia îi sprijineau rotunjimea corpului. Las onorata instanță să decidă ce e mai bine să se-ntâmple cu această brută pleșuvă și cinefilă.

Chiar în acel moment, ușa sălii de tribunal s-a deschis și-a apărut Prelipceanu cu două rachete în mână. Una dintre ele mi-a aruncat-o mie și-am început amândoi a lovi în bietele mingi de tenis mai ceva ca Sharapova la Roland Garros. Ce rever a primit de la mine procurorul-minge de tenis nu vă închipuiți, cert e că a bubuit peretele ca pe vremuri, când reeditam singur finale de Cupa Davis în sufragerie și-mi băteau vecinii în țeavă de parcă erau percuționiști la o trupă de heavy metal.

– Evident, n-o să rămânem pe planeta asta, i-am spus lui Prelipceanu în timp ce alergam către navă.

La marginea orașului, un uriaș monument sferic îl atenționa pe orice vizitator: Tenisul înseamnă crimă.

1 comentariu

 1. #1

  S-a oprit seria? Sper sincer ca nu, astept continuarea cu sufletul la gura, imi insenineaza ziua!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Piesă neterminată pentru o Europă mecanică

  15 ianuarie 2019

  La Ateneul Român, floarea politichiei bruxeleze s-a ridicat condescendentă la suprafața borșului de tărîțe dîmbovițean intrat oficial în fermentația iluzoriei președinții rotative a UE. În realitate, singurul român care chiar […]

 • Tusk și vocea României

  15 ianuarie 2019

  Discursul lui Donald Tusk de la Ateneu n-a fost doar un episod de marketing personal, ci și o concluzie amară pentru clasa noastră politică, mică de statură, mută și surdă, […]

 • Oastea femeilor pesediste

  15 ianuarie 2019

  Lavinia Șandru n-a stat mult cu limba pe bară. Are de muncă la TVR. Dar acum patru ani de zile, pe-atunci doamna Vâlcov, Lavinia a pus, în ipostaza sa de […]

 • Dragnea ca felul întîi, felul doi și desert

  8 ianuarie 2019

  Necrofagii care au devenit dependenți de cadavrul politic al lui Liviu Dragnea au nevoie urgentă de nutriționiști care să le diversifice meniul, cu atît mai mult cu cît, anunțîndu-și cadidatura […]

 • Anul violenței

  8 ianuarie 2019

  La fiecare pas pe care-l face, Klaus Iohannis pare să întindă sfoara nebuniei. Amînă, respinge, refuză. Două ministere n-au miniștri, opt ambasade n-au ambasadori, zeci de procurori stau pe bară […]

romania100