Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum asculta Băsescu presa

Zoom Cum asculta Băsescu presa

SRI testează, de șase luni, apetitul președintelui Iohannis pentru dosare. Pe un platou uriaș i se servesc, odată cu micul dejun, toate specialitățile bucătăriei secrete, de la brief-uri și analize la scenarii și informări despre adversari. Bucătarul ține mereu un ochi fixat pe client, gata să observe dacă virusul își face efectul și președintele va cere, în sfîrșit, stenograme și filmulețe.

Pînă acum, însă, Iohannis n-a manifestat pofta predecesorului său, care nu putea să-și înceapă ziua fără să asculte cu urechile lui convorbiri sau, după preferință, gemete și gîfîieli.

Un martor ocular își amintește întîmplări din anul 2005, cînd răposatul șef al SRI, Radu Timofte, începuse să-l servească pe Băsescu cu informări despre jurnaliștii presei independente. Băsescu își arătase în mai multe ocazii dubiile că asemenea oameni cinstiți există, iar Timofte și-a pus băieții să-i dea dreptate președintelui, falsificînd, pe ici, pe colo, realitatea.

Aceste informări au ajuns cu vremea dosare, iar dosarele au început să circule pe la apropiații lui Băsescu. Unii dintre ei au protestat împotriva metodelor abuzive de defăimare a unor oameni, dar Băsescu le-a rîs în nas. “Dacă nu aveți încredere în informările scrise, de azi înainte o să vă aduc înregistrări”, le-a zis el consilierilor, încălcînd o duzină de legi scrise în Constituția României. De atunci, din încălcare în încălcare, țara a ajuns unde a ajuns, în timp ce el n-a ajuns acolo unde ar trebui să ajungă.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale