Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum întreții sinecuriștii fără taxe?

Zoom Cum întreții sinecuriștii fără taxe?

„Aparatul bugetar nu s-a îngrăşat în mod natural. Toată gaşca de politruci care a infestat statul cu neveste şi cumetri a făcut asta. Doar dacă reuşeşti să cureţi nepotismul şi e de ajuns.“ Asta spunea Bogdan Glăvan în septembrie 2019, într-un interviu dat economica.net. În septembrie 2019, Bogdan Glăvan era consilierul economic al lui Ludovic Orban, președintele unui partid aflat în opoziție.

La începutul anului, Bogdan Nicolae Glăvan a devenit consilier al premierului Ludovic Orban, după ce în decembrie fusese numit în CA-ul Loteriei Române. Astăzi, Bogdan Glăvan nu este oficial pe ștatul de plată al Guvernului, funcția de consilier fiind una mai degrabă onorifică, cel desemnat în acte drept consilier pe probleme economice la cabinetul premierului fiind Tase Stamule.

Tot în ianuarie 2020, Bogdan Glăvan mai îngrașă și el aparatul bugetar, ca orice politruc dornic să infesteze statul. Pe 13 ianuarie 2020, Bogdan Glăvan este numit membru al Consiliului de Supraveghere al FRC și președinte al acestui consiliu, urmând să încaseze o indemnizație de 18.900 de lei.

Pe 11 martie 2020, mandatul domnului Glăvan de membru al CS al FRC și de președinte al CS al FRC încetează. Scurtă sinecură, ar spune unii, plângând de mila bietului consilier onorific. Dar…

Dar pe 17 martie, domnul Bogdan Nicolae Glăvan devine președinte al Directoratului Fondului Român de Contragarantare. Aici indemnizația lunară nu mai este de 18.900 de lei, ci de 26.460 de lei. Și ca să nu infesteze statul de unul singur, Bogdan Glăvan nu-și aduce soția, ci partenera de viață.

Partenera de viață amintită de gurile slobode ar fi Flavia Gabriela Anghel, lector universitar la SNSPA, care deține jumătate din firma White Collar Brewing SRL, din care Bogdan Glăvan deține cealaltă jumătate. Flavia Gabriela Anghel a fost numită în Consiliul de Supraveghere al FRC în același timp cu Bogdan Glăvan și a devenit membră a directoratului FRC tot în același timp cu Bogdan Glăvan. Desigur, dacă cei doi au o afacere împreună și sunt, cel mai probabil, și parteneri de viață, asta nu înseamnă că s-ar practica și în cazul lor nepotismul pe care Bogdan Glăvan voia să-l curețe în septembrie 2019, cu aproape o jumătate de an înainte de a-și da seama că și accederea în funcții înalte pe bază de relații familiale este o cale de a reuși în viață. Oricum, ca membru al Directoratului FRC, Flavia Gabriela Anghel câștigă o indemnizație de 25.200 de lei.

Ca să ne facem o idee ce a însemnat pentru Bogdan Nicolae Glăvan accederea la putere a PNL și sinecurizarea domniei-sale cu funcția de la FRC și cea din CA al Loteriei Române, trebuie să spunem că în întregul an 2019 veniturile domnului  Glăvan s-au ridicat la 72.491 de lei din salariul de la Universitatea Româno-Americană și 7.852 din salariul de la ASE. În total, 80.343 de lei pe an, 6.655 de lei lunar. Astăzi, ca președinte al directoratului FRC, câștigă 26.460 de lei pe lună și ca membru al Consiliului de Administrație al Loteriei Române câștigă 7.198 de lei. În total câștigă într-o lună 33.658 de lei.

În doar două luni și zece zile din 2020, Bogdan Glăvan câștigă numai de la FRC și Loterie cât a câștigat în tot anul 2019, iar veniturile sale din sinecuri în 2020 vor fi, la final de an, de cinci ori mai mari decât veniturile din 2019. Nu pentru că ar fi dat lovitura în afaceri cu făbricuța sa de bere artizanală White Collar Brewing, ci pentru că a dat lovitura pe piața sinecurilor politice.

Ca amănunt deloc lipsit de savoare, dintre cele trei beri pe care le produc Bogdan Glăvan și Flavia Anghel, cea mai promovată este berea „Fără taxe“. Pentru un libertarian cum este domnul Glăvan e un nume OK și un statement. Pentru sinecuristul Glăvan e o problemă, căci, fără taxe, Ministerul de Finanțe, care este principalul acționar al FRC, nu ar avea cum să mai facă rost de banii din care să-i asigure domnului Glăvan cei 26.460 de lei lunar.
5 comentarii

 1. #1

  Wow 26.460 de lei lunar!!!
  Cit banet! Ce pana calului face acest om pentru acesti bani? Ce produce el, care este produsul finit al muncii sale de primeste atita banet?
  Citi centimetri patrati de spital s-ar construi din banii luati de astia doi paraziti?
  huh?

 2. #2

  Tase asta nu-i din neamul lui Simona?
  Cum reuseste poporul asta sa se lipeasca de bani?

 3. #3

  Excelent ! Oribil !

  adică textul e excelent, iar personajul, oribil.

 4. #4

  extraordinar de bun si de corect si la obiect articolul, se vede de departe tusa Catavencilor. Cum spuneam, excelent de precis – ca berea Zero Taxe.

 5. #5

  berea Fara taxe e tare!
  Noi suntem fraieri si astia doi sunt hoti!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale