Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum petrec românii ziua de 1 Mai

Zoom Cum petrec românii ziua de 1 Mai

Eugen Orlando Teodorovici. Pentru că e Ziua muncii, s-a hotărât să-i dea un telefon și să-i zică “La mulți ani!”, deși nu i-a plăcut niciodată de ea și a ocolit-o mereu când a avut ocazia. Orlando spune că el și munca sunt inamici naturali și că antipatia este reciprocă, deși mai mult el s-a ferit de muncă decât munca de el. Din fericire, a găsit strategia perfectă ca să scape de muncă: a lucrat numai la stat, într-un minister unde o urăște toată lumea și biata muncă n-are ce căuta.

Liviu Dragnea. N-a petrecut în nici un fel, pentru că 1 Mai i se pare o sărbătoare perimată. Ar trebui să fie înlocuită cu o zi internațională a oamenilor muncii care prestează pentru partid, dar sunt plătiți de la stat, prin Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.

Cristian Tudor Popescu. Pentru că are prea multe hobby-uri pentru o singură zi liberă, CTP a comentat un film SF despre un meci de tenis, insistând pe prestația Simonei Halep, deși Simona nu apare deloc în film.

Klaus Iohannis. De 1 Mai a scos-o pe doamna Carmen la o cină romantică, pentru că așa e normal să faci de Valentine’s Day. O să marcheze el și ziua de 1 Mai, dar mai încolo, prin august.

Maria Grapini. A sărbătorit 1 Mai consultând un dicționar ortografic, pentru a vedea cum se scrie corect data și unde se pune cratima în “mai”.

Ludovic Orban. Și-a căutat pe niște site-uri de haine o manta frumoasă, care să meargă cu noul lui guler, făcut din mandolina la care a încercat să cânte de 1 Mai la iarbă verde și cu care niște turiști exasperați l-au lovit în moalele capului.

Lucian Mîndruță. A mers la iarbă verde, dar nu ca să facă grătar, ci ca să-i trimită la muncă pe românii care veniseră la relaxare. El le-a amintit că 1 Mai e o sărbătoare comunistă, că se fac părtași la crimele regimului comunist dacă mănâncă mici de 1 Mai și că nu trebuie să se odihnească azi, pentru că atunci înseamnă că Stalin a învins și nu trebuie să-i dăm această satisfacție. Mîndruță n-a reușit să convingă pe nimeni, dar marele lui noroc a fost că avea bicicleta la el și a putut să fugă rapid de furia petrecăreților pe care i-a deranjat.

1 comentariu

 1. #1

  Ireale fetzele de pacalici din poza.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
Editoriale
 • Părinteasca dimîndare

  16 iulie 2019

  Simona Halep i-a bulversat pe englezi cînd le-a povestit că România, care-i cea mai mare producătoare de iarbă cu scaieți din Europa, nu are nici un teren de tenis cu […]

 • Alianța morților

  16 iulie 2019

  Al doilea mandat Iohannis își aruncă umbra împietrită peste următorii cinci ani românești. După calcule și arestări, fatalitatea are acum înfățișarea drobului de sare. Se pregătește perpetuarea unui alt președinte […]

 • Iar ne fug investitorii

  16 iulie 2019

  Cică ExxonMobil ar cam vrea să se retragă de pe platoul continental al Mării Negre. Cel puțin așa spun sursele publicației specializate Gas4Media. Publicație care nu uită să ne amintească […]

 • “Cine rîde undeva în lume, rîde de mine!” (Rainer Maria Rilke)

  9 iulie 2019

  Legea recunoștinței, conform căreia copiii care nu le vor cumpăra părinților loviți de Alzheimer înghețată pe băț vor fi deferiți Justiției, mi-a amintit de șocul pe care l-am trăit în […]

 • Isărescu al șaselea, unicul

  9 iulie 2019

  Între comunism și ziua de mîine, istoria a aruncat iarăși o punte de rău augur. Parlamentul României a pus, pentru a șasea oară, un informator al Securității în fruntea Băncii […]

bt