Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum s-a alterat şi apoi s-a împuţit prietenia dintre Traian Băsescu şi Sorin Roşca Stănescu

Zoom Cum s-a alterat şi apoi s-a împuţit prietenia dintre Traian Băsescu şi Sorin Roşca Stănescu

Ce ţi-e şi cu prieteniile care se transformă în duşmănii pe viaţă! A fost o vreme în care Traian Băsescu, proaspăt preşedinte, şi Sorin Roşca Stănescu, încă director de ziar, puneau ţara la cale la Golden Blitz.. Apoi, din motive de Dinu Patriciu, s-au scîrbit unul de celălalt. Or mai fi fost şi alte pricini, numai de ei ştiute, de au ajuns la această duşmănie temeinică. S.R.S. l-a mai atacat pe preşedinte la frăţior, de i s-a pus pata lui Băsescu pe vorbele fratelui său. Dar chiar dacă cel vizat era el, nu fratele de la Constanţa, Băsescu s-a făcut că plouă. Cînd însă a zis Roşca Stănescu oarece despre niscai neştiute conturi prezidenţiale în străinătate şi despre nişte bani negri pentru alianţa D.A. s-a inflamat Băsescu. A dat mai întîi de ştire că-l dă-n judecată pe SRS şi-i cere daune de una sută lei, apoi a anunţat care-i pohta ce-o pohteşte: să-l vadă pe fostul său amic acolo unde-a stat şi „înalt prea sinucisul Adrian Năstase”.

Nu cred că-i sănătos să vorbeşti cu bucurie despre puşcăria altora, chiar şi ca preşedinte de ţară, fiindcă n-am auzit că puşcăriile vor fi desfiinţate în ziua în care îşi va termina Traian Băsescu mandatul la Cotroceni. Nu-i sănătos însă nici să acuzi, dacă n-ai probe, ceea ce lui Roşca Stănescu i s-a mai întîmplat şi pe vremea cînd se ţinea de toartă cu Băsescu, fără ca preşedintelui să-i fie jenă să se afişeze cu el. Şi reciproca e valabilă, apropo de vînzarea flotei şi de alte alea pentru care S.R.S. s-a scandalizat cu întîrziere, potrivit principiilor autohtone că Adevărul mi-e prieten dacă nu le cauzează prietenilor mei! şi că Duşmanii mei sigur sînt vinovaţi de ceva! Cum nu există nici o maximă referitoare la prietenii care ţi-au devenit duşmani, asta dacă nu luăm în calcul subtextul cunoscutei vorbuliţe Fereşte-mă, Doamne, de prieteni, că de duşmani mă păzesc singur! am putea recurge la următoarea soluţie de lucru: Adevărul mi-e prieten dacă nu le cauzează prietenilor mei care nu mi-au devenit duşmani, fiindcă ăştia din urmă sigur sînt vinovaţi de ceva!

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint