Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum să ancheteze Poliția hoții din Poliție?

Zoom Cum să ancheteze Poliția hoții din Poliție?

Ce și-or fi zicînd hoții după ce s-a aflat că ex-rectorului Academiei de Poliție, Adrian Iacob, i se va retrage titlul de doctor fiindcă a plagiat în lucrarea cu care l-a obținut? Se vor speria de Poliție sau vor ajunge la concluzia că Poliția e cu ei?

Consiliul Național care se ocupă cu atestarea titlurilor academice a decis cu umanimitate de voturi să-l lase fără doctorat pe chestorul Adrian Iacob. Distinsul chestor ar fi plagiat 70% din opul cu care și-a dobîndit titlul. Dar dacă n-ar fi fost jurnalista Emilia Șercan, care s-a specializat în descoperirea de hoții doctorale și care l-a dat de gol, Adrian Iacob ar fi fost și azi ditamai doctorul și rector la Academia de Poliție.

Ce să vezi, însă? După ce Emilia Șercan i-a făcut publică hoția, rectorul Iacob și prorectorul Murgoci l-au pus pe un subordonat de-al lor să se ocupe de caz. Iar subordonatul s-a gîndit să recurgă la o metodă din arsenalul mafioților: i-a transmis amenințări cu moartea Emiliei Șercan, dacă nu se astîmpără. Jurnalista nu s-a lăsat și a reclamat la DNA că e amenințată cu moartea. Drept care, acum, Iacob și Murgoci au dosare penale pentru instigare la șantaj și la amenințări cu moartea, care vor fi judecate la Curtea de Apel București.

Ce-ar fi fost însă dacă Emilia Șercan s-ar fi speriat de aceste amenințări venite tocmai din partea celor care-i învață pe studenții Academiei de Poliție cum să prindă hoții și șantajiștii? Tare mă tem că Iacob și Murgoci ar fi fost și azi în funcțiile lor de arhangheli ai apărării legii la Academia de la „Privighetori”.

E cu putință ca Emilia Șercan să fi primit și oarece informații dinspre Poliție despre doctoratul de furat al lui Iacob. Dar cîtă încredere mai poți avea în polițiștii care, în loc să-și facă treaba într-un caz de furt – era să scriu „fie el și academic!” –, se adresează unei jurnalist, ca să dea ea hoția la iveală?

Pentru hoți, faptul că Iacob și Murgoci au dosare penale pentru complicitate la șantaj și că Iacob chestorul rămîne fără titlul de doctor, de pe urma investigației une jurnaliste, nu a Poliției, s-ar putea să fie un motiv de încurajare. Căci dacă Poliția nu e în stare să descopere un caz de furt flagrant chiar în rîndurile ei, se cheamă că, de fapt, Poliția e și cu ei. Chiar dacă, din cînd în cînd, polițiștii mai prind cîte un hoț sau un șantajist mărunt, de ăia mari nu se atinge nimeni, ca să nu ajungă Poliția să se ancheteze pe ea însăși.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  Am o prietena, are un bar, barul afost pradat de un colorat, a luat toti banii si un telefon. Fiind prost ca noaptea in carea actionat, a folosit telefonul, fiind astfel usor de gasit. Aici se termina realitatea si incepe Romania: coloratul e bine mersi, se plimba liber, iar pagubasa primeste aproape zilnic vizitatori in uniforma. Ca registrul de casa, ca respectat ora inchiderii, ca inventar de magazie, ca etc. Concluzia: pestele de la cap se-mpute, dar pute pana-n varful cozii!!!!!

 2. #2

  Ce de fetze: (stanga) un samsar de masini facut general de dormeo [(vezi articolul Sorinei Matei), lui Rise Project nu i-a convenit cand i-am spus acu’ 2 ani], (dreapta) precursoarea sirmei in p..riza etc. Vorbim degeaba.. .

 3. #3

  Tareeee !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Șato falit

  21 ianuarie 2020

  Anul trecut, cam pe vremea asta, am intrat ca un domn într-o bancă, fluturîndu-mi hlamida gloriei, și am ieșit într-o jumătate de oră, ponosit ca un homles fără pensie și […]

 • Pe cale de dispariție

  21 ianuarie 2020

  Gîndacul croitor al stejarului a apărat Valea Oltului mai îndîrjit decît au făcut-o dacii lui Scorillo și ai lui Decebal. A oprit buldozerele, planul de fezabilitate și fondurile europene doar […]

 • Răul cel mai cinic

  21 ianuarie 2020

  A devenit extrem de plictisitoare, ba pe alocuri chiar enervantă, mantra asta cu alesul între răul cel mai mic și răul cel mai mare. Sunt din ce în ce mai […]

 • Constituție, prostituție…

  14 ianuarie 2020

  A existat, după 1990, un moment încare Constituția României putea fi modificată, schimbată în bine. Era epoca în care o alianță politică obținuse peste 60% din locurile din Parlament. Se […]

 • Istoria în adormire

  14 ianuarie 2020

  Dacă turiștii sovietici înarmați cu drujbe, fitile de lampă și scrumbii afumate nu s-au sfiit în decembrie ‘89 să se cațăre pe acoperișurile caselor conspirative ale Securității și să tragă […]