Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum să te ferești de gripă în 3 pași simpli

Zoom Cum să te ferești de gripă în 3 pași simpli

Ai auzit spunîndu-se atîtea lucruri frumoase despre gripă, dar totuși ai prefera să-ți cadă un copac înghețat în cap decît să te îmbolnăvești iar? Toți prietenii tăi o au și vrei să fii diferit? Dacă tot chiulești de la serviciu, ai prefera să faci ceva mai plăcut, nu să stai plin de muci sub plapumă? Tot ce trebuie să faci e să urmezi cîțiva pași simpli.

1) Încetează să le spui “Sănătate!” sau “Noroc!” oamenilor care strănută în jurul tău – Or să creadă că-i placi și or să revină să mai strănute și altă dată. Dacă aveau “Noroc” nu s-ar mai fi îmbolnăvit, iar dacă aveau grijă de “Sănătate” n-ar mai fi trebuit să le zici “Noroc!”. În loc să-i încurajezi în manifestările lor de a împrăștia microbi, lucru care nu-i va face decît să strănute și mai des, taie răul din rădăcină. De fiecare dată cînd cineva strănută lîngă tine spune-i ce simți cu adevărat: “Du-te dracului!”, “Uș de-aici!”, “Piei, drace!”, “Fugi de lîngă mine, diavol grotesc!”.

2) Umblă tot timpul cu dezinfectant la tine – Cel mai bun e dezinfectantul cu administrare orală, de prună sau de pere. Ai grijă să te dezinfectezi de fiecare dată cînd pui mîna pe o clanță, te ții de bară în autobuz sau ieși afară. Dezinfectează-te dublu în week-end pentru că atunci ai imunitatea cea mai scăzută. Totodată, transmite-le ferm microbilor că nu au ce căuta în organismul tău. Corpul omului e un templu și tocmai asta îl face atît de atrăgător pentru viruși, de aceea secretul e să-ți transformi corpul într-un loc indezirabil. Nici un microb normal la cap nu vrea să infecteze o casă bîntuită.

3) Evită locurile aglomerate, frecventate de mulți oameni – Pe scurt, evită toate locurile cu oameni și oamenii în general. N-o să te scutească doar de gripă, ci și de alte boli cel puțin la fel de deranjante. De exemplu, boala “Hai să-mi dau cu părerea chiar dacă nimeni nu m-a întrebat de sănătate” sau boala “Nu știu unde să mîncăm, alege tu orice loc, mai puțin ăla, și ăla, și ăla”, sau boala “De ce nu te măriți, ar trebui să te măriți, cînd mai ai timp să faci copii?”, sau boala “Am acasă 15 pisici pe care le-am salvat de pe stradă și acum le șterg la cur, vrei să vezi poze cu ele?”.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100