Ne-a fost atrasă atenția că, în ziua de azi, e foarte important să te pricepi la tenis. Dacă nu te pricepi la tenis, practic nu exiști, ești mai rău chiar și decît ăia care nu se pricep la fotbal, handbal sau politică. De aceea v-am pregătit un scurt ghid despre cum să te pricepi la tenis.
1) Comunică la toată lumea că te pricepi la tenis – Primul pas spre o carieră lungă și fructuoasă de specialist în tenis este să comunici la toată lumea că te pricepi la tenis. Începe cu familia și cu prietenii apropiați, apoi continuă cu oameni aleși la întîmplare de pe stradă, pînă cînd un procent cît mai mare din populația globului știe că te pricepi la tenis. Nu uita de China și de India pentru că acolo e grosul. Pentru a întări senzația că te pricepi la tenis, îmbracă-te în permanență cu un trening de fîș și cară cu tine o rachetă de tenis pe care, din cînd în cînd, ți-o lovești de călcîie. Opțional, aranjează să fii acompaniat mereu de cel puțin un copil de mingi, pentru că așa fac toți specialiștii ăia mari.
2) Folosește termeni specifici tenisului – Așa cum știu toți marii specialiști în tenis, tenisul de calitate presupune mai multe cuvinte despre tenis și mai puțină mișcare. Încearcă așadar să introduci în conversații cît mai mulți termeni legați de tenis. De exemplu: “Îți dau un backhand de nu te vezi!”, “Învață să-ți vezi lungul liniei!”, “Două punguțe, vă rog! Bravo, Simona!”, “Psihicul mentalului bate fizicul formei”, “Zgura mă-tii”, “Îmi cer scuze, domnule polițist, am fost furat de suprafața rapidă de joc”. Pentru conformitate, bagă și cîteva nume de vedete: Michael Jordan, Mika Häkkinen, Dănuț Lupu, Marie Curie, Nadia Comăneci. Cel mai simplu e la tenis feminin, unde nici măcar nu trebuie să te chinui să ții minte nume, e de ajuns să inventezei nume de rusoaice și, mai mult ca sigur, lumea o să creadă că sînt în Top 50: Levia Tolstoia, Anna Karenina, Yuria Gagarina.
3) Acuză maniera de arbitraj – Nimic nu te recomandă mai mult drept un fin cunoscător al tenisului decît o critică permanentă a arbitrajului defectuos. La serviciu, de exemplu, ridică-te din cînd în cînd, strigînd supărat că arbitrii ne fură și ăla nu a fost aut, după care dă cu racheta de pămînt. E foarte important de precizat că arbitrii nu au ceva doar împotriva tenisului, ci și împotriva favoriților noștri, dar mai ales împotriva noastră ca români.
Tenisul a devenit atât de popular în România pentru cā au crescut premiile asa de mult, cā acum se fac milionari dupā un singur turneu! Si cum românii iubesc milioanele ca soarele de pe cer…