Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum să-ți crești valoarea proprietății în trei pași simpli

Zoom Cum să-ți crești valoarea proprietății în trei pași simpli

Ți-ai dorit întotdeauna să ai o casă mai scumpă decît ai, dar nu atît de scumpă pe cît zice banca că e? Ai vrea să-ți îmbunătățești condițiile de viață, dar n-ai suficienți bani? Nu dispera, tot ce trebuie să faci ca să-ți crești nivelul de trai este să investești în cuvinte.

1) Nu-i mai spune apartament, locuință sau garsonieră de 10 metri pătrați cu o fereastră care dă spre fundul blocului vecin – Toate astea sînt denumiri care inspiră sărăcie. Ce trebuie tu să faci este să începi să vorbești despre hogeacul tău folosind termenul “rezidență” pentru că apartament sună a ghenă de gunoi, pe cînd rezidență sună a palat cu 45 de dormitoare de pe valea Loarei. Uite ce frumos sună: “REZIDENȚĂ”. De exemplu, să ne închipuim următorul dialog. “Unde ești acum?” “La rezidență.” “Vai, ce distins! Și crezi că o să ieși mai tîrziu?” “Nu știu, pentru că îmi place să-mi petrec timpul aici.” “Unde?” “La rezidență. Nu vrei să vii tu pe la mine?” “Unde?” “La rezidență.”

2) Nu-i mai spune garsonierăGarsonieră sună meschin, înghesuit și comunist. O hrubă oribilă în care oamenii se retrag să moară. Spune-i “Open space”. “Open space” sună avangardist, curajos și artistic. “Open space” e un spațiu prin care energiile vitale și creatoare curg libere. “Open space” e un stil de viață. “Open space” e genul de loc lipsit de inhibiții unde vrei să-ți trăiești viața împreună cu o pisică chinezească dînd ritmic din lăbuță ca să-ți aducă noroc și bunăstare. Sigur, “Open space” e și locul unde miroase ca dracu’ a cartofi prăjiți sau fasole, dacă vrei să gătești și să trăiești în același loc, dar cine se supără, pentru că în “Open space” se trăiește intens 100% din timp, nu se lîncezește.

3) Nu-i mai spune balconBalcon e locul unde îți ții murăturile și cauciucurile de iarnă. Pe balcon se găinățează porumbeii și se atîrnă rufele la uscat. Ce ai tu este o verandă închisă. Un spațiu de meditație unde se atîrnă beculețe, se aprind bețigașe parfumate și se bea cafea aburindă ca-n reclame.  Sigur, o să-ți ții în continuare cauciucurile de iarnă și rufele ude pe veranda închisă, dar asta o să se întîmple într-un spațiu stilat și creativ. O oază de liniște în tumultul orașului.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale