Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum să-ți dai seama în ce țară ești, dacă ești premierul altei țări

Zoom Cum să-ți dai seama în ce țară ești, dacă ești premierul altei țări

Scena relațiilor internaționale e din ce în ce mai complicată. De aceea, atunci cînd ești premierul unei țări, e foarte important să nu faci gafe internaționale jenante, ca de exemplu să încurci capitala unei țări cu a altei țări. Special pentru aceste situații neplăcute ți-am pregătit un ghid ca să nu pari prost.

1) Prin orientare – Uită-te în jur după case mai speciale. Dacă vezi o fierătanie ca la Slobozia, cu un vîrf ascuțit care seamănă cu un stîlp de înaltă tensiune, înseamnă că ești la Paris, în Franța. Dacă vezi un fel de stadion mare de piatră în paragină, ești la Roma, în Italia. Dacă vezi un ceas cu cuc mare cocoțat pe un bloc, doar că nu are cuc, ești la Londra, în Anglia. Dacă vezi o poartă mare de garaj cu niște cai și o căruță peste intrare, ești la Berlin, în Germania. Dacă vezi o femeie cu o făclie de aprins gătejele toamna, ești în America. În orice altă situație găsește un idiot din cabinetul tău, bate-l pe umăr și întreabă-l unde naiba e. În funcție de asta, o să poți să estimezi și tu destul de bine unde ești tu.

2) Prin eliminare – Găsește o mulțime de localnici și adresează-le o serie de întrebări culturale care te vor ajuta să-ți aproximezi poziția geografică. “Mă, voi sînteți ortodocși de-ai noștri sau sînteți sataniști?”, “Vă place manelele sau sînteți roacări nespălați?”, “Mîncați carne de porc sau sînteți d-ăia de vă frecați bărbați cu bărbați?”, “Vă place țuica sau umblați mai mult pe șpriț?”, “Puneți Cola în vin?”, “Se ascultă «Meneaito» la nunți?”, “Vă trageți din daci și din romani?”, “Ați auzi de Cristi Borcea?” În funcție de figurile încruntate și de roșiile care zboară, poți să-ți dai seama destul de ușor care e specificul locului și unde te încadrezi. Sau ai putea să-l rogi frumos pe unul din trepădușii care te însoțesc să-și facă treaba și să-ți zică unde naibii ești ca să nu te faci de rîs.

3) Prin negare – Nu deschide gura absolut deloc. Dacă nu zici nimic n-ai cum să te faci de rîs pe plan internațional. Zîmbește doar aprobator, pleacă politicos capul și imaginează-ți în mintea ta că ești la cules via în într-un loc mult mai prietenos și care nu presupune efort intelectual. Simte ciorchinii de strugure cum trec din mînă în buzunarul șorțului. Imaginează-ți cum simți mustul curgîndu-ți sub tălpile goale! Ce-ai făcut, te-ai descălțat în realitate?! De ce-ai făcut asta? Trebuia doar să-ți imaginezi. Imaginează-ți! Nu, că nu se poate face nimic cu tine. Hai, vezi-ți de treaba ta. Am terminat-o.
Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale