Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum și de unde a apărut Câciu-n viața noastră

Zoom Cum și de unde a apărut Câciu-n viața noastră

România s-a transformat, de ceva vreme, într-un soi de țară a lui C.C. Catch me if you can. Vi se par prea multe „C“-uri în propoziție? Păi, despre asta e vorba, că și-n viața reală tot de diverse „C“-uri avem parte: Cîțu, Ciolacu, Ciucă, Câciu, Chesnoiu… Parcă cineva se plictisește rău de tot și nu mai are răbdare să citească un catalog până la capăt. Trece de A și de B, să nu pară chiar prea grăbit, după care se oprește la C și începe să-i declare pe toți de acolo premianți. Uitați-vă și dumneavoastră: din numai cinci persoane al căror nume începe cu litera C, avem trei președinți de partid, doi prim-miniștri și un posibil viitor prim-ministru, doi miniștri de Finanțe, un ministru al Apărării, un ministru al Agriculturii, un președinte al Senatului și unul al Camerei Deputaților, un posibil președinte al Senatului. Dacă îi mai luăm în considerare și pe Cîmpeanu, Cadariu și Cseke, devine clar că politica românească nu mai are răbdare și-i scoate în față pe ăștia din prima parte a alfabetului, chiar dacă n-au cele mai bune note. Altfel, serios, nu prea se explică.

Să vedem, de exemplu, de unde apărut acest mega-specialist al finanțelor, acest specialist în „analiza macroeconomică și politica fiscal-bugetară“, cum se descrie singur în CV Adrian Câciu, absolut din întâmplare ministru al Finanțelor.

Absolvent al unei facultăți particulare, cu licența luată de-abia după un an la facultatea de stat, că particulara nu era chiar acreditată, Câciu s-a lansat cu adevărat când, nu se știe cum, a pus mâna pe un post la stat, în 2001, de unde n-a mai plecat apoi nici măcar o secundă din viața-i plină de realizări epocale, deși absolut insesizabile.

Din 2001 și până în 2007, Adrian Câciu a lucrat la Agenția Domeniilor Statului, unde a revenit, ulterior, pentru încă două stagii, între 2010 și 2012 și între 2017 și 2018. Când n-a lucrat la ADS, Câciu a deținut diverse funcții în Ministerul Agriculturii: membru al Corpului de Control, director al Corpului de Control, consilier superior, director de cabinet al unui secretar de stat, iar consilier superior. O viață dedicată statului român, salariului și beneficiilor de bugetar bine înfipt în sistem.

În 2020, după alegerile locale și înainte de apariția Guvernului Cîțu, Câciu se retrage în provincie, la Buzău, pe post de consilier personal al primarului din Buzău. În fix aceeași perioadă este și angajat al partidului, pe post de consilier pe probleme economice și fiscal-bugetare. În noiembrie 2021, când Guvernul Cîțu spune adio politicii, definitiv, Câciu este luat de Ciolacu și împins direct pe scaunul de ministru al Finanțelor.

Într-un partid care a avut, de-a lungul timpului, economiști chiar pricepuți și finanțiști care-au reușit să mai redreseze, din când în când, economia, ne-am trezit cu Câciu la Finanțe din, mai mult ca sigur, incapacitatea șefilor partidului de a parcurge listele alfabetic. Până ajungi la Socol te plictisești, mai ales dacă ești un băiat din Buzău, grăbit să rezolvi guvernul ca să poți, apoi, să te relaxezi, fără să te bată nimeni la cap.

Nu zicem, o fi bună și metoda asta, a alegerii conducătorilor alfabetic, dar începeți, nene, din partea cealaltă, că cu ăștia de la C ne-am lămurit deja.
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale