Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cursurile de formare profesională revin la modă

Zoom Cursurile de formare profesională revin la modă

A fost odată ca niciodată, că dacă n-ar fi fost banii europeni din minunatul POS-DRU nu s-ar fi povestit despre atîtea și atîtea succese financiare, o veritabilă modă a formării și reformării profesionale. Că, sanchi, asta era problema la noi, nu aveam oameni bine pregătiți pentru piața muncii, în condiții moderne, actuale. Chestia s-a văzut, și încă se vede, în special în sectorul serviciilor sociale, unde falimentul sistemului public e vizibil de pe Lună. Sînt însă și vești bune, ca să zicem așa, în sensul că încă sînt o cîrcă de bani europeni pentru tocat în chestia asta. Spre exemplu, noul Minister al Muncii, reformat din temeliile reformei, după tot scandalul cu azilurile groazei, tocmai a semnat niște contracte, în valoare de 16.891.910 lei plus TVA, pentru servicii de formare profesională. O idee inovatoare, desigur, care va fi fost pusă în practică cu maximă eficiență de ministrul Simona Bucura-Oprescu și echipa de specialiști din minister. Practic, în cel mai scurt timp o să avem 6.000 de asistenți sociali, 9.050 de specialiști în domeniul asistenței sociale în regiunea Nord-Est, 200 de tehnicieni în asistență socială, alți 4.000 de specialiști în asistență socială tot în regiunea Nord-Est, încă 3.500 de specialiști în asistență socială în regiunea Sud-Muntenia, 5.000 de specialiști în regiunea Sud-Est, 2.000 de specialiști în regiunea Vest, 3.000 de specialiști în regiunea Centru și 3.100 de specialiști în domeniul asistenței sociale în regiunea Sud-Vest Oltenia. Practic, n-a mai văzut România atîția specialiști de pe vremea CDR-ului. Iar ca o garanție a faptului că e treabă serioasă, toate serviciile astea de pregătit și format specialiști vor fi asigurate de o singură firmă, Euro Best Team SRL, una cu mare lipici la contractele publice, care a cîștigat toate loturile licitației organizate pe 1 septembrie.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    Daca ai invatat la pionieri sa te orientezi cu busola, nu-ti scapa nimic: Nord, Est, Sud, Vest; ba chiar si Nord-Est si Sud- Vest.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint