Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cutremurul de care avem nevoie

Zoom Cutremurul de care avem nevoie

Cutremurul din Nepal a trecut destul de neobservat la știri. Cînd eram mic, oamenii maturi încă-l țineau minte pe ăla mare, din ’77. Dacă se mișca puțin pămîntul, tot blocul ieșea afară, cu cățel, cu purcel, să gîfîie speriați. Acum, cei mai mulți dintre ăia care l-au trăit se apropie deja de vîrste grele. Nu mai iese nimeni în stradă la cutremur. Că dacă ieși, nu apuci să scrii pe Facebook că a fost cutremur. Poporul are memorie scurtă și frica de cutremur ne-a ieșit din sînge.

Mi-a povestit alaltăieri o amică de la Medicină de cazul unui domn, care e atît de scârbos încît o să folosesc eufemisme pentru copii. Domnul avea o gaură în vezica urinară și îi intra caca în ea. Și făcea pipi cu caca. Era un inconvenient destul de mare, dar, cu toate astea, omului i-a luat şase ani să ajungă la doctor. Şase ani a făcut pipi cu caca pînă s-a decis că e destul de grav încît să facă ceva în legătură cu asta. A ajuns la doctor și a crăpat.

Mi se pare că domnul caca-pipi este un reprezentant-model al poporului român. Românul, dacă are o problemă, nu se gîndește cum să o rezolve, ci se chinuie să o tolereze. Atîta timp cît îi dai o boală lentă și lungă, românul va muri liniștit de ea, fără să-și pună probleme, lucru care se vede cel mai bine în politică. Pentru că, de 25 de ani, cu toții facem caca-pipi. Pentru că dacă i-ai da românului în cap și i-ai fura tot de pe el, ar începe să țipe. Însă dacă îi sustragi ușor, procentual, din ce are, ca să îl lași să moară încet, e împăcat. Tot ce era în țară s-a vîndut pe bucăți de către băieții șmecheri, toate salariile noastre sînt taxate bine și toate taxele se duc prin contracte dubioase în buzunarul băieților șmecheri. Poate vedea orice prost, dacă deschide televizorul.

De-aia avem nevoie de un cutremur. Unul ca-n’77. Unul care să niveleze toate clădirile pline de oameni, care stau să cadă și de care nu i-a păsat nici unui guvernant din ultimul sfert de secol. Un cutremur care să omoare cîteva zeci de mii de oameni. Pentru că românul nu înțelege boala lungă. Românul suportă sărăcia, foamea, bătaia de joc din învățămînt și din sănătate, găurile din asfalt, munții despăduriți și rîurile pline de pet-uri. Românul înțelege doar de durere mare și bruscă. Niciodată nu o să facă ceva împotriva ăstora care-l obligă să facă caca-pipi, decît așa, de formă.

Avem nevoie de o tragedie de moment, de zeci de mii de morți din vina politicienilor. Toți deodată, brutal și sîngeros. Să fie evident și strigător la cer chiar și pentru genul de om care face șase ani caca-pipi pînă să se decidă să facă ceva pe bune în legătură cu asta. Fără o calamitate naturală care să scoată în evidență neglijența criminală a clasei conducătoare, nu o să se întîmple nimic. Iar oameni inocenți nu or să moară. Pînă la urmă, cu toții sîntem vinovați că îi tolerăm.
2 comentarii

  1. #1

    A fost odata…acum nimeni nu mai are nici frica nici respect,acum totul este permis,exista un vinovat universal,posibil guvernul,parlamentul si mai gasim noi ceva pe linga anumite persoane indicate de cele mai multe ori de cei interesati,acum totul este posibil ,nu ca s-a nascut acum GIGI CONTRA dar este mai actual ca nici o data,am trait si muncit in 1977 dar diferenta privind oamenii este mare,nu ne facem bine nici cu asemenea cataclisme,nu mai suntem un neam,o tara,o natie si ma refer la romani,nu vrem sa traim liberi,permanent sub ocupatie,am ajuns o colonie si chiar mai rau pentru ca in lume mai sunt bcolonii care lupta pentru libertate,noi nici macar nu ne mai gandim ,cumplit,chiar cuvintul lupta duce la abandon ,ce sa mai vorbim,avem suficienti „GURU” si turnatori pe la diferite porti….

  2. #2

    Deci ăla avea și intestinul gros găurit căci de acolo ieșea caca ce se infiltra în gaura din vezica lui urinară. Medical, asta înseamnă că atunci când făcea caca scotea și ceva pipi pe fund, nu ?
    Găuri duble…….. Dezastru total !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint