Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Dacă Dan Barna ar fi fost președinte, ar fi fost

Zoom Dacă Dan Barna ar fi fost președinte, ar fi fost

Este de notorietate faptul că, dacă Dan Barna ar fi fost președinte, lucrurile ar fi stat cu totul altfel în ceea ce-l privește. Dar n-a fost să fie, chiar dacă l-a fugărit Emerich Jenei prin campanie ca să obțină un autograf de la el… Săpat la prezidențiale de către amicii de dreapta din PNL, Barna a rămas președintele unui partid din ce în ce mai mic într-o alianță din ce în ce mai haotică, în care viitorul lui Dan Barna este din ce în ce mai incert.

Cum precaut n-a fost nici în fața bolii și nici în fața amenințării vizibile din partea PLUS, Dan Barna nici măcar nu emite pretenții că ar putea fi propunerea partidului pentru vreo funcție importantă. La postul de premier-propunere candidează, din nou, Dacian Cioloș, iar singura dorință a lui Barna pare să fie aceea de a mai supraviețui o vreme în partid. Aripa USR a PLUSR, cea gălăgioasă, degrabă vărsătoare de informații către presă și inițiatoare de revoluții de cafenea, nu pare dispusă să mai rabde multă vreme un conducător pe care-l acuză că i-a abandonat în brațele oamenilor lui Cioloș. Lista acuzațiilor e mai lungă, are mereu legătură cu alcătuirea listelor pentru diverse alegeri și cu multe și constante nemulțumiri ale unor zurbagii a căror singură doctrină este, de altfel, nemulțumirea.

De partea cealaltă, pe Cioloș nu l-ar deranja să împartă puterea în partid cu altcineva, mai prezent, mai viu, mai puțin mocăit. Nu l-ar deranja, de fapt, să împartă puterea doar cu el însuși, dar mai are de așteptat. Nu mult, pînă prin primăvară, cel mai tîrziu, cînd găștile vesele ale alianței se vor reuni în jurul unor smoothie și vor hohoti cu subînțeles: „Ei, dacă Dan Barna ar mai fi președintele USR…“.
Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale