Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Dăm carne de cal bolnav de SIDA la toată Europa

Zoom Dăm carne de cal bolnav de SIDA la toată Europa

Diavolul veghează din hățișul detaliilor

O spune, en détail, raportul șefului Corpului de Control al ministrului Agriculturii. Raportul privind modalitatea de despăgubire pentru caii bolnavi de SIDA, întocmit de Tinel Gheorghe, astăzi deputat PDL de Ialomița, pare un jurnal de front din războiul cailor, în care ecvinele secerate de un morb apocaliptic sunt livrate pe mesele sutelor de milioane de europeni de niște javre lacome din Balcani, cu complicitatea unor hiene occidentale. Pe tatăl javrelor îl cheamă Ion Agafiței și este șeful Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), cu rang de secretar de stat.

Agafiței este una din cele șase mâini

ale lui Gheorghe Flutur, cândva ministrul Agriculturii. În 2006, la poarta lui Flutur bate timid, ca un diavol cu pușcărie la activ, francezul Pierre Harinordoquy, care îi face ministrului o ofertă halucinantă: “Ca urmare a numeroaselor mele deplasări în România, vă prezint din nou oferta mea de a cumpăra totalitatea cailor bolnavi de AIE (SIDA) în carcasă, respectiv 14-15.000 de cai. Sacrificarea în România, într-un ritm de 400 de cai pe săptămână pentru a accelera eradicarea cailor dumneavoastră”. Perversa legislație românească este drastică în privința importului de carne, care trebuie să provină de la animale perfect sănătoase, dar o scaldă când face referiri la starea de sănătate a dobitoacelor atunci când e vorba de carnea destinată exportului.

Harinordoquy a făcut pușcărie în Franța

pentru matrapazlâcuri de genul ăsta. Acum se oferă să ne mătrășească gloabele bolnave de SIDA, în contrapartidă urmând să vândă carnea la el în Franța sau să o reexporte în Marea Britanie, etichetată drept carne de vită, la un profit de 800%. O mână din Ministerul Agriculturii, fără mamă și tată, a adnotat pe faxul francezului următorul ordin: “Rog comunicarea ofertei la toate Direcțiile Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor”. După lipsa acută de regrete față de sănătatea consumatorului european, pare mâna ministrului Flutur.

La sfârșitul lui februarie 2013,

senatorul PDL Flutur nu a putut răspunde la nici una din întrebările reporterului francez Tristan Waleckx, de la TV France 2, cu privire la porcăria de mai sus, deoarece nu bunghește franțuzește, deși ne-a asigurat în CV-ul său oficial că franceza este cea de-a treia lui limbă, după română și germană. Raportul lui Tinel Gheorghe vine cu precizări suplimentare: “La sfârșitul lunii aprilie 2006 a sosit în România reprezentantul firmei franceze, dl P. Harinordoquy, care, împreună cu administratorul firmei SC Européenne SRL, dna Lomotă Maria, au efectuat o vizită dlui Ion Agafiței, președintele ANSVSA, și apoi la conducerea Ministerului Agriculturii, pentru a discuta despre eradicarea cailor anemopozitivi din România și oferta pe care o face această firmă în vederea sacrificării întregului efectiv de cai anemopozitivi și exportul cărnii în carcasă în Franța”.

În dosarul cărnii de cal bolnav de SIDA,

livrată pe mesele occidentalilor și revândută uneori drept carne de vită, sunt implicate firme din Satu Mare, Arad, Brașov, Sibiu sau Teleorman. Afacerea continuă până în ziua de astăzi, la șase ani de la integrarea României în UE, cu complicitatea actualei conduceri a ANSVSA și a secretarului de stat din Ministerul Agriculturii, Valentin Olimpiu Șoneriu. Deși are abia 32 de ani, Șoneriu a condus timp de zece ani societatea Carmolimp din Brașov. Conform datelor furnizate de raportul lui Tinel Gheorghe, firma Carmolimp a sacrificat mii de cai bolnavi de SIDA, livrați la export, în abatorul de la Ucea de Jos.

Alte mii au fost revândute

societății mixte româno-franceze Européenne din Sibiu și sacrificați în abatorul ei propriu de la Apoldu de Sus, firmă agreată de Pierre Harinordoquy în scrisoarea pe care acesta i-o trimite lui Gheorghe Flutur. Într-un singur semestru al anului 2006, la firma Carmolimp a actualului secretar de stat Șoneriu au fost sacrificați 2.171 de cai bolnavi de SIDA, a căror carne a fost livrată la export, în Italia și Franța. În ultimii ani, carnea de cal bolnav a fost vândută firmei Findus din Suedia, care a revândut-o în Franța, inscripționată drept carne de vită.

După ce a fost numit secretar de stat,

în ianuarie a.c., Valentin Olimpiu Șoneriu l-a lăsat la cârma firmei pe tatăl său, Olimpiu Șoneriu, în numele tatălui și-al fiului. Dacă o să mă întrebați cum a ajuns secretar de stat un obscur carmangeriu de niciunde, o să vă răspund că există o mafie a cărnii care dă frisoane Europei, în care România este o importantă rotiță. Și o să vă mai spun că ultrasecurizatul Spațiu Schengen presupune și o siguranță a alimentelor, ceea ce, din motivele invocate mai sus și din multe altele, toate legate de factorul politic, va ține multă vreme de acum înainte România pe tușă.

Publicat în Cațavencii, nr. 9(87), 2013

2 comentarii

  1. #1

    Sper să continuați această anchetă și pe viitor poate vom vedea acțiuni palpabile din partea statului. Din articol nu reiese că ar exista un rezultat în urma acestei potlogării tipic pt. capitalismul zilelor noastre.

  2. #2

    Ticalosia capitalismului de conjunctura .Oameni si fapte.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint