Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

De la apa plată la Apele Române

Zoom De la apa plată la Apele Române

Trebuie promovați și oamenii mai fără de carte! Sau care s-au văzut cu țidulă de cărturari de la facultăți pentru analfabeți. Căci la noi nu cartea îl face pe om! O pilă e mai tare decît zece doctorate luate pe bune și hoțul prins rămîne politician cinstit. Pasul înapoi s-a transformat în pas lateral și la pesediști, și la liberali, după care a dispărut. Ce să mai faci cu el dacă s-a terminat campania!?

Așa s-a văzut distinsa și infatigabila Simona Iancu, fostă chelneriță care are și strălucite studii de manichiuristă, plus o diplomă – zice ea! – în chimie, călare pe o funcție de inginer la Apele Române din Iași. La cîtă experiență are tipa, ba cu apa cu bule, ba cu apa plată servită pe la mese, e de mirare că n-a fost angajată mai devreme la managementul diluviilor locale.

A numit-o fără concurs un liberal însemnat de la Iași, Petru Avram, care păstorește Bahluiul și tot ce mai curge sau băltește prin rîurile și iazurile din județ și care l-a dat afară de la Ape pe un anume Musteață care și-a permis să profite de inocența proaspetei angajate, punîndu-i întrebări de specialitate. Asta după ce proaspăta angajată s-a plîns de Musteață c-o hărțuiește, fiindcă și-a permis s-o tulbure întrebînd-o care-i malul stîng și care e cel drept al unei ape! Același Musteață a făcut-o pe nevinovata Simona să se simtă de-a dreptul persecutată, pentru că a comis necuviința s-o mai întrebe și cum se calculează debitul unei ape curgătoare și a pus capac făcîndu-i o aluzie la aria triunghiului.

Cum a ajuns ingineră la Apele Române această tînără de mare perspectivă, care și-a dovedit capacitatea în alte munci de o răspundere copleșitoare (nu-i puțin lucru să răspunzi de șase mese într-o cîrciumă  sau să te lansezi în nobila artă a tăierii, pilirii și ojării unghiilor altora!)? Are un unchi primar comunal în județ. Liberal, firește. Unchiul a angajat-o într-un post la primăria unde ea și-a sacrificat trei zile din viață. De aici a ajuns ea să-și exercite capacitățile la Iași, spre uimirea presei locale, care n-a înțeles esența acestei promovări, care pornește de la vechea lozincă liberală „Prin noi înșine“. Ce poate fi mai „prin noi înșine“ decît ca însuși unchiul, liberal comunal, să-și ridice nepoata, iar alt liberal, de la oraș, s-o înalțe el însuși și mai mult?

1 comentariu

  1. #1

    Ce aveti d-le cu fatuca? A ,,muncit” toata viata agonisind ca sa-si ia o diploma si, cand s-o foloseasca, sare tot poporul pe ea. Acum, n-ar fi bai ca sar handralaii, dar si ,,bosorogii”? (,,gandeste” chimista). Si ce treaba aveti cu ,,partidul”? Ca doar n-au pus-o ,,sefa”. ,,Sef” avea ,,partidul” un altul, mult mai ,,competent”, care-a acupat ,,scaunul” stiind aria triunghiului si nu se leaga nimeni de el, cunoscand tot poporul ca ,,posturile alea mari si banoase” sunt ale ,,partidului venit la putere” conform zicalei ,,ciocu’ mic, acum noi suntem la putere’’. Adica, ,,partidul” a vrut sa-i ofere unei dudui ,,sansa” reconversiei, punand-o tot la munca de jos (doar ,,inginer”), urmand ca sa fie ,,monitorizata” si, daca prinde cum sta treaba cu soarecele (mouse-ul), in 2-3 ani pot s-o ,,promoveze” la centru. Dac-o faceau secretara si lua un salar mai mare decat un inginer n-ar fi zis nimc ,,poporul”. Sau consiliera vreunui ,,demnitar”. Sau … Acum, dupa rostogolirea subiectului, o sa fie nevoiti s-o ,,relocheze” la turism. Asa ca sa fie toata lumea multumita ca-i ,,pe domeniu”. Acolo sigur, sigur ca n-are ce sa strice, totul fiind deja pe ,,butuci” (nevorbind de romsilva, se intelege).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint