Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

De trei zile-ncoace, Guran nu mai tace, iarba nu-i mai place

Zoom De trei zile-ncoace, Guran nu mai tace, iarba nu-i mai place

Dan Barna s-a dovedit a fi o investiție proastă pentru proprietarii din umbră ai USR. Partidul a suferit un declin al creșterii și o pierdere a greutății politice ca urmare a proastei gestionări a scandalului Barna.

Avîntul lui Barna a fost oprit cu aceleași mijloace cu care a fost pornit. În dicționarul securist, se cheamă “operațiune”. În cel politic, “execuție”. Execuția a fost cerută de o ramură rivală din domeniul informativ și dusă la îndeplinire prin brațul ei mediatic, cu nume de cod Rise Project.

Odată Barna destabilizat, potențialul de creștere și fiabilitatea USR sînt puse în pericol. Așa că proprietarii din umbră ai partidului au început să ia măsuri.

Una din ele ar putea fi Moise Guran, care și-a părăsit cariera de jurnalist acoperit de bănuieli pentru cea de politician acoperit de suspiciuni. Guran a plecat pur și simplu la USR, ca și cum i s-ar fi dat un ordin și un termen de îndeplinire. Explicațiile au fost prea multe și prea subțiri pentru a justifica graba lui plină de greșeli.

Prin urmare, Guran, un susținător fanatic al practicilor abuzive SRI-DNA, care și-a făurit notorietatea prin canalele cu jurnaliști care frecventau biroul lui Florian Coldea, ar putea să fie trimis în USR ca să ia frîiele din mîna unei conduceri compromise, aflată în pragul devalorizării.

Spre deosebire de Barna, care e un șmecheraș de duzină, banal și fricos, deghizat în antreprenor cu fonduri europene, Guran e un propagandist de forță, cunoscut, abil, tupeist, versatil, lipsit de jenă și de scrupule, gata de acțiune și pus pe fapte. USR are nevoie, într-adevăr, de un lider mai viguros ca molatecul Barna, iar Guran poate deveni repede, cu sprijinul și binecuvîntarea acționarilor USR, tot ceea ce Barna n-a putut fi.

Rămîne de pus întrebarea dacă această introducere a lui Guran are legătură cu situația militară sau “de intelligence” a partidului. N-o s-o pună nimeni, fiindcă răspunsul stă pe buzele tuturor fanilor USR ca o țigară ținută între buze și fumată de la capătul aprins.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale