Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Deocamdată, Pleșu președinte

Zoom Deocamdată, Pleșu președinte

Andrei Pleșu este adulat de băsiști și acceptat cu destulă seninătate de restul suflării. Dacă e să folosim un singur cuvînt care să-l descrie global, acela ar fi "simpatizat". Pleșu e cel mai simpatizat intelectual viu al României în acest moment, luînd în calcul tot ce poate fi luat, de la oscilații politice și trecut "comunist" la frumoasa pereche de ochelari de cal pe care obișnuia s-o poarte în anii crunți ai Epocii Băsescu. Ei bine, după cum arată lucrurile, Epoca Băsescu e departe de a se fi terminat, iar inspiratorul ei îi pregătește poporului noutăți. Cea mai teribilă dintre ele ar fi găsirea unui candidat la președinție care să lase pe toată lumea cu gura căscată. Cîtă vreme împotriva lui Antonescu sau Ponta dreapta va trimite șterși nevrotici ca MRU sau sîsîiți țîfnoși ca Predoiu, partida e pierdută. Dar a lansa în cursă un candidat out of the box e o idee care îl face pe Băsescu să întîrzie noaptea în laboratorul cu eprubete politice. Un astfel de candidat ar putea pune pe gînduri chiar electoratul dezamăgit al USL, care, după doi ani de așteptări înșelate, ar privi cu interes o echilibrare a puterii dinspre dreapta

Prin faptele lui de cultură, prin reputația lui mediatică, prin inteligența, umorul și bonomia lui educată, Andrei Pleșu face parte din lista figurilor probabile. Poate că nu întîmplător, zilele trecute, un emisar al ocultei îngrijorate s-a prezentat la Pleșu cu propunerea, dar propunerea a fost refuzată. Andrei Pleșu se crede prea obosit, prea bolnav și prea speriat de eventualele înjurături ca să se amestece, cu fragilitatea lui cardiovasculară, într-un asemenea meci. A rămas că oculta se mai gîndește și la alte propuneri, dar, pînă la urmă, după cum se știe, va scoate Băsescu un nume din căciulă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint