Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Descoperă-mi epoleții cu ceva

Zoom Descoperă-mi epoleții cu ceva

Robert Turcescu, astăzi deputat inutil prin Parlamentul României, i-a dat în judecată pe cei care l-au numit colonel și a câștigat. Deși el chiar deținea acest grad în armată, grad pe care, ilegal, i-l dăduse însuși Gabriel Oprea. După o vreme, același Robert Turcescu a ieșit în public și ne-a spus că a fost colonel și olecuță mai acoperit, lucrând pentru un serviciu secret pe care nu l-a menționat și chiar primind bani de la respectivul serviciu. Recunoscând că și-a trădat meseria, că opera nu în interesul publicului, ci al superiorilor ierarhici, Turcescu nu a stârnit indignare printre fanii săi, ci aplauze, ovații și invidie. Da, invidie. Mulți dintre cei care l-au și votat, ulterior, s-au gândit că cei aproximativ 2.000 de lei pentru care Turcescu și-a vândut menirea și sufletul ar fi vreo avere. Nu erau. Nu pentru el, un cetățean a cărui firmă încasa de 2.000 de ori mai mult în fiecare an pentru realizarea unei emisiuni la Realitatea TV.

Turcescu a fost, cumva, detonat și sacrificat în 2014, în încercarea de a fi distrus Victor Ponta. Dacă ar fi știut șefii lui Robert că pentru a-l bate pe Ponta e suficient să fii mut, înalt și semirobotic, ar fi făcut-o Klaus Iohannis pe Elena Udrea. Dar când ai șerpăria plină cu puișori de anacondă, să-l pui pe unul dintre ei să se arunce în aer nu pare o mare pierdere. E drept, nici vreun câștig nu e pentru societate, câtă vreme frățiorii lui colcăie în continuare prin presă.

Se vorbește de foarte multă vreme despre ofițerii acoperiți din presă. Sau despre ziariștii acoperiți din serviciile secrete. Exagerez. Dacă am fi avut ziariști infiltrați printre ofițeri, probabil că azi am fi știut cu exactitate pe ce se cheltuiește bugetul exorbitant al SRI. Având doar ofițeri infiltrați printre ziariști, știm doar că o parte din bugetul ăla se duce pentru salariile lor. Da, chiar asta se întâmplă. Există ziariști (dintre cei cu legitimație etc.) care nu sunt plătiți de către redacțiile pentru care lucrează, ci direct de către angajatorul principal. Cum trec banii ăia prin contabilitate, ce scrie în contractul de muncă, asta nu putem spune. Dar informația există și face exact ceea ce știe ea mai bine să facă: circulă.

Cu sau fără legătură cu afirmațiile anterioare, la site-ul Digi24 există un soi de general. În sensul de șef, desigur. El mână în luptă trupele. Dacă ar avea grad, probabil că vârsta și experiența l-ar îndreptăți chiar la gradul de general. Dar nu știm. Dacă ne gândim că și Coldea, în biroul căruia respectivul era des văzut, a ajuns general-locotenent, deși intelectul nu-l prea ajuta cu adevărat, atunci șeful de la site-ul Digi24 ar putea fi de-a dreptul mareșal. Probabil că nu e. De aia scrie, încă. În loc să dea ordine, primește.

Dan Turturică, numele celui despre care nu putem spune că are grad, este, totuși, un foarte bun promotor al necesității de securism în viața cetății.

Într-un text scris pe 24 ianuarie, Turturică îi îndeamnă pe ofițerii din SRI să nu ne abandoneze în mâna infractorilor și să se implice, din nou, în Justiție. Asta, după ce ne povestește cu lux de amănunte un filaj făcut de către SRI. O operațiune scandaloasă, dacă e adevărată, pentru că un fost ministru ar fi fost înregistrat/filmat în timp ce îngropa în grădina casei o șpagă de două milioane de euro. Unde ar începe scandalul? Acolo unde Turturică ne spune că, deși povestea este destul de veche, împotriva ministrului cu pricina nici măcar n-a început urmărirea penală. Practic, deși îl aveau filmat în timp ce, beat rangă, încerca să îngroape bani în curte, ofițerii sufletului nu au reușit ca, în colaborare cu procurorii sufletului, să facă din șpaga ministrului cu pricina un dosar trimis către tribunal.

Iar Turturică ne spune că, totuși, asta e OK. Că lucrurile trebuie să se întoarcă la acest stadiu. Acela în care politicienii sunt prinși cu mâța în sac, dar nu ajung în închisoare, nici măcar la tribunal.

Unde, însă, ajung politicienii care nu înfundă pușcăria, deși există dovezi împotriva lor? Cum unde? Ajung insigne pe reverul securiștilor. Așa cum veteranii sovietici ai războaielor ultimilor 70 de ani poartă pereți cu medalii, la fel poartă și veteranii securiști ai implicării Serviciilor în Justiție. Orice o fi vrut Turturică să ne spună, a reușit doar să ne transmită povestea unei mușamalizări sinistre, în urma căreia un șpăgar a fost lăsat să scape de rigorile legii în schimbul deservirii Serviciilor.

Iar Turturică îi îndeamnă pe ofițerii SRI să continue să facă asta. Să filmeze, să înregistreze, să fileze, fără a se interesa dacă infractorul ajunge și inculpat.

Tatăl lui Dan Turturică, Constantin, a fost, timp de douăzeci de ani, informator al Securității. În cazul acestei familii, așchia a sărit departe de trunchi. Nu, nu departe. Poate e exagerat. Dar sigur în sus. Pentru că un simplu informator n-ar depune atâta efort.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  E rau cand e rau, dar e mai rau cand nu poti sa zici liber cat de rau e.
  E rau cand spui liber ca e rau si arati cine e rau, si se pare ca e bine sa fie rau.
  Deocamdata putem scrie/citi de cat de rau e.

 2. #2

  Mecla mohorata a lui Turcescu poate fi folosita cu succes pe post de vomitiv, cat despre Turturica , ce aveti cu el, e doar un baietel ascultator…..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cum l-a deposedat Mircea Geoană pe Băsescu de vise

  23 iulie 2019

  În istoria românilor un singur domnitor a avut privilegiul de a fi adjunct al trupelor creștine din Europa, Iancu de Hunedoara, care l-a secondat pe cetățeanul maghiar de origine poloneză […]

 • Ce-ai făcut în următorii cinci ani?

  23 iulie 2019

  Cum va arăta viitorul României după alegerile prezidențiale? Va fi țeapăn și suficient, ca Iohannis, deșirat și agresiv, ca Barna, sau, poate, “neconflictual” și dezbinat, ca propunerea alianței PSD-ALDE. Viitorul […]

 • Statul jalnic barbă-cot

  23 iulie 2019

  Statul român, la toate nivelurile sale, este din ce în ce mai incapabil să-și îndeplinească îndatoririle de bază: acelea de a-și proteja cetățenii și de a le oferi premisele bunăstării. […]

 • Părinteasca dimîndare

  16 iulie 2019

  Simona Halep i-a bulversat pe englezi cînd le-a povestit că România, care-i cea mai mare producătoare de iarbă cu scaieți din Europa, nu are nici un teren de tenis cu […]

 • Alianța morților

  16 iulie 2019

  Al doilea mandat Iohannis își aruncă umbra împietrită peste următorii cinci ani românești. După calcule și arestări, fatalitatea are acum înfățișarea drobului de sare. Se pregătește perpetuarea unui alt președinte […]