Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Destinația zilei: OktoberFest, Parcul Tineretului

Zoom Destinația zilei: OktoberFest, Parcul Tineretului

Băieți, pregătiți-vă textele de aburit nevestele/prietenele, astăzi plecăm într-o excursie alcoolică: mergem la OktoberFest. Bine, nu chiar în Bavaria – doar pînă în Parcul Tineretului, la ambasada celebrului festival al berii care s-a deschis ieri.

Pentru cei interesați să dea o tură la sursă, originalul a început sîmbătă la München și se închide tot acolo (dacă nemții mai găsesc cheile de la porțile complexului) luni, 3 octombrie. Festivalul are venerabila vîrstă de 200 de ani: s-a născut în 1810, ca un fel de Ziua Recoltei sărbătorită în corturi imense, cu tarabe de expoziții culinare, parade militare, orchestră de alămuri, curse de cai. O parte din evenimente a murit în timp, probabil, și datorită faptului că, după cîteva beri, se mai pierdea din interesul participanților.

Ăsta al nostru, copia, ține pînă duminică 25 septembrie și va fi ocazia perfectă de a savura o halbă (de minimum zece litri) cu bere nemțească, alături de un cîrnat pe varză călită, costumat în pantaloni scurți, bocanci, pălărie bavareză. Consumatorul în costum, nu cîrnatul, care oricum e opțional: specialiștii (cei care sărbătoresc OktoberFest în fiecare săptămînă) știu, din studenție, că o bere e echivalentul caloric al unei porții de cartofi prăjiți cu ouă-ochiuri. Selecțiuni din meniu: Paulaner, Weismainer, Hofbräu, Krombacher, Monchshof, Warsteiner, Oettinger.

Pe lîngă inundația de bere, organizatorii amenințăcuconcerte în aer liber, spectacole de percuţie, pantomimă şi stand-up comedy. Și, de parcă toată gălăgia asta nu era de ajuns pentru concurenții înscriși la competiția de băut-viteză, în drumul spre budă se vor împiedica și de o expoziţie de artizanat şi obiecte din lemn sau ceramică, costume populare, ţesături, articole din piele, covoare, instrumente muzicale, cergi şi chiar bijuterii. E clar, nevasta rămîne acasă.

Pentru mahmureala de după festival, cineva ar trebui să organizeze un OktoberFest al murăturilor: ar avea, garantat, un succes la fel de mare, direct proporțional cu setea stinsă de cel al berii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]

 • Petroave!

  10 septembrie 2019

  Cea mai jalnică scuză este, totdeauna, „N-am știut!“. Copiilor poți să le-o ierți, dar adulților, nu. Mai ales că un principiu de drept spune că necunoașterea legii nu te absolvă […]

 • Nimerick

  3 septembrie 2019

  De mori ca mîine, scapi de-o povară: frica de moarte o să dispară și-o să te-apuce, unsă cu miere, o mare poftă de înviere.  

 • Adevărul e că nu se mai muncește, tovarăși

  3 septembrie 2019

  Analfabet și criminal, Nicolae Ceaușescu sare în ajutorul urmașilor săi președinți. Rafala care l-a împiedicat să ni se destăinuie pe larg începe să rănească un public tot mai numeros. Pe […]