Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Dezordinea preventivă şi Violul

Zoom Dezordinea preventivă şi Violul

Matei Vişniec, Dezordinea preventivă, Ed. Cartea Românească, 2011 – A trecut un deceniu de la afacerea Wikileaks. Un tînăr jurnalist de radio originar din România ne povesteşte experienţele lui redacţionale şi de teren de cînd a fost angajat la un post de radio parizian. Nu e un roman autobiografic proiectat în viitor, dar se cunoaşte că autorul însuşi lucrează la un post de radio din Paris, Personajul lui Vişniec începe să pri­meas­că buletine informative din partea unei agenţii me­dia specializate în producerea dezordinii preventive pentru a-i ajuta pe jurnalişti să nu-şi piardă obiectul muncii.

 

 

 

 

 

 

Joyce Carol Oates, Violul, Ed. Polirom, 2011 – Niagara Falls. Un grup de tineri beţi şi drogaţi violează o femeie într-un parc, sub ochii fetei ei de 12 ani. Apoi o bat pînă cred că a murit. Femeia ajunge în spital inconştientă. La proces, tipii care au violat-o pretind că, de fapt, au plătit-o şi că apoi s-au luat la ceartă din cauza banilor. Procuroarea e suficient de slab pregătită încît avocaţii tipilor să-i dea pledoaria peste cap. Şi atunci intră în acţiune cu pistolul poliţistul care le-a descoperit în parc pe cele două.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale