Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Dilema veche

Zoom Dilema veche

Lupta dintre Kövesi și Dragnea pare că mai are un pic și ajunge în faza fizică. Șefa DNA l-a readus la viață pe denunțătorul Părpălea, mort în dosarul Referendumul, iar șeful PSD a smuls botnița comisiilor parlamentare. Kövesi lucrează cu febrilitate la apropiații lui Dragnea, în timp ce Dragnea pune la punct televizarea audierilor din Parlament.

SRI știe că DNA va cere în curînd urmărirea penală a miniștrilor Carmen Dan, Felix Stroe și Paul Stănescu. Știe, însă, și că Sebastian Ghiță va vorbi printr-o linie nesecurizată cu membrii comisiei Manda și că acest dialog dedicat mărturisirilor va fi transmis în direct. Tocmai de aceea, cînd meciul PSD-DNA tinde să dezgroape ceea ce s-a tot străduit să îngroape serviciul, directorul Hellvig e înfricoșat de consecințe.

Ar vrea, pe de o parte, ca Dragnea să fie afundat cît mai mult în complicații judiciare, pentru ca astfel să primească felicitări de la Cotroceni. Pe de altă parte, un Dragnea radicalizat, asmuțind comisiile pe binom și pe legea de funcționare a SRI, ar putea fi sfîrșitul epocii paradiziace a serviciului, cînd impunitatea și fondurile nelimitate dădeau meseriei de securist un fundal roz.

Nici asaltul pe partea politică nu prea e ce s-a dorit, fiindcă operațiunea “Tudose rupe PSD” n-a avut nici măcar curajul celorlalte două, “Grindeanu se încuie la Guvern” și “Ponta îl dă în gît pe Dragnea”.

Operațiunea de împiedicare a guvernării e singurul motiv de satisfacție la nivelul conducerii țării și a SRI, dar, lăsînd la o parte cele cîteva dosare făcute unor miniștri, reușita ei se datorează, aproape total, nemărginitei prostii a PSD, care insistă să se sugrume cu propria farsă, botezată “program de guvernare”.

Așa că întrebarea “Eu cu cine trădez?”, pe care omul siguranței naționale și-o tot pune în aceste zile, are un singur răspuns: cu toată lumea.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  genial!!!! 🙂

 2. #2

  Dacă se ajunge la “faza fizica” Dragnea nu va mai putea amâna vizita la stomatolog. Nu ar mai avea cum, ca aia pare ca are pumni de fier si înălțimea necesara.

 3. #3

  S-a lasat mustata preventiv

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Dacă…

  17 iulie 2018

  Dacă în locul mahmurilor șefi de stat care pritocesc soarta lumii s-ar fi întîlnit la Helsinki căpitanii echipelor de fotbal ce-au pompat bucurie, vreme de trei săptămîni, pe străzile globului […]

 • Pușcăria ca poliție politică

  17 iulie 2018

  Un document scos de Băsescu din vechea lui arhivă neagră arată felul în care inculpaților li se anulează șansa unui proces corect. Asta se face “în conformitate cu dispozițiile articolului […]

 • Nea Delirache

  17 iulie 2018

  Au dat-o jos pe Kövesi, pedestrimea pesedistă voia să plece la casele ei, când s-a auzit Liviu Dragnea: Nuuu, mai stați, lupta abia acum începe! Mai repede depistezi așchii de […]

 • Cum a reușit Klaus Iohannis să despartă calul de porumbel

  10 iulie 2018

  După ce s-a jucat o lună de zile de-a Petrarca, domnul Iohannis a scos-o pe Laura din cărți, spulberînd mitul iubirii eterne. Nu i-a fost foarte greu pentru că acolo […]

 • 11 ani cu revocare

  10 iulie 2018

  “…indiferent cît de atacați am fost, indiferent cît de umiliți am fost în fața societății, în fața familiilor noastre, tîrîți în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra…”, zice Kövesi […]