Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Din nou despre patriotism și alți monștri românești

Zoom Din nou despre patriotism și alți monștri românești

În toiul manifestărilor reunite sub genericul "Cine nu e patriot, mă-sa-i curvă", un român pe nume Fuego a ținut să-și exprime și el niște sentimente sărbătorești, pe adresa țării sale: “România mea e locul în care nu există granițe, există doar vers și bucurie, valori și oameni frumoși, care mă fac pe mine, un umil artist, să mă înclin în fața lor. Atît de multe personalități sînt în România, încît doar a le spune numele și realizările îți ia un an întreg". Nu țin neapărat să-l contrazic pe ilustrul nostru cantautor, întrucît e destul de riscant să polemizezi cu nebunii înarmați cu steluțe de pom. Dar am cîteva nelămuriri de ordin naționalist, pe care țin să le exprim cu această festivă ocazie.

1. Dacă România e locul în care nu există granițe și, se subînțelege, discriminări, cum de la parada noastră de 1 Decembrie au lipsit vedetele PRO, în condițiile în care era și ziua lor, iar lui Adrian Sârbu, deși demisionar de la CME, i se spune încă Shogun-ul? În plus, de ce nu i-a urcat nimeni pe tanc sau pe Arcul de Triumf pe generalii Anghel Iordănescu și Ilie Năstase, despre care gsp.ro a scris mult mai mult decît despre acest baschetbalist obscur pe nume Victor Ponta?

2. Dacă-n România sînt atîtea versuri, bucurii și oameni frumoși încît îți vine, practic, să-mpodobești bradul cu globuri tricolore, cum se face că la parada noastră de 1 Decembrie nu a fost invitat și marele român Tudor Chirilă, care s-a întors bărbat din armată, a jucat rolul unui sergent în Biloxi Blues și face instrucție cu mii de puștoaice care-i citesc blog-ul? Și apropo: unde dracu' era Andreea Raicu, despre care am înțeles că tocmai îi arată frumusețile patriei unui cetățean străin cu trup de infanterist?

3. Dacă România e locul de naștere al atîtor personalități încît e imposibil să le înșiri, exhaustiv, fără să-ți crească barbă de mitropolit, cum se explică faptul că de la parada noastră de 1 Decembrie a lipsit Preafericitul Manager Daniel, zis Țînțăreanu – în care populația are cam la fel de multă încredere ca-n militarii care ne vor salva din ghearele următorului dictator? Și, mai ales, cum de-a absentat tocmai Cătălin Botezatu, cea mai mediatizată personalitate românească așa, în general, căruia i-ar fi stat foarte bine c-un MiG-29 între picioare (vezi colecția Aviator) și două parașute celebre, atîrnate de coaie?

1 comentariu

  1. #1

    vedetele de la PRO….A fost ziua lor..Aveau pregatiri intense.. Dar ceilalti s-au dus la slujba de Duminica

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint