Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Dintre sute de valeți, un chintal cu epoleți

Zoom Dintre sute de valeți, un chintal cu epoleți

“[Am] un metru nouă’ş’opt, o sută de kile, cred că fac [față]!” Cam asta este ideea lui Mihai Tudose despre competență. Întrebat, în decembrie 2014, atunci când a fost numit în funcția de ministru al Economiei în Guvernul Ponta 4, dacă face față acestei noi provocări, actualul propus premier al PSD a dat răspunsul citat. Cum ar veni, pentru a se ocupa de economia României este recomandat de înălțime și de masă.

De fapt, mai e și recomandarea venită de la nenumăratele cursuri și perfecționări în domeniul siguranței naționale. Sau al Securității, căci, la noi, Securitatea a acaparat termenul de siguranță națională, precum și pe cel de interes național, folosindu-le cum îi pică ei, Securității, mai bine.

Dacă va fi numit și votat, dacă va ajunge premier, Mihai Tudose va fi primul prim-ministru al României care a absolvit o facultate particulară. În sfârșit, blamat și terfelit, învățământul particular al României va da un înalt funcționar guvernamental.

E drept, însă, că studiile juridice ale lui Mihai Tudose, făcute la Universitatea Creștină “Dimitrie Cantemir”, au fost dublate de intense studii post-universitare și mastere la școli cu epoleți. Masteratul și doctoratul luate la școlile SRI-ului sunt grăitoare.

În mod straniu, perioada pe care, după obținerea doctoratului, în 2010, a petrecut-o drept conferențiar la Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul”, aparținând Serviciului Român de Informații, nu apare în declarația de avere a lui Mihai Tudose din 2014. Cum nu apare nici solda obținută de la SRI, aferentă gradului de locotenent-colonel. Nici în declarația din 2012 nu apare funcția de lector la aceeași academie a SRI. Dar de la un om care și-a plagiat copios teza de doctorat nu ar trebui să așteptăm acuratețe maximă în completarea declarației de avere.

De fapt, Mihai Tudose nu și-a plagiat teza de doctorat. Pur și simplu, a cumpărat-o. Comisarul-șef Radu Andriciuc a și recunoscut, de altfel, că a primit bani grei pentru a-i vinde lui Mihai Tudose teza lui de doctorat: “Domnul Tudose m-a contactat și i-am cedat drepturile de proprietate, ca pentru orice marfă. Era 2008 și aveam nişte probleme financiare, vă aduceți aminte ce au pățit bugetarii, plus că fiul meu dădea bacalaureatul. A fost vorba de câteva mii de euro”.

De obicei, despre demnitari afli că au plagiat de-abia după ce ajung într-o funcție importantă. Despre ăsta știm deja de mai multă vreme și pare să nu-l mai deranjeze nici măcar pe președinte, care luni, spre seară, l-a desemnat drept premier. De obicei bănuim că unii politicieni sunt ofițeri acoperiți ai unor servicii secrete. În cazul ăstuia, bănuielile sunt inutile. Își afișează studiile la SRI și umblă cu cămașa larg descheiată la gât tocmai pentru a nu mai avea noi îndoieli că are epoleții cusuți direct pe piele.

Nu, democrația nu câștigă nimic din această numire, dar măcar țarul a intrat în epoca glasnost-ului.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

  1. #1

    Sistemul care pune presiuni pe „alesii poporului” sa aiba o sacosa de masterate si doctorate ar trebui luat la imprejur. Este motivul pentru care Trump e un tip deschis, autentic, iar iubirea lui cu Melamina e sincera! Ce-si face omul cu mana lui cand se supraevalueaza se cheama inflatie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint