Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Direcția de Asistență Socială Sector 1 se transformă în supermarket

Zoom Direcția de Asistență Socială Sector 1 se transformă în supermarket

* Dat fiind că se află pe moșia baronului de la Sectorul 1, Andrei Chiliman, este aproape normal ca șefii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului să aibă aceeași atracție față de afacerile pe bani publici. Mai exact față de comisioanele și para’ndărăturile ce rezultă de pe urma acestora.

Astfel, sub înțeleapta îndrumare a directorului general Dănuț Ioan Fleacă, instituția a lansat o super-comandă pentru achiziția de materiale de curățenie, în valoare de 634.567,89 lei. Conform caietului de sarcini, aceste materiale sunt destinate aprovizionării celor 22 de Complexe Sociale de Servicii și Centre de Asistare și Îngrijire.

Vor fi achiziționate nu mai puțin de 1.734 de mături, din plastic și din paie, 7.452 de pachete de lavete, de diverse sortimente, 12.000 de bureți de vase și de sârmă, cantități impresionante de perii, saci menajeri de diverse dimensiuni, cozi de mătură și de mop și multe altele. Astfel, ca să vă faceți o idee, vă mai spunem doar că toată cantitatea de produse ce vor fi cumpărate de DGASPC ar putea acoperi, lejer, pentru multă vreme, necesarul de marfă al unui supermarket specializat.

Cum se întâmplă în asemenea situații, la licitație nu s-a prezentat decât un singur ofertant, câștigătorul, care va livra produsele solicitate pentru 631.625,95 de lei. Este vorba de Fabi Total Grup SRL, deținută de soții Valencia și Paul Bichir, firmă specializată în curățenie și, mai ales, în curățarea bugetelor instituțiilor statului. De-a lungul vremii, în special în vremea guvernării cinstite și oneste, de dreapta, Fabi Total Grup a câștigat o căruță de bani din contractele încheiate cu Ministerul Turismului și al Mediului, cu ASE, Academia de Poliție, Agenția Pentru Protecția Mediului, INS etc.

* Nu știm cum se face că, întotdeauna instituțiile statului, care lucrează cu bani publici, colectați din taxele și impozitele noastre, au o predilecție în a selecta, când fac achiziții doar acei furnizori care, ba sunt neserioși, dovediți, ba au probleme cu legea. Iar acest lucru este valabil, în special, în acele instituții care au probleme cu bugetul, cărora banii abia de le ajung să supraviețuiască de la o lună la alta.

În cazul de față, vă vom exemplifica cu Serviciul de Ambulanță al Județului Cluj, care a încheiat, în urma unei licitații publice, polițe de asigurare RCA și CASCO, în valoare totală de 138.330 de lei, cu tot cu TVA. Firmele selectate sunt două dintre cele care, în această perioadă au fost implicate în mari scandaluri legate tocmai de felul în care își desfășoară activitatea: Carpatica Asig S.A. și Omniasig Vienna Insurance Group. Astfel, Carpatica va încasa, pentru polițele încheiate, 30.351 de lei iar Omniasig nu mai puțin de 107.978,53 de lei.

Ceea ce ar fi trebuit să le dea de gândit celor de la Ambulanța Cluj, pe lângă controversele legate de numele celor doi asiguratori, este prețul extrem de mic. Suma la care s-au contractat asigurările reprezintă aproximativ 50% din valoarea estimate a contractului care a fost, conform caietului de sarcini, de 287.740 lei, cu tot cu TVA.

2 comentarii

 1. #1

  In sectorul 1 se stropesc strazile si “spatiul verde” cand este evident ca o sa ploua, cand ploua si dupa ploaie.
  In sectorul 1 se pun panselute la sfarsitul lui noiembrie iar muncitorii sapa cu lopeti Fiskars .
  In sectorul 1 se reabiliteaza termic garajele, in sensul ca sunt captusite pe interior cu poliester.
  etc

 2. #2

  Normal daca , Valencia și Paul Bichir,sunt veri primari cu Florian Bichir.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]

 • O democrație din ce în ce mai îndepărtată

  15 septembrie 2020

  În urmă cu patru ani și jumătate, Ludovic Orban devenea victima neinocentă a DNA, visul de a fi zdrobit în alegerile locale de Gabriela Firea fiindu-i întrerupt de finanțarea ilegală […]

 • O insulă scufundată

  8 septembrie 2020

  Dictatura milităroasă din Belarus, unde un ins scelerat flutură Kalașnikovul într-un lan de fete cu părul auriu, face diferența dintre lacrimi și muci cînd e s-o comparăm cu dictatura medicală […]

 • Generalii Frînă și Abuz la datorie

  8 septembrie 2020

  Puțini muritori pot sta alături de Gabriel Oprea fără să simtă vibrația magnetică a imposturii și tupeului, cîmpul de agresivitate și lăcomie ce iradiază dinspre acel chip cu sprîncene pensate […]

Cele mai citite