Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

DNA a descoperit încă un secret al luptei politice: decît să închizi pesediști, mai bine închizi dosare de pesediști

Zoom DNA a descoperit încă un secret al luptei politice: decît să închizi pesediști, mai bine închizi dosare de pesediști

După Robert Negoiță, recompensat cu închiderea unui dosar de mare evaziune fiscală, un alt pesedist e răsplătit pentru contribuții aduse la prăbușirea partidului. Dragoș Benea, suspectat de DNA pentru corupție, a fost spălat de acuzații și eliberat de spaime, după ce s-a dat, în războiul intern, de partea lui Ciolacu. Procurorii i-au închis dosarul la cîteva zile după ce s-a trecut pe listă în tabăra Ciolacu-Stănescu.

Inițial, acest pupil al clanurilor băcăuane, legănat pe genunchi de Sechelariu și Hrebenciuc, îl susținea pe Teodorovici în turnirul intern, planificat la congresul din 22 august. Dar avertismentele venite prin persoane informate, aceleași care l-au făcut pe baronul de Tulcea, Horia Teodorescu, să fugă în Germania cînd trebuia să-l sprijine pe Teodorovici, au făcut din Dragoș Benea un loialist de nevoie al grupului conservator Ciolacu-Stănescu.

Operațiunea de dezmembrare a PSD, coordonată prin frică și șantaj, se derulează în condiții de maximă nesiguranță personală, prin grija foștilor îndrumători de doctorat la SRI. Negoiță a fost mutat pe ramura SIE a stîngii, adică la Pro România, ca să destrame poziția PSD la București, în timp ce lideri județeni din categoria Benea, Teodorescu, Tudose sînt alocați echipei pro-Iohannis din Kiseleff. Așa cum se vede din avion, această echipă, condusă de tandemul Ciolacu-Stănescu și înconjurată de înfricoșații și recompensații sistemului, face pe dracu’ în patru să stabilizeze PSD la procentele de la europarlamentare: cere alegeri, face moțiune, vrea guvern de uniune națională cu dreapta, vrea să ia asupra ei toate păcatele guvernării PNL.

Contracandidatul lui Ciolacu, Teodorovici, nins de tristețe și de anii irosiți în așteptare, a rămas singur, abandonat și trădat, mîngîind mandolina la care cîntă în secret, cu pletele fluturîndu-i artistic, la răscruce de vînturi. Iar cele mai zgomotoase vînturi sînt trase de securiștii care au preluat definitiv partidul.

1 comentariu

  1. #1

    Nu prea credeam poveștile voastre până când au cam început să se confirme. Și faza cu Negoiță chiar a fost pe față, la câteva zile după atacul dat PSD-ului a scăpat de dosar.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint