Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Doina, sportul național al TVR

Zoom Doina, sportul național al TVR

E mișto că nimeni nu a spus în spațiul public că TVR ar fi participat la campania murdară pro-referendum. Iar asta doar pentru că nimeni nu se uită la TVR.

Doina Gradea poate și-a făcut treaba, poate a pus la picioarele lui Liviu Dragnea gălețile de bale, însă tributul chiar nu a deranjat pe nimeni.

În acest timp, însă, Doina Gradea a avut și altă treabă: a tot citit raportul Comisiei de Etică din TVR și, probabil, i-a porcăit, în privat, bineînțeles, pe membrii acesteia. Raportul Comisiei e devastator și a fost trimis Consiliului de Administrație. Ce să facă CA-ul cu el? Evident că, în final, nimic. Va fi dezbătut, adică nu va fi dezbătut, va fi îngropat într-o noapte fără lună în curtea interioară a TVR, alături de alte nenorociri care se întâmplă în instituția aia.

Pe scurt, raportul Comisiei de Etică spune așa:

– ”Asocierea explicită pe care Preş̦edintele-Director General o face între abordarea critică a activității autorităților de către jurnaliş̦ti TVR și dependența financiară a instituției de bunăvoința aceloraş̦i autorități confirmă temerile exprimate de o parte însemnată a societății civile la momentul deciziei politice de înlocuire a taxei TV cu o alocație bugetară.”

– ”Există indicii credibile care susțin rezonabil ideea unor intervenţ̦ii exercitate din afara TVR, chiar ş̦i din zona politică, în favoarea înlocuirii responsabililor editoriali ai unor emisiuni cu jurnaliş̦ti agreați pe criterii extraprofesionale.”

– ”Pe lângă folosirea unui limbaj autoritar ş̦i amenințător la adresa salariaților studioului teritorial, Președintele-Director General își anunță intenția de a hotărî personal, în mod discreționar, câş̦tigătorii concursurilor profesionale care vor urma («Este decizia mea cu cine vreau să lucrez! Cu cine cred că pot să lucrez! (…) Este decizia mea! Punct!»).”

– ”Exprimările disprețuitoare la adresa unor salariați, categorii profesionale sau de vârstă, denigrarea Comisiei de etică, necunoaş̦terea sau ignorarea normelor jurnalistice ş̦i deontologice, descurajarea angajaților care îndrăznesc să aibă altă opinie, lipsa de transparență în decizii – toate sunt aspecte care au drept consecințe inerente vicierea relațiilor de muncă, instalarea ş̦i generalizarea neîncrederii ş̦i – cel mai grav – compromiterea autorității manageriale în TVR.”

Concluzii cu care să pui jos și-un bivol. Raportul a fost publicat pe site-ul TVR pe 20 septembrie. Între timp, țara a avut treabă și va mai avea. Stăpânii doamnei Gradea sunt mulțumiți: la TVR este cineva care se asigură că audiența pâlpâie ca becul de pe holul unui bloc de nefamiliști.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Coperta Catavencii 3 – 9 Octombrie 2018
Editoriale
 • Capra de șes din Teleorman

  16 octombrie 2018

  Încercați să duceți o capră de tăiat lemne la Bruxelles și veți avea surpriza, la întoarcere, c-o să-i apară cornițe și că-n loc de rumeguș o să producă lapte praf. […]

 • De-a proștii și vardiștii

  16 octombrie 2018

  Pe drumul ce unește marea victorie din 2016 cu declinul politic de acum, PSD a pierdut poporul român, pe care-l avea pe jumătate îndesat în buzunar. L-a ținut acolo aproape […]

 • Centenarul s-a terminat, începe campania

  16 octombrie 2018

  Președintele României, Excelența Sa domnul Klaus Iohannis, investise enorm din punct de vedere emoțional în centenar. I-a plăcut ideea, s-a atașat de ea și părea că în anul 100 al […]

 • Dumnezeu nu bate cu BOR-ul

  9 octombrie 2018

  În cele două zile de referendum, Dumnezeu s-a mai îmbunat. N-a mai vărsat foc și pucioasă asupra sodomiților și gomoristelor, ci și-a nuanțat părerile din Vechiul Testament, punîndu-le în acord […]

 • Adio PSD, adio PNL

  9 octombrie 2018

  Prezența la referendum ne-a edificat măcar într-un anume sens. E drept, să dai 163 de milioane de lei pentru atâta lucru e cam mult și părem cam fraieri, dar să […]

Cele mai citite