Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Doina, sportul național al TVR

Zoom Doina, sportul național al TVR

E mișto că nimeni nu a spus în spațiul public că TVR ar fi participat la campania murdară pro-referendum. Iar asta doar pentru că nimeni nu se uită la TVR.

Doina Gradea poate și-a făcut treaba, poate a pus la picioarele lui Liviu Dragnea gălețile de bale, însă tributul chiar nu a deranjat pe nimeni.

În acest timp, însă, Doina Gradea a avut și altă treabă: a tot citit raportul Comisiei de Etică din TVR și, probabil, i-a porcăit, în privat, bineînțeles, pe membrii acesteia. Raportul Comisiei e devastator și a fost trimis Consiliului de Administrație. Ce să facă CA-ul cu el? Evident că, în final, nimic. Va fi dezbătut, adică nu va fi dezbătut, va fi îngropat într-o noapte fără lună în curtea interioară a TVR, alături de alte nenorociri care se întâmplă în instituția aia.

Pe scurt, raportul Comisiei de Etică spune așa:

– ”Asocierea explicită pe care Preş̦edintele-Director General o face între abordarea critică a activității autorităților de către jurnaliş̦ti TVR și dependența financiară a instituției de bunăvoința aceloraş̦i autorități confirmă temerile exprimate de o parte însemnată a societății civile la momentul deciziei politice de înlocuire a taxei TV cu o alocație bugetară.”

– ”Există indicii credibile care susțin rezonabil ideea unor intervenţ̦ii exercitate din afara TVR, chiar ş̦i din zona politică, în favoarea înlocuirii responsabililor editoriali ai unor emisiuni cu jurnaliş̦ti agreați pe criterii extraprofesionale.”

– ”Pe lângă folosirea unui limbaj autoritar ş̦i amenințător la adresa salariaților studioului teritorial, Președintele-Director General își anunță intenția de a hotărî personal, în mod discreționar, câş̦tigătorii concursurilor profesionale care vor urma («Este decizia mea cu cine vreau să lucrez! Cu cine cred că pot să lucrez! (…) Este decizia mea! Punct!»).”

– ”Exprimările disprețuitoare la adresa unor salariați, categorii profesionale sau de vârstă, denigrarea Comisiei de etică, necunoaş̦terea sau ignorarea normelor jurnalistice ş̦i deontologice, descurajarea angajaților care îndrăznesc să aibă altă opinie, lipsa de transparență în decizii – toate sunt aspecte care au drept consecințe inerente vicierea relațiilor de muncă, instalarea ş̦i generalizarea neîncrederii ş̦i – cel mai grav – compromiterea autorității manageriale în TVR.”

Concluzii cu care să pui jos și-un bivol. Raportul a fost publicat pe site-ul TVR pe 20 septembrie. Între timp, țara a avut treabă și va mai avea. Stăpânii doamnei Gradea sunt mulțumiți: la TVR este cineva care se asigură că audiența pâlpâie ca becul de pe holul unui bloc de nefamiliști.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • O, ce veste minunate!

  11 decembrie 2018

  Ultraliberalul Macron s-a comportat ca un peștișor de acvariu dispus să facă ordine în ocean. Adică să-i scutească pe marii rechini de taxa pe pradă și să le mărească guvizilor […]

 • Manu militari

  11 decembrie 2018

  Un grup organizat de generali SRI înfășurat, ca un fular de postav, în jurul președintelui Iohannis, la Alba Iulia. O imagine-stigmat, rămasă pe umărul Centenarului, în lipsă de altceva mai […]

 • Cel mai lent din curtea școlii

  11 decembrie 2018

  În decembrie 2015, Klaus Iohannis era pe val. Sărbătorea un an de la preluarea mandatului prezidențial și reușise să scape de guvernul PSD condus de Ponta, instalând un guvern tehnocrat. […]

 • În mahalalele istoriei

  4 decembrie 2018

  În vreme ce stafia miliardarului Soros stă cu ochii pe fostele țări socialiste ca nu cumva guvernanții să bage nechezol în rația noastră de libertate, Karl Marx și-a scos și […]

 • Cîinii de pază ai Securității

  4 decembrie 2018

  Samsarul agrar Adrian Rădulescu, valetul moșierului de la Nana și fost parlamentar PDL, a recunoscut controlul serviciilor asupra listelor de candidați. “Nu l-am adus noi, l-au adus Serviciile și ni […]

romania100