Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Doina, sportul național al TVR

Zoom Doina, sportul național al TVR

E mișto că nimeni nu a spus în spațiul public că TVR ar fi participat la campania murdară pro-referendum. Iar asta doar pentru că nimeni nu se uită la TVR.

Doina Gradea poate și-a făcut treaba, poate a pus la picioarele lui Liviu Dragnea gălețile de bale, însă tributul chiar nu a deranjat pe nimeni.

În acest timp, însă, Doina Gradea a avut și altă treabă: a tot citit raportul Comisiei de Etică din TVR și, probabil, i-a porcăit, în privat, bineînțeles, pe membrii acesteia. Raportul Comisiei e devastator și a fost trimis Consiliului de Administrație. Ce să facă CA-ul cu el? Evident că, în final, nimic. Va fi dezbătut, adică nu va fi dezbătut, va fi îngropat într-o noapte fără lună în curtea interioară a TVR, alături de alte nenorociri care se întâmplă în instituția aia.

Pe scurt, raportul Comisiei de Etică spune așa:

– ”Asocierea explicită pe care Preş̦edintele-Director General o face între abordarea critică a activității autorităților de către jurnaliş̦ti TVR și dependența financiară a instituției de bunăvoința aceloraş̦i autorități confirmă temerile exprimate de o parte însemnată a societății civile la momentul deciziei politice de înlocuire a taxei TV cu o alocație bugetară.”

– ”Există indicii credibile care susțin rezonabil ideea unor intervenţ̦ii exercitate din afara TVR, chiar ş̦i din zona politică, în favoarea înlocuirii responsabililor editoriali ai unor emisiuni cu jurnaliş̦ti agreați pe criterii extraprofesionale.”

– ”Pe lângă folosirea unui limbaj autoritar ş̦i amenințător la adresa salariaților studioului teritorial, Președintele-Director General își anunță intenția de a hotărî personal, în mod discreționar, câş̦tigătorii concursurilor profesionale care vor urma («Este decizia mea cu cine vreau să lucrez! Cu cine cred că pot să lucrez! (…) Este decizia mea! Punct!»).”

– ”Exprimările disprețuitoare la adresa unor salariați, categorii profesionale sau de vârstă, denigrarea Comisiei de etică, necunoaş̦terea sau ignorarea normelor jurnalistice ş̦i deontologice, descurajarea angajaților care îndrăznesc să aibă altă opinie, lipsa de transparență în decizii – toate sunt aspecte care au drept consecințe inerente vicierea relațiilor de muncă, instalarea ş̦i generalizarea neîncrederii ş̦i – cel mai grav – compromiterea autorității manageriale în TVR.”

Concluzii cu care să pui jos și-un bivol. Raportul a fost publicat pe site-ul TVR pe 20 septembrie. Între timp, țara a avut treabă și va mai avea. Stăpânii doamnei Gradea sunt mulțumiți: la TVR este cineva care se asigură că audiența pâlpâie ca becul de pe holul unui bloc de nefamiliști.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
Editoriale
 • Ce ne facem noi, țiganii, dacă vin americanii 

  25 iunie 2019

  Dacă pe vremuri românii se dedulceau cu lucrurile refuzate la export, pentru care, în fața magazinelor, se dădeau adevărate lupte de stradă, iacătă am trăit să vedem și o situație […]

 • A fost sau n-a fost?

  25 iunie 2019

  Ca întotdeauna la alegeri, și pe 26 mai s-au furat voturi. Cîte? Niciodată nu vom ști. De fapt, niciodată n-am știut cîtă democrație se falsifică la urne. Numărul buletinelor falsificate […]

 • Nimic cu nimic / Primul nimic

  25 iunie 2019

  Ne aflăm, acum, la președintele cu numărul 5 din scurta istorie a republicii române. Primul președinte a fost Nicolae Ceaușescu, din 1974 până în 1989. Practic, pe vremea lui s-a […]

 • Limbă dulce, cur viclean, caracter de est-german

  18 iunie 2019

  De la „Ține, țațo, curu’ zvelt”, subversivul șlagăr pe care Maria Tănase l-a cîntat în timpul războiului la o petrecere dată de Manfred von Killinger, ambasadorului Germaniei la București, pînă […]

 • Riscul mersului pe Barna

  18 iunie 2019

  Sub coordonarea unuia dintre foștii căprari ai poliției politice a fost pus pe piață un sondaj în care Dacian Cioloș îl zdrobește pe Dan Barna în competiția internă pentru candidatura […]

bt