Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Donald Tusk ține discursuri în județele României

Zoom Donald Tusk ține discursuri în județele României

Buzău – Mă bucur că mă aflu aici, la granița dintre două regiuni istorice ale României, acolo unde Moldova de Sud se învecinează cu Moldova Centrală. Am admirat mereu geniul și cutezanța unor exploratori de pe aceste meleaguri, dintre care o amintesc aici doar pe Elena Udrea, autoarea unei expediții temerare prin America Centrală.

Vaslui – Istoria acestui județ se împletește cu istoria familiei mele, mai ales că spirtul trecut prin pâine a fost prima băutură alcoolică a socrului meu.

Teleorman – Contează prea puțin care e populația unui județ, dacă la vot apar de două ori mai mulți alegători. Teleormanul ne-a demonstrat tuturor că moartea nu e sfârșitul și că dreptul de a vota nu e doar pentru cei vii.

Brăila – Aș vrea ca președinția brăileană a Consiliului Europei să fie la fel de sigură ca lovitura unui cuțitar din Brăilița.

Suceava – Acest discurs nu l-am scris la calculator și nici cu stiloul pe hârtie. În prima lui formă, l-am scris cu oi pe dealuri, la fel cum a făcut cândva Gheorghe Flutur, o adevărată inspirație pentru mine.

Constanța – Aș vrea că Uniunea Europeană să-și apere interesele la fel cum Radu Mazăre și-a apărat libertatea atunci când a fugit din țară ca să nu ajungă în arest. Trebuie să strigăm pentru unitate în Europa la fel de puternic ca un vânzător de porumb pe plaja din Eforie Nord.

Cluj – Uniunea Europeană poată să cadă, dar se va ridica la fel de repede ca Emil Boc în emisiunea lui Andrei Gheorghe. Gheorghe Funar a fost mereu un model pentru mine. Cum, nu știați?

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
Editoriale
 • Limbă dulce, cur viclean, caracter de est-german

  18 iunie 2019

  De la „Ține, țațo, curu’ zvelt”, subversivul șlagăr pe care Maria Tănase l-a cîntat în timpul războiului la o petrecere dată de Manfred von Killinger, ambasadorului Germaniei la București, pînă […]

 • Riscul mersului pe Barna

  18 iunie 2019

  Sub coordonarea unuia dintre foștii căprari ai poliției politice a fost pus pe piață un sondaj în care Dacian Cioloș îl zdrobește pe Dan Barna în competiția internă pentru candidatura […]

 • O broască râioasă pentru fiecare

  18 iunie 2019

  Nicolae Titulescu a declarat, la un moment dat: „Când am acceptat urcușul în politică, am acceptat ca în fiecare dimineață să înghit pe stomacul gol o broască râioasă“. Nu discutăm acum gusturile gastronomice ale […]

 • Cîți meleșcani încap într-un Iohannis

  11 iunie 2019

  Estonia s-a transformat în Vestonia după scorul de maidan cu care a învins România la cel mai important sport politic practicat pe terenul organizațiilor mondiale: “Tragerea sforilor prin spatele adversarului […]

 • Arta iubirii politice

  11 iunie 2019

  La început, fiindcă moștenea direct averea politică a PCR, partidul lui Ion Iliescu a trebuit să împartă democrația cu cei care moșteniseră vechea Securitate. A fost ceea ce s-ar putea […]

bt
Ultimele articole
romania100