Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Donald Tusk ține discursuri în județele României

Zoom Donald Tusk ține discursuri în județele României

Buzău – Mă bucur că mă aflu aici, la granița dintre două regiuni istorice ale României, acolo unde Moldova de Sud se învecinează cu Moldova Centrală. Am admirat mereu geniul și cutezanța unor exploratori de pe aceste meleaguri, dintre care o amintesc aici doar pe Elena Udrea, autoarea unei expediții temerare prin America Centrală.

Vaslui – Istoria acestui județ se împletește cu istoria familiei mele, mai ales că spirtul trecut prin pâine a fost prima băutură alcoolică a socrului meu.

Teleorman – Contează prea puțin care e populația unui județ, dacă la vot apar de două ori mai mulți alegători. Teleormanul ne-a demonstrat tuturor că moartea nu e sfârșitul și că dreptul de a vota nu e doar pentru cei vii.

Brăila – Aș vrea ca președinția brăileană a Consiliului Europei să fie la fel de sigură ca lovitura unui cuțitar din Brăilița.

Suceava – Acest discurs nu l-am scris la calculator și nici cu stiloul pe hârtie. În prima lui formă, l-am scris cu oi pe dealuri, la fel cum a făcut cândva Gheorghe Flutur, o adevărată inspirație pentru mine.

Constanța – Aș vrea că Uniunea Europeană să-și apere interesele la fel cum Radu Mazăre și-a apărat libertatea atunci când a fugit din țară ca să nu ajungă în arest. Trebuie să strigăm pentru unitate în Europa la fel de puternic ca un vânzător de porumb pe plaja din Eforie Nord.

Cluj – Uniunea Europeană poată să cadă, dar se va ridica la fel de repede ca Emil Boc în emisiunea lui Andrei Gheorghe. Gheorghe Funar a fost mereu un model pentru mine. Cum, nu știați?

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100

Editoriale
 • O dramă liberală cu un naționalist de operetă

  19 martie 2019

  Ca un proxenet grijuliu care încearcă să-și mărite protejata obosită căzînd la învoială cu clientul, domnul Ludovic Orban i-a luat pentru a doua oară Partidului Liberal rochie de mireasă de […]

 • Marketing și duplicitate

  19 martie 2019

  Frumoasele mașini germane slujesc lăcomia unor grupuri de afaceri cu înclinații penale. Grupul Volkswagen, de pildă, “a minţit în mod repetat şi a înşelat investitorii, consumatorii şi autorităţile de reglementare, […]

 • Un om cărunt

  19 martie 2019

  Când a devenit Eugen Orlando Teodorovici arogantul grețos de azi? Cu câțiva ani în urmă se juca de-a tehnocratul PSD și îi citeai în ochi acea slugărnicie proprie birocraților de […]

 • În așteptarea cîinilor cu drept de vot

  12 martie 2019

  Călăuzit de farul partidului purtat pe umeri de PRM-istul Codrin Ștefănescu, Liviu Dragnea pare că suferă de orbul găinii dacă n-a sesizat că “lătrăii” din Călărași nu erau nici tineri […]

 • Depinde cum privești femeia oarbă

  12 martie 2019

  Cînd spunem “justiție”, spunem “politică”. Cu aerul că invocăm absolutul spunem, de fapt, povestea unui exces. Așa cum arată faptele, justiția e numele îmbunătățit al lăcomiei, al cruzimii și al […]

romania100