Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

DORU ANTONESI:  „Iată întrebări la care doar bastonul de cauciuc ar ști ce să răspundă, dar s-au dus vremurile alea“

Zoom DORU ANTONESI:  „Iată întrebări la care doar bastonul de cauciuc ar ști ce să răspundă, dar s-au dus vremurile alea“

Deși recunoaște că nu-i plac nici furtunile, nici paharele de apă, Doru Antonesi e liniștit. Despre criza politică e de părere că o va rezolva Iohannis sau timpul, iar despre pandemie, Dumnezeu sau Arafat, dacă Iohannis va fi ocupat cu altceva.

Cristian Teodorescu: Un tip energic din Zalău care zicea că nu există COVID și striga „Jos vaccinul!“ s-a molipsit de boala despre care zicea că nu există și, după ce-a ajuns la spital, se căiește și predică vaccinarea. Sindromul Toma Necredinciosul?

Doru Antonesi: Cînd vorbim de Zalău trebuie să luăm obligatoriu în considerare două lucruri, cred eu: 1) în Zalău a fost inventată țuica de Zalău și doi (sau be), cum spuneți voi la Cațavencii, tot în Zalău s-a născut omul politic Dacian Cioloș. Poate că evenimentele astea nu sînt legate direct între ele, dar este evidentă existența unor energii dacice negative în Zalău, care trebuie să contrabalanseze (cît de căt) energiile getice pozitive ale Babelor din Bucegi. E clar că oamenii din zonă sînt predispuși să nu creadă ceva pînă nu văd cu ochii lor (în cazul COVID-19, cu plămînii lor). Cine i-ar putea condamna? La cîte minciuni au auzit în viața lor despre cum le cresc nivelul de trai, pensiile și calitatea asistenței sanitare, chiar și fără energii dacice negative n-au cum să creadă ceva din ce le spune Guvernul. Acum pare clar că sindromul Toma Necredinciosul la COVID e doar un caz particular în curentul neîncrederii generale. De exemplu, am auzit zvonul că Dacian Cioloș va fi viitorul președinte al României. Deși nu-s din Zalău, nici eu nu cred pînă nu văd cu ochii mei.

C.T.: Ți-ai pus în curte morișcă de fabricat curent electric, ca să nu te electrocuteze nota de plată?

D.A.: Nu, am încercat să mă înscriu în programele de energie curată furnizată de panourile solare, fără nici un succes, adică n-am reușit nici măcar să mă înscriu. Aceste programe funcționau ca MiG-urile 21, se prăbușeau în timpul lansării.

C.T.: Fostul premier Cîțu pare extras dintr-o comedie stupidă, cu proști și pentru proști. Altfel, liberalii au pretenția că sînt oameni cultivați și cu gust. Dacă sînt cum pretind, cum de nu s-au prins ce hram poartă ipochimenul?

D.A.: Din cîte văd eu urmărind comedia asta, domnul Cîțu e atît fostul premier, cît și actualul premier. Nu exclud nici varianta ca el să fie și viitorul premier, caz în care avem de-a face cu comedie SF, un gen cinematografic cu proști foarte rar. Cel puțin asta-i situația politică pînă cînd se termină consultările demarate în cea mai mare viteză pe care o poate suporta președintele Iohannis fără să amețească toată țara de cap. Nu zic că liberalii nu sînt cultivați și inteligenți, dar nici nu zic că sînt. Sînt, ca să zic așa, foarte rezervat în privința asta. Or fi fost ei orbiți de prestigiul colegiului Grinell din Iowa unde a studiat premierul? Cineva i-o fi orbit aruncîndu-le praf de servicii secrete în ochi? Or fi empatizat peste ani cu tînărul student român arestat de brutala Poliție americană în timp ce conducea sub influența substanțelor interzise un Ford Probe în noapte? Iată întrebări la care doar bastonul de cauciuc ar ști ce să răspundă, dar s-au dus vremurile alea.

C.T.: De ce o țin morțiș liberalii – aripa cîștigătoare! – să-l pună tot pe Cîțu premier?

D.A.: Părerea mea este că liberalii au stabilit cîndva o linie de succesiune la tron cum are monarhia britanică, de exemplu. După Tăriceanu vine Orban, după Orban, Cîțu, și după Cîțu, Raluca Turcan sau Alina Gorghiu. Cînd au stabilit ei linia asta de succesiune, misogineii (niște misogini, dar mai micuți) din partid au ridicat obiecția că ce ne facem dacă ajungem acolo, o să ne conducă femeile? Iar președintele Iohannis a spus: Stați relaxați, că pînă atunci termin eu președinția și trec în față, peste rînd. Neștiind domnia-sa că domnul Cîțu o să accelereze reforma și o să conducă Guvernul cu o viteză neadaptată la condițiile drumului dintre două alegeri parlamentare. Așa că acum, ori nu respectă succesiunea (ceea ce numai Iohannis are voie), ori îi vor conduce femeile, ceea ce ar fi și frumos, și-n stil european, dacă n-ar fi total inacceptabil. Dacă vi se pare o presupunere fantasmagorică, înseamnă că n-ați mai citit o analiză a lui Ion Cristoiu de prea mult timp și nu mai știți ce-i aia fantasmagoric.

C.T.: Care e deosebirea între oaia liberală și oaia pesedistă, în materie de votare în partid?

D.A.: În materie de votare nu e nici o deosebire, uneori nici în alte privințe, cum ar fi incompetența în funcții publice sau rumegatul șpăgii nu-i mare diferență. Disciplina în turmă e baza. Ca să rămînem în alegorie, doar oaia useristă prezintă un comportament diferit în alegerea berbecilor conducători, pe care-i beștelește adesea pe Facebook, lansîndu-se în certuri ca la ușa stînei. Important de văzut este cine-i ciobanul din spatele turmei, ăla care fluieră duios din fluier de os și cheamă cu foc din fluier de soc. Cît despre cîinii de pază ce să mai vorbim, ori că stau de pază democrației, ori că stau pur și simplu, majoritatea sînt cumpărați de ciobani. Unii zic că și ciobanii-s cumpărați de alți ciobani, străini, care au cai învățați și cîini mai bărbați. Altă dovadă de misoginism, de ce neapărat cîini mai bărbați, de ce nu cățele mai feminine?

C.T.: În comparație cu auriștii, răposatul C.V. Tudor pare azi un tip frecventabil. Tribunul făcea circ, ăștia se iau în serios pînă în plăsele. Și iau voturi. De la cine, bre?

D.A.: Sînt și eu cam mirat cît de mulți susținători au, nu pot deloc să mi-i imaginez în guvern, răstindu-se la oficialii din Uniunea Europeană în timp ce le cer fonduri de dezvoltare structurală. Măcar C.V. Tudor avea umor, iar demonstrațiile lui de erudiție în care pornea de la o declarație a lui Chamberlain (precizînd că e Neville, nu Wilt și nici Richard), descriind apoi ora exactă, cum era îmbrăcat și cine mai era în cameră cînd a făcut-o (pe declarație), sînt neegalate pînă în ziua de azi. Auriștii sînt niște triști, nu știu de la cine iau voturi, de la mine nu, în nici un caz.

C.T.: Trăim în țara jumătăților de măsură aplicate doar pe sfert?

D.A.: Frumos spus și, cît mă duce mintea pe mine, corect spus. Poate că pe sfert e puțin cam mult, dar e și greu să faci propoziții cu șaisprezecimi, că-ți ies fraze muzicale și n-are cine să le interpreteze.

C.T.: Ce înseamnă atît de folositul în ultima vreme „niciodată“ în mintea politicianului român?

D.A.: În mintea lui, „niciodată“ este acel moment în care politicianul român nu mai este esențial pe persoană fizică pentru țară și popor. Cred că și politicianul internațional e la fel, dar să fim patrioți și să vorbim despre ai noștri.

C.T.: Te inspiră situațiunea?

D.A.: Nu prea, întîi m-am enervat tare și apoi m-am plictisit moale de toată vînzoleala asta inexplicabilă. Nici furtunile, nici paharul cu apă nu sînt printre preferatele mele în materie de inspirație. Sînt liniștit, criza politică o va rezolva președintele Iohannis sau timpul, iar pandemia o va rezolva Dumnezeu sau Arafat, dacă Iohannis va fi ocupat cu altceva mai presant.

C.T.: Îți mai vine să rîzi în ultima vreme?

D.A.: Îmi mai vine, dar nu din cauza absurdității politicii românești. Sînt nenumărate comicării pe Internet la care poți rîde prostește. Iar rîsul prostesc e foarte odihnitor și-l recomand.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Sa ne intelegem, cainii de paza sunt, de cand a aparut oieritul pe aceste meleaguri, toti ai ciobanului. Sigur ca mai da tarcoale, din cand in cand, cate-un maidanez, dar se potoleste repede cand isi primeste binemeritatul sut in fund, invatand astfel ca tinerea in frau a turmei nu-i de nasul lui. Apoi partea cu ciobanii care ar fi ,,cumpărați de alți ciobani” e cel putin inexacta. Mai degraba sunt tocmiti ciobanii ca sa aiba grija de turma. Ar mai ramane de deslusit a cui a devenit turma, avand in vedere ca ,,circula” mai multe variante ,,pe net”. Dar, cum s-a dat semnalul ca cei ,,din umbra” sa inceapa sa conduca la vedere, sigur ca nu va mai dura mult pana stapanii o sa se si arate turmei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
 • Peisaj cu tractor românesc trăgînd cu lanțul de Coloana Infinitului

  23 aprilie 2024

  Scuip sînge ca Bălcescu și nu sînt în Sicilia, să-mi scurm în cimitirul săracilor culcuș. Goniți-mă cu pietre să întregesc familia celor cu țara-n traistă, de sila voastră duși. Cînd […]

 • Nebunii care se visează președinți

  22 aprilie 2024

  Gafa cu desemnarea lui Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei va avea consecințe la celelalte alegeri. Împreună și separat, PSD și PNL vor pierde voturi, vor fi obligate să-și schimbe tactici, oameni […]

 • Monologul unui telefon cu fise, rămas fără certificat de revoluționar

  16 aprilie 2024

  Prea mult sictir, prea multă operetă și un exces nebun de figuranți, a mai rămas puțină Julietă și un profesor de-ngropat talanți, și-o urmă de Romeo în culise descoperită de-un […]

 • Adio, Army

  15 aprilie 2024

  Cînd aliatul Rusiei atacă Israelul și se pregătește să complice și mai mult socotelile de securitate ale lumii civilizate, te întrebi iar, a suta oară, unde sînt banii armatei române. […]

 • Invitație la nuntă

  9 aprilie 2024

  Nimeni nu-i simte îngerului lipsa (mecanic de-ntreținere în cer). Veniți să reparați Apocalipsa, că dă Natura în marșarier! Cel care-a scris că veacul ăsta jalnic va fi religios ori de […]

 • Generalii lui Piedone

  8 aprilie 2024

  De cînd Piedone a devenit preferatul sondajelor, o armată de scarabei politici a început să fojgăie pe lîngă el ca împrejurul unui tomberon. Voiculescu i-a organizat o lansare fastuoasă la […]

bijuterii argint