Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Dragnea a pus la AEP o conservă. Dar nu a lui

Zoom Dragnea a pus la AEP o conservă. Dar nu a lui

Daniel Barbu a fost numit șef al Autorității Electorale Permanente pentru că ALDE nu a reușit să-i ofere vreun loc de ministru, în urma negocierilor cu PSD. Dar măcar Daniel Barbu cunoaște extrem de multă teorie politică, fiind ani la rând decan al Facultății de Științe Politice și Administrative a Universității din București, apoi, iar, al Facultății de Științe Politice a aceleiași universități, când facultatea și-a schimbat numele. A predat studii politice, a scris despre studii politice și, bănuim, a și citit mult în domeniu. Funcția de la AEP îi era mai potrivită decât multe alte funcții guvernamentale. Dar, luna trecută, Daniel Barbu a demisionat de la AEP, pentru că va candida pe listele ALDE pentru Parlamentul European. Cum nu putea fi și candidat, și supraveghetor al candidaților, demisia sa a fost un lucru normal. Și, ca de obicei, nu a luat pe nepregătite decât opinia publică și câțiva politicieni. Cei care nu erau de luat pe nepregătite n-au fost.

Inițial, PSD a aruncat pe piață informația că l-ar propune drept șef al AEP pe Mircea Drăghici, trezorierul partidului. Ar fi fost strigător la cer. Omul care, ca orice trezorier de partid, trebuie să facă față controalelor AEP ar fi putut să ia decizii în legătură cu controalele pentru perioada în care el decidea ce se face cu banii PSD. Mișto, nu?

A fost indignare, au fost urlete, s-au tăiat vene pe lung și pe lat. Iar Dragnea a părut că înțelege revolta și a cedat. Nu l-a mai propus pe Drăghici și l-a susținut pe Constantin Florin Mitulețu-Buică. Iar lumea a răsuflat ușurată: Aaa, bine, mă, ăsta e OK. Era? Este?

Până să ajungă președinte al AEP, Constantin Florin Mitulețu-Buică era secretar general al instituției cu pricina. Deci un specialist, un om din interior, aproape un tehnocrat. La prima vedere. De fapt, Constantin Florin Mitulețu-Buică face parte din categoria oamenilor pregătiți din timp și pluricalificați, astfel încât, la o adică, să poată fi numiți, nu aleși, în funcții-cheie.

Mitulețu-Buică a absolvit, în 2001, Dreptul, la prestigioasa Universitate “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Ulterior, și-a luat masteratul în management politic la Școala de Studii Academice Postuniversitare “Ovidiu Șincai”, afiliată Institutului Social Democrat “Ovidiu Șincai”. La privat, cum ar veni. Și-a mai luat un master în managementul resurselor umane, la Craiova. A trecut prin zeci de cursuri soldate cu diplome, pe la diverse instituții. Chiar și la FDSC, fundația finanțată de George Soros, a absolvit cu diplomă un curs. Dar interesant devine doctoratul. A devenit doctor în domeniul Informații și Securitate Națională, la Universitatea Națională de Apărare “Carol I”. După care a intrat pe panta asta, a securității naționale și a informațiilor. A mai făcut niște module de specializare la Universitatea Națională de Apărare și la Colegiul Național de Apărare, la Institutul Diplomatic Român și și-a terminat educația – cum altfel? – la Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul”. Adică la Școala SRI.

Până în 2013 a stat cumințel, lucrând, pe rând, ca șef de tură, șef depozit carburanți, director de marketing și șef serviciu juridic al unui spital din Dolj. După care a ajuns consilier al comisiei parlamentare de anchetă Nana (cea cu terenurile lui Băsescu), apoi consilier personal de ministru și consilier parlamentar. După care, brusc, în martie 2015, devine vicepreședinte al AEP. Deține funcția cu pricina din martie 2015 până în ianuarie 2018. Din ianuarie 2018 și până în februarie 2018 este secretar general al AEP, iar din februarie 2019 este, iată, președinte.

Ce nu mai apare în CV-ul actual al lui Constantin Florin Mitulețu-Buică este perioada 29.01.2009 – 09.03.2015, cât a fost consilier județean în CJ Dolj, din partea PSD.

Oricum, ideea lui Dragnea că l-ar putea controla pe Mitulețu-Buică pentru că a fost membru PSD, pentru că soția sa lucrează la Camera Deputaților, pe post de consilier parlamentar, e la fel de bună ca aia că ar putea scăpa de problemele cu SRI și DNA doar pentru că a dus un porc la o casă conspirativă a SRI.

1 comentariu

 1. #1

  … sublim articolul ! subliminal personajul !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • O beție cu Marx

  26 mai 2020

  Un fermier german a încercat să se joace de-a Tarkovski cu naivii culegători de sparanghel din Ferentari, refăcînd pe plantația sa scena tulburătoare din filmul Solaris în care cosmonautul pierdut […]

 • Bătrînii noștri mor de tineri

  26 mai 2020

  Nu mai e mult și vom auzi cum a învins Klaus Iohannis epidemia de coronavirus. „Eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de […]

 • Conspirația incompetenților

  26 mai 2020

  România funcționează în virtutea inerției. Nu de azi, de ieri, ci aproape dintotdeauna. Mulți dintre concetățenii noștri, cam 2,5 milioane, cred că România e Bucureștiul. Alții cred că România e […]

 • Mozart pe colivă

  19 mai 2020

  Ca oaia bearcă ce-și ține coada iluzorie pe sus, Guvernul României le-a dat austriecilor o lecție de demnitate națională săptămîna trecută, obligîndu-i să trimită un tren special pentru româncelecare-i șterg […]

 • O nouă stafie bîntuie România: propaganda rusă

  19 mai 2020

  Propaganda rusă, poreclită uneori “propaganda pro-rusă”, e o specie eliberată recent pe piață, într-un moment în care anticorupția s-a demonetizat, Ciuma Roșie a trecut în Opoziție, iar pericolul maghiar, folosit […]