Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Dreapta românească, mâna cu prea multe degete

Zoom Dreapta românească, mâna cu prea multe degete

Sub ochiul atent al preşedintelui ţării, dreapta românească se reformează, se regrupează, se reinventează. E bine. E bine că se întâmplă asta într-o ţară în care ideologiile economice au avut, în ultimii 21 de ani, coerenţa unui ciclotimic. Nu e partid să nu fi fost, din patru în patru ani, măcar, de stânga. 

 

Nu e mişcare care să nu fi înşelat aşteptările celor care chiar îşi doresc un stat minimalist, mai puţini asistaţi şi o reformă hotărâtă a sistemului de pensii sau a asigurărilor de sănătate. Aşadar, o dreaptă românească a seco­lului XXI ar fi ceva aproape la fel de aşteptat ca iPhone 5. 

Numai că, obosit şi uşor neatent, Jucătorul a apucat doar să vorbească despre dreapta, meteoric, fără să dea şi indicaţiile precise de organizare. O mare scăpare, am spune, iar realitatea din teren ne dă dreptate.

Până acum două-trei săptămâni lucrurile erau clare: dreapta cea dreaptă, dreapta adevărată, Dreapta se va coagula sub fusta înfoiată a Albei ca Zăpada. Numai că tatăl androgin al neprihănitei a fost aruncat la groapa de gunoi a istoriei recente. Şi atunci a început haosul. Construcţia ce părea a se înfiripa frumos, curgător, s-a spart în mii de cioburi. Angajaţii la stat care visează concedierea celorlalţi angajaţi la stat pentru a obţine un stat minimal s-au scindat chiar înainte de a se înfiinţa. Dreapta acneico-ortodoxă s-a smuls din secta martorilor lui Lăzăroiu, compunând manifeste şi manuale infantile de luptă pentru obţinerea unei noi republici. Dreapta baudelairiană s-a rupt în două din cauza unei ineluctabile lupte intestine: cine decide ce intră şi ce nu pe blog-ul urmărit, în medie, de 950-1.000 de reformatori unici pe zi. În fine, feminismul de dreapta a fost împins spre marginea patului ideologic, gânditorii macho hărăzindu-i Andreei Paul un rol principal în conducerea fasciei care se ocupă de sosuri, sarmale şi murături.

În aceste condiţii, nu e de mirare că pre­şedintele însuşi şi-a dat seama că dreapta românească are, deocamdată, prea multe degete pofticioase ce vor să prindă un loc pe organul adulat. Poate de aceea a şi înregistrat Mişcarea Populară pe persoană fizică apropiată, experienţa solitudinii marinăreşti învăţându-l că doar ce-şi face omul cu dreapta lui este adevărata reformă cu finalizare.

5 comentarii

 1. #1

  A crede ca intr-un stat asistential,unde mai mult de 3/4 din cei care au ramas in Romania isi conduc si asteapta indicatii de la altii despre cum sa-si conduca viata,ar fi posibila o intilnire intre Alba ca Zapada si cei 7 pitici,necum cu Fat-Frumos,mi se pare o iluzie.Dupa parerea mea,in cel mai bun caz ,Alba ca Zapada nu s-ar intilni cu cei 7 pitici ,ci numai cu Somnorosul.

 2. #2

  Peste trei milioane de romani, cei mai activi,au plecat sa lucreze pentru PIB-ul altor tari. Romania a ramas o tara de bugetari iar statul n-a facut decat sa se imprumute ca sa-i sustina. N-a fost nici o dreapta in Romania daca exista mai mult de 7% salariati calare pe buget, prmariile sunt pline de persoane care stau degeaba toata ziua pe bani de la buget, Ministerul Muncii au in teritoriu o groaza de birouri cu salariati care stau degeaba si vezi Doamne s-ar ocupa de pensionari, de someri, si de oferte de locuri de munca. AIUREA! Se invart toata ziua ca un ou intr-o caldare si nu-i deranjeaza nimeni, decat cand le dau salariul lunar, din taxele si impozitele de la contribuabili.

 3. #3

  Cu cat mai multe drepte cu atat mai putina putere de dreapta. Cine crede ca mai multe partide de dreapta o intaresc se amageste sau nu intelege ca va fi o lupta intre ele de se va alege praful de toate. Acest guvern ne-a dus pe ultimiul loc in Europa si mai jos nu avem de ce sa mai coboram si acestea sunt momentele in care guvernele se schimba.

 4. #4

  Ca să înceapă să aibă vreo şansă, degeţeii ăştia de dreapta poate ar trebui să iasă din locul întunecat în care stau înfipţi şi să se holbeze insistent la realitate. Vor avea surpriza de a observa contraste majore între halucinaţiile lor despre “statul asistenţial” şi România reală care alocă asistenţei sociale cel mai mic procent din PIB din toată UE şi sistemului de sănătate un procent sub media din Africa.

 5. #5

  Sub ochiul neatent al cetateanului turmentat, dreapta cumultedegete isi face treaba cu multa pricepere ; ani intregi de practica, ani intregi de observatie a stangii au facut ca dreapta romaneasca cea cumultedegete sa isi accelereze indeManarea. Cetateanul tot turmentat a ramas!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]