Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Drumul invers al teoriei lui Darwin

Zoom Drumul invers al teoriei lui Darwin

Astă iarnă, invitat la un festival de literatură la Viena, m-am trezit în toiul nopţii cu un telefon de la Ciucurel, cel mai încoţopenit agricultor dintre ţiganii de la Cetate, posesor a treijdouă de capre şi a doişpe purcei pitici vietnamezi, care, jelindu-se de mama focului, repeta cu năduf: „Ce ne facem dom’ Dinescu, că n-avem foraje! N-avem foraje, dom’ Dinescu!“.

Văzînd disperarea vecinului meu de moşie, care solicita efectuarea de urgenţă a unor foraje în zonă, crezui că ne-a pus Dumnezeu mîna-n cap şi o fi ţîşnit petrolul din arătură. Abia cînd a mărturisit că i-au ronţăit caprele gardul de mărăcini şi izmenele de pe frînghie, m-am dumirit că lipsa fînului şi a porumbului din hambar era baiul lui Ciucurel.

Anul ăsta natura a dat din nou cu copita-n şiştar.

După îngheţul din primăvară şi pîrjolul care s-a prelungit pînă-n octombrie, lui Ciucurel nu i-a mai rămas decît să smîntînească zările, drept pentru care şi-a pus coasa-n cui, şi-a vîndut caprele şi a fugit la cules portocale, socotind că-i mai bine să fii maimuţă în Grecia decît fermier în România.

Publicat în Cațavencii, nr 45, 14-20 noiembrie 2012

1 comentariu

  1. #1

    cui ii mai pasa de ceva in tara asta,ca guvernantilor NU !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint