Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Aprindeți focurile pe dealuri, vin specialiștii

Când hoardele tătărești năvăleau spre vest, învăluite în colbul câmpiilor deja pârjolite ca să nu le devoreze turcii, în Țările Române se aprindeau focuri pe dealuri, semnalând apariția înalților oaspeți. Cumva, satele sărace și indolente ale Moldovei de câmpie stau și azi mărturie a influenței civilizaționale la care au fost supuse. De ca naiba să mai repari casa dacă știi că ăia pot veni oricând au chef ca să-i dea foc?

Nu e nimic de reproșat aici vreunei minorități. Asta ne e istoria, alea erau obiceiurile, pentru unii năvălirile în scop de jaf erau singura meserie serioasă pe care o puteau practica într-o lume în care statele erau al naibii de minimaliste și neintervenționiste.

Problema e că, după sute de ani de obișnuință, locul năvălitorilor externi a fost luat de prădătorii interni, asimilați, adaptați, zâmbitori și prietenoși. De-ai locului, cum ar veni.

În ultimii 30 de ani (mai cu sfială la început, iar apoi din ce în ce mai agresiv), hoardele au fost înlocuite cu organizații mult mai eficiente, cu aspect legal, deseori foarte numeroase. Li se spune, de multă vreme, partide.

Sastisiți de varii impostori aduși de elanul popular la putere, românii se trezesc, din când în când, din amorțeală, cerând specialiști. Specialiști, tehnocrați, oameni pricepuți și onești, necontaminați de carnetul de partid. Cum apare unul care aduce cât de cât a așa ceva, cum este luat în brațe, lins meticulos, pus pe piedestal și ridicat la rang de minune.

Ei bine, liberalii au venit la guvernare aducând un pâlc de super-tehnocrați la Sănătate. Oamenii au căzut în extaz. Își luau odraslele în brațe, le scoteau pe balcoane sau în stradă și le arătau direcția Ministerului Sănătății: „Uite, mamă, specialiștii! Uite-l pe doctorul Costache, uite-l pe doctorul Moldovan, uite-l pe doctorul Tătaru!“. Acum, cu așa oameni, aproape că urma să nu ne mai îmbolnăvim.

Doar că n-a durat mult și au început să se aprindă focurile de pe culmi. Specialiștii se cam grăbeau să mute în buzunarele clinicilor private pentru care prestează sume importante din bugetul statului. Privatizarea Sănătății, ca orice privatizare românească și nu numai, se face doar cu mulți bani din buzunarele contribuabililor.

În fine, specialistul Costache, deși susținut la greu de muma sa, n-a rezistat și a demisionat.

Nu-i nimic, în plină pandemie l-a înlocuit specialistul Tătaru. Om priceput, CV ireproșabil…

Ce poți să-ți dorești mai mult, atunci când te fugăresc virușii pe stradă, decât să ai la conducerea Ministerului Sănătății un medic onest, muncitor? Dacă ar fi fost un politruc, un membru de partid, unul chitit pe carieră politică, ar fi fost nasol. Dar așa…

Numai că Nelu Tătaru nu este doar un chirurg priceput, este și un politruc cu tradiție și vechime, iar asta începe să se vadă.

Nu doar că Nelu Tătaru este președintele județean al PNL Vaslui, dar între 2012 și 2016 a fost senator al partidului.

Conducând o filială județeană, având obiective clare în alegeri, în Tătaru se dă o luptă mai grea decât cea dintre nogai și răzeșii moldoveni. Medicul Tătaru ar vrea, poate, să facă ceea ce trebuie, să ceară și el, ca și Arafat, revenirea la starea de urgență. Politrucul Tătaru, însă, are alte treburi. El trebuie să răspundă directivelor de partid, trebuie să organizeze totul în așa fel încât alegerile să fie câștigate de către partidul din care face parte. O idee ar fi ca alegerile să fie câștigate fără ca lumea să voteze, dar cică nu se prea poate în contextul actual. Așa că, având în față sondaje peste sondaje, Tătaru și mai-marii săi din partid nu pot cere revenirea la restricții ferme, că supără electoratul și pierd voturi.

Așa că degeaba avem un medic la Sănătate. Puteam să avem și un manechin, dacă nu eram așa pudibonzi. Oricum, rezultatele ar fi fost exact acelea de azi: e rău, e nasol, dacă nu facem nimic o să murim, dar dacă facem o să pierdem alegerile. Medicul juruit lui Hipocrat ar face ceva să nu-i moară poporul pe masa de carantină. Politrucul juruit lui Orban și altora de aceeași talie o dă la întors, sperând că măcar în județul Vaslui PNL va câștiga ceva mai mulți primari.

Până acum, din păcate, lupta din interiorul lui Tătaru a fost câștigată de politruc. Victorios, acesta pornește spre feuda din Vaslui, în spinarea nărăvașului virus, cu gândul la bogățiile din urnele de vot. Poate aprinde cineva focurile alea, poate nu, pentru că nici lemne de foc nu mai sunt de la atâtea invazii transpartinice.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

3 comentarii

 1. #1

  Fostul manechin Andrei Baciu , acum secretar de stat in Ministerul Sanatatii poate ocupa oricand fotoliul de ministru.Oricum de medicina pare sa se fi lasat de ceva vreme, mai exact de cand a terminat rezidentiatul.

 2. #2

  Acestia sunt vasnicii urmasi ai celor 15000 de specialisti ai CDR-ului din 1996-2000 care au dezvoltat Romania de s-a votat PSD-ul la gramada.
  Nu pot fi mai prejos cu asemenea specialisti.
  Avem pe hanul DULAP-GEANTA europeana cu al sau vataf LUCOVID .Secundul BISISICA turcana in declaratii nazdravana a depasit-o in viteza pe Veorica la spus lucruri traznite!
  DARAVELA LIBERLA-TOP GUN a alergat virusul si romanii cu al al F16 tunat, ajutat de secunzii NELU MORCOVID-ul si ARATAT !
  POSTELNICUL DOBANDA NEGATIVA a speriat FMI- ul care e decis sa vina sa lectii de buna practica de la el ,mai ales ca are un buffer extraordinar
  Monica usiera si Violeta liftiera au dat alocatii si pensii fara numar!

  Dubleta europeana formata din SALTELISTA LIBERALA si BATIS-TUTA NUMBER ONE au dat romanilor garantia ca TOTUL o sa fie bine! SUNT PE MAINI BUNE!

  O SA-I JUPOAIE DE TOT !

  • #3

   dupa cum scrii, pari a fi vatman pe un tramvai de ala, rusesc…bolborosesti ca un bors de fasole mitigana, de aia pitica, de se dadea la soldatul roman……unul din aia 15000 de specialisti (de fapt unicul in viata), este ciuvica de la antena 3, sau latrina 3…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint