Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Constituție, prostituție…

A existat, după 1990, un moment încare Constituția României putea fi modificată, schimbată în bine. Era epoca în care o alianță politică obținuse peste 60% din locurile din Parlament. Se chema USL. Alianța aia, zic.

Din păcate, istoria României a încăput pe mâna unui neterminat, a unui leneș cronic, a unui om pentru care țara a fost mai puțin importantă decât confortul propriu.

Crin Antonescu n-a putut să treacă peste nimic pentru a realiza, cumva, reforma de care aveam atâta nevoie, singura reformă de care aveam, de fapt nevoie.

Constituția României, așa cum este ea, azi, este îndeajuns de proastă încât și un neterminat precum președintele României se simte obligat să o în calce, în mod repetat. Nu-i vina lui, e vina noastră. Pur și simplu n-am putut să-i furnizăm o Constituție pe măsura măreției sale. Ne pare rău, Măria ta, ne pare rău! Dar, cumva, te-ai descurcat, încălcând-o pe aia prezentă. Dă-o dreac’. Oricum, stai mata liniștit: nu te suspendă nimeni pentru că ai încălcat Constituția. În mod repetat.

Nimeni, niciodată, nu va mai avea la dispoziție acea majoritate parlamentară necesară pentru a putea schimba țara în bine. Nimeni, niciodată. Am ratat, cum ar veni, România. Este nedrept să punem asta în cârca unui singur om, Crin Antonescu. Dar, în același timp, este drept să o facem. Crin Antonescu a fost cel mai slab om pus să conducă o comisie de revizuire a Constituției. Nu că ar fi fost alții mai buni.

Cât de trist, totuși.

Viața noastră, așa cum e ea, stă în mâna unor neterminați. A unor oameni care se strâng singuri de testicule, dacă e nevoie.

Aveam, pe vremuri, o țară, o Constituție, o ceva.

Nu mai avem. Nici măcar țară. Și e trist.

Azi, poate, este aberantă ideea de a vorbi despre modificarea Constituție.

Dar despre asta e vorba.

Suntem o țară defectă, neîncepută și neterminată. Dar nici nu vom fi altfel. E bine așa. Avem o Constituție care nu ne reprezintă și un președinte pe care îl votează cei mai români dintre români.

Cândva ne va trebui și nouă o țară, cândva, poate nu suntem pregătiți.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

3 comentarii

 1. #1

  Sunteti cam trist domnule Hillerin ! Ati inceput cura de slabire de dupa sarbatori ?! Cheer up ! Suntem un popor imprevizibil. Nu va pierdeti speranta! Off topic. Unde este domnul Buscu? A ramas inzapezit in 2019? Ii simt lipsa.

 2. #2

  Sper ca D-l Buscu e bine cu sanatatea, nu de alta dar lipseste din post de doua saptamani si ne pune pe ganduri. Si cand era in vacanta trimetea editoriale, asa ca … ? Si inca intrebare, unde se gaseste IOCAN ? La librarie ioc, la fel si la chiscurile de ziare ? De fapt am mai pus aceasta intrebare acu’ vreun an iar raspuns, ioc ! Ps. Apreciez sincer articolul si mai ales pasajul cu neterminatul….

 3. #3

  Era un cântec cu „Aveam o Ţară mândră şi bogată, aveam şi încă vom avea…. !”
  Speranţa moare ultima….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint