Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cu Ardealurile pe frunte

Klaus Iohannis a tot fost dat ca exemplu, în 2014, dar și înainte, pentru toleranța poporului român, care, iată, a ales de patru ori un primar neamț într-unul dintre marile sale orașe și mai apoi l-a ales președinte. Tocmai de aia, Klaus Iohannis era individul de la care te așteptai mai puțin să o ia pe arătura naționalistă și să behăie sacadat și dizgrațios despre cum ungurii, în cârdășie cu Ciuma Roșie, vor să ne fure Ardealul de sub picioare.

Discursul prezidențial început cu un salut în limba maghiară, dar rostit scrâșnit și injurios, a fost unul dintre cele mai jalnice discursuri rostite vreodată de la pupitrul prezidențial. Nici Traian Băsescu, în desele sale momente de derapaj bahic, n-a scrâșnit vreodată, în timpul mandatului, atât de inadecvat cu locul și funcția. Că-l mai împingea monarhia scoțiană din sticlă să sune pe la televiziuni și să se certe cu moderatorii, e una. Dar să-l fi văzut cu mutră de înțepat prețios atacând fățiș o minoritate de peste un milion și jumătate de oameni, având în spate drapelul național și steagul UE…

Ei bine, scăpat de povara unor alegeri ce-ar fi să vină, Klaus Iohannis a renunțat la spoiala de european civilizat și a dat-o în funarismo-vadimisme dintre cele mai ieftine.

Cum, cu mult înainte de domnia-sa, o dăduseră elitiștii care l-au susținut și-l susțin doar pentru că este fundul cel mai cocoțat al momentului.

Iar reacțiile plebei (pe care, altfel, o disprețuiesc) le-au dat dreptate și finilor intelectuali rasiști, și președintelui șovin.

Lumea i-a aplaudat. Pe pagina oficală de Facebook a președintelui României s-au revărsat puhoaie de ură fără ca cineva să modereze. Repet: pe pagina oficială a președintelui României, care nu este doar un plăvan particular, ci o instituție a statului de drept, toți dezaxații au fost lăsați să abereze împotriva unor cetățeni ai țării pe care marele strateg o conduce. Culmea, acei cetățeni l-au și votat în număr foarte mare.

Cu atât mai trist este episodul cu cât Klaus Iohannis știa că nu s-a dat niciun Ardeal, că nu se dă niciun Ardeal și că nu s-a negociat absolut nimic din toate acestea. Ceea ce nu l-a împiedicat să-și facă numărul, în speranța că păstrează vii șansele PNL de a câștiga alegerile.

În ultimii 30 de ani, românii au vândut tot ce n-au putut fura ei înșiși. Și-au vândut copiii, industria, băncile, pământurile, resursele naționale. Dar au păstrat Ardealul.

Au fost vigilenți și nu i-au lăsat pe unguri să-l șterpelească.

Vigilența lui Funar a ținut Clujul în subdezvoltare mai bine de un deceniu. Vigilența lui Vadim a dus la decăderea discursului public până la un nivel inacceptabil. Acum avem și în Iohannis un vigilent de primă mână. Cum ar putea el să-i lase pe unguri să fugă cu Ardealul sub șa când în Ardeal sunt cele mai multe păduri al României?

Păduri de care austriecii de la Schweighofer Holzindustrie și suedezii de la IKEA au atât de mare nevoie…

3 comentarii

 1. #1

  Sunt putin surprins ca nici un analist, ziarist, etc. , in explicarea unor ”derapaje” executate de presedinte, nu face apel la o declaratie a sa, facuta nu demult : <>. Eu zic ca i-a si reusit pana acum, deci nu are niciun motiv sa nu …persevereze.

  • #2

   Observ ca nu a fost receptionat citatul evocat. El este : ”Alegerile nu se castiga cu voturi ci cu …emotii”.

 2. #3

  Discursul președintelui a fost unul din cel mai penibil interpretate discursuri din istorie!
  A părut și puțin idiot….
  Un sas sa atace unguri!!!i….. Da, din buze, se poate…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.