Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Dar dacă am alege nouă paznici de la zoo ca judecători ai Curții Constituționale?

Curtea Constituțională l-a scos pe Traian Băsescu din aparatul ei de analizat cauze ca dintr-o mașină de spălat cu programator. Aproape uscat și scăpat de orice vină că ar fi făcut campanie electorală, intens și cu repeteție, pentru un anumit partid. CCR a aruncat pisica la Parlament. Dacă vi se părea ceva în neregulă în făptuirile președintelui n-aveați decît să-l suspendați,în parlament. nu să ne cereți nouă părerea.

Și, imaginați-vă, după părerea acestei curți care ar trebui să apere Constituția de păcatele celor prevăzuți în litera ei, cu fișe de funcții, Traian Băsescu, președinte al României, nu poate fi acuzat de cei nouă judecători ai ei că a făcut campanie electorală, și pe față și pe dos, pentru PMP.

Dacă sus-zisa curte nici măcar nu i-a dat un avertisment lui Traian Băsescu pentru afacerile lui electorale, deși a fost ale președinte ca mediator, nu ca jucător, cel care-i va lua locul la Cotroceni va putea face în 2016, la alegerile parlamentare, campanie electorală pentru partidul care-i place lui.

Înțeleg, CCR se ține departe de bătăliile și de ciondănelile dintre politicieni, dar în cazul lui Traian Băsescu ca agent electoral al PMP, nu cred că ar fi trebuit să o sesiseze cineva, ci să reacționeze ea singură. Fiindcă de-aia e pusă să vegheze asupra respectării Constituției, nu ca diverși cetățeni, nouă la număr, numiți politic, să ia un ban grămadă ca judecători la CCR și la un caz de ceva să se spele pe mîini ca Pilat din Pont.

Ca un contribuabil care dă bani și pentru CCR , sînt revoltat că avînd de arbitrat o cauză care o privește, Curtea Constituțională face pe proasta, interpretînd Constituția ca pe un regulament pentru maimuțe, în care nu contează ce face cutare babuin politic, cîtă vreme n-a rupt gardul. Dacă această constituție pe care trebuie s-o apere cei nouă juidecători de la CCR nu e pentru ei decît un regulament de grădină zoologică, ar trebui să aducem în locul lor ca judecători, nouă paznici de la zoo.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint