Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

De ce a lăsat Băsescu PMP-ul cu ochii în soare

Ce țeapă le-a dat Băsescu pemepiștilor, după ce le-a promis în public și solemn că se va înscrie la ei în partid chiar din prima zi cînd va fi liber de contractul de la Cotroceni! Le-a dezumflat așteptările și a lăsat-o pe Elena Udrea să se războiască de una singură cu Turcan, fostul purtător al vorbelor prezidențiale. Turcan a acuzat-o pe Udrea că ar fi insistat cu cerul și cu pămîntul pe lîngă Băsescu s-o numească pe Alina Bica la șefia DIICOT. Udrea l-a amenințat că va povesti cum a ajuns Turcan la președinție, de l-a speriat și l-a făcut să-i amintească Elenei de Sfintele Sărbători.

Așadar, Traian Băsescu a rămas consecvent: nu s-a ținut de cuvînt nici în fața pemepiștilor, cărora le-a clocit și nășit partidul, de rămîne Elena Udrea tot mai singurică-singurică, tocmai cînd ar fi avut nevoie să întărească Băsescu rîndurile partidului. Nu ține ipoteza că fostul președinte n-a binevoit să calce pe covorul roșu de la PMP în al cărui sediu îl aștepta noul său birou, fiindcă mișcarea lui ar fi putut trece neobservată, de sărbători. Băsescu știe că în această perioadă a anului presei îi crapă buza după știri, așa că momentul ar fi fost numai bun pentru a-și face apariția la PMP.

Dacă vă amintiți și de vorbele Elenei Udrea, că Băsescu e prea mare ca să mai intre într-un partid, asta e proba că afacerea a căzut și că după Anul Nou acest om care a redevenit liber va pune de un apel către opoziție și societatea civilă să i se alăture pentru a da jos guvernul și pentru a se ajunge la alegeri anticipate. Ultima lui speranță e că PNL și PDL, deși s-au unit, nu vor ajunge la înțelegere la începutul anului viitor și îi vor lăsa spațiu de manevră în calitate de Băsescu Unificatorul.

Zilele astea oamenii lui vor înroși telefoanele încercînd să-i zădărască pe liberalii nemulțumiți de alegerea Alinei Gorghiu în fruntea partidului și pe pedeliștii care nu-l mai vor pe Blaga în fruntea partidului. Și se pare că unii dintre foștii lui colaboratori vor încerca să înființeze o inițiativă civică printre românii din străinătate, care să-i întindă covorul roșu lui Băsescu, ca lider onorific. O inițiativă pe deasupra partidelor și deschisă oricui dorește reformarea politică a României, pornind de la un parlament unicameral de 300 de persoane și de la schimbarea votului uninominal cu vechiul vot pe liste.

Așa s-ar explica de ce Băsescu a lăsat PMP-ul cu ochii în soare și de ce Elena Udrea își riscă șefia partidului căruia i-a promis că marele om politic îi va îngroșa rîndurile, din 22 decembrie. Băsescu nu riscă totul pe această carte, cum le-ar plăcea să dea de înțeles susținătorilor săi. Dacă nu-i iese această combinație va anunța PMP-ul, la momentul potrivit și prin gura Elenei Udrea, în ce zi și la ce oră să-i întindă din nou covorul roșu.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

3 comentarii

  1. #1

    Asteapta decizia din 15 ianuarie a ICCJ. Te pomenesti ca stie marinelu ceva. In rest, poate fi valabila si varianta aia cu puscaria de la usa Udrei.

  2. #2

    Cine sa-l intrebe ceva pe rebutul asta din moment ce toti procurorii aflati in functie au fost numiti de el ? Animalul asta e in stare sa repete figura cu „nu e bine, domnule….procuror”. Pe 80% dintre ei ii are la mana cu ceva dosare iar restul de 20% sunt prea prosti ca sa actioneze. Tot tata glontzu sau tramvaiul raman solutiile.

  3. #3

    E ocupat cu trambalarea de la vila de protocol si nu stie unde va fi repatizat,in vila din padurea haitasilor sau la vila Jilava !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint