Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

De ce conține vaccinul ipocrizie?

Adevărul este că era foarte complicat să explici celor care încă nu s-au vaccinat că o doză de vaccin Comirnaty, produs de Pfizer și BioNTech, conține: 30 de micrograme de tip ARN Mesager, colesterol, clorură de potasiu, dihidrogenofosfat de potasiu, clorură de sodiu, fosfat disodic dihidrat, sucroză, apă pentru preparate injectabile, ((4-hidroxibutil)azanediil) bis (hexan-6,1-diil)bis(2-hexildecanoat) (ALC-0315), 2-(polietilenglicol)-2000-N, N-ditetradecilacetamidă (ALC-0159), 1,2-Distearoil-sn-glicero-3-fosfocolină (DSPC). Jacques Séguéla să fii și nu reușești să faci o campanie convingătoare cu ingredientele astea (pe lângă faptul că a fost unul dintre cei mai importanți publicitari francezi, Séguéla are și doctoratul în farmacie).

Dar o idee furată de pe Internet a rezolvat problema. Vaccinul, mai ales cel de tip nou, ARN Mesager, cucerire a științei moderne, conține foarte multă emoție. Și, pe lângă emoție, în cei 0,3 ml ai unei doze producătorii au reușit să introducă o mulțime de lucruri. Cum au încăput acolo este greu de spus, dar merită să facem o listă.

De exemplu, acum, că m-am vaccinat de aproape o lună și cu a doua doză (neștiind dacă asta înseamnă sau nu o schemă completă de vaccinare), pot să fac o mulțime de lucruri pe care nu puteam să le fac înainte.

De la rapel încoace, așadar, pot să le spune mamei și tatălui lui Dan Barna, Florica și Ilie, că mi-a fost dor de ei, iar nepotului copreședintelui USR-PLUS pot să-i spun că a crescut mare.

De când am certificat de vaccinat, pot să îmbrățișez fără nici o grijă nepotul și familia ministrului Adrian Oros, pot să mă reîntâlnesc cu prietenii domniei-sale și chiar să mă reîntorc în mijlocul studenților săi.

Ca vaccinat, pot să-l protejez pe domnul Bode, ministrul de Interne, îi pot proteja familia și pe cei dragi domniei-sale și îi pot proteja chiar și pe angajații Ministerului Afacerilor Interne cu care intru în contact.

Cu dovada efectuării vaccinului pot lua masa în familia ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, pot să dau mii de reprezentații cu casele închise, pot să aplaud până mă dor palmele și să fac o mulțime de alte lucruri în lumea teatrului, așa cum îmi spune Raluca Turcan.

Și, pentru că am făcut acest pas important pentru omenire, cel al vaccinării, pot să beau cafea la interior cu prietenii domnului Cîțu și mai pot să-i văd familia, în siguranță. Adevărul e că dacă aș fi încercat asta înainte, dacă aș fi vrut să-i întreb pe părinții lui Smeagol cum au reușit să dea creștere și educație unui asemenea personaj, aș fi riscat să mi-o iau peste bot de la SPP. Acum, însă, cică pot să-i văd. Toți cei vaccinați putem face asta, fără să ne mai temem de consecințe.

Înainte de recunoașterea pandemiei, ca să călătorești în străinătate sau în țară trebuia să ai și ceva bani ca să-ți permiți asta. Acum nu mai este nevoie. vaccinul conține călătoriile în străinătate, mersul la plajă, Untold-ul și Neversea. Da, da, chiar dacă nu aveam de gând să merg la aceste festivaluri, acum, ca vaccinat, trebuie să o fac. Festivalurile cu pricina, prin intermediul vaccinului, sunt în interiorul meu, nu le mai pot scoate.

Campania Guvernului, însă, nu-mi spune că vaccinul mai conține o grămadă de lucruri. Că, de exemplu, ar putea conține o dependență socială de un produs, în cele din urmă, comercial. Că poate va fi nevoie să ne vaccinăm anual împotriva noilor și noilor tulpini de SARS-CoV-2 care apar, așa cum tot anual se vaccinează cei care se vaccinează împotriva gripei sezoniere, pentru că virusurile care provoacă gripa apar cu noi tulpini în fiecare an.

În acest moment, vaccinul conține germenii discriminării, de exemplu. Dacă am acceptat fără să crâcnim ultimele decizii ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prin care anumite activități nu sunt permise decât vaccinaților, am acceptat deja un viitor dependent de industria Pharma.

Vaccinul conține cheltuieli foarte mari făcute de statul român. Până pe data de 30 mai 2021, dozele de vaccin folosite în România au costat 89.123.894,86 euro. Dacă anul acesta s-ar vaccina întreaga populație vaccinabilă la acest moment (toți cetățenii români cu vârsta mai mare de 12 ani), costurile vaccinării ar ajunge la aproximativ 330-350 de milioane de euro, în funcție de vaccinul folosit. Evident că statul român nu va plăti și anul viitor suma asta. Probabil nu va mai plăti deloc, iar costurile vor fi transferate asupra populației, la prețuri mai mari, căci nu va mai negocia UE pentru noi cu firmele producătoare și nici nu va mai putea impune nimeni prețul cu amănuntul al vaccinului.

Astăzi, vaccinul conține privilegii „gratuite“. În fapt, privilegii oferite vaccinaților de către toți plătitorii de impozite. Și conține, de asemeni, încălcări ale drepturilor omului, nici măcar timide. Nevaccinaților le sunt interzise dreptul de a participa la întruniri publice, dreptul la liberă circulație, le este interzis accesul la servicii și multe altele. Iar subminarea unor drepturi dobândite cu greutate în sute de ani este cel mai nasol efect advers al vaccinării.

În acest moment, deși campania publicitară a Guvernului nu ne spune asta, vaccinul conține și suspendarea libertăților, a drepturilor, a democrației în sine. Deocamdată plătim doar indirect, prin impozite, acest conținut nefericit al vaccinului. Anul viitor vom plăti, cel mai probabil, direct, la tarabă, dreptul de a ni se anula drepturile. Poate atunci se vor trezi și tinerii pragmatici: „Băi, dar chiar merită să dau 24 de euro companiei Pfizer sau 36 de euro companiei Moderna ca să le pot spune Floricăi și lui Ilie Barna că mi-a fost dor de ei?“.

„Ne vaccinăm și scăpăm!“, ne spune Dan Barna.

Poate nu. Poate va exista un proces cinstit, la sfârșit.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

3 comentarii

  1. #1

    din fericire virusul nu este suficient de complex ca sa sustina politicile enuntate de guvernanti. Nu e din natura, iar natura o sa il haleasca, la fel ca si pe profiturile Pfizer.

  2. #2

    Speram ca profetia dvs se va adeveri!

  3. #3

    „nevaccinatilor….le este interzis accesul la servicii „. Sa-nteleg ca , pe cale de reciprocitate, „serviciilor” le va fi interzis accesul la vaccinati?. Doamne-ajuta, ma mai duc si la apelul rapelului!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint