Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Decât atât

Este foarte posibil ca Traian Băsescu să nu fi terminat de citit “Levantul”. Este posibil să nici nu fi trecut de primele zece pagini. Dar asta nu înseamnă că Traian Băsescu nu citește.

În fiecare zi, camioane de mare tonaj descarcă în fața cabinetului prezidențial stenograme ale discuțiilor pe care cetățeni români cât de cât importanți le poartă la telefon, în birourile sau budoarele proprii. E mult de citit, la cât se interceptează “pe siguranță națională”. Iar atunci când ochii obosesc, când ceața pare a se așeza domol pe irisul prezidențial, se poate trece la audio-book-uri produse de aceeași mare editură.

Ei bine, cum spuneam, președintele poate n-a terminat “Levantul”, dar, dacă uită să pună suficiente cuburi de gheață în pahar, e capabil să imite gemetele intime a milioane de români. În aceste condiții, a invoca necunoașterea atunci când vine vorba despre faptele extrem de penale ale fratelui prezidențial echivalează cu prostirea în față.

Da, aceasta va fi placa oficială: rudele, frații, familia nu sunt lucruri pe care să le alegem. Președintele, sărăcuțul, habar nu avea despre povestea asta cu fratele lui și interlopii din clanul Bercea. Asta vă vor spune membrii societății civile care încă mai sorb apă din urmele lăsate de piciorul prezidențial pe plaja pe care s-a pozat în tricouri electorale.

Dacă sunteți proști, puteți să-i credeți. Cum puteți să credeți, de asemeni, că Pământul este o tavă plată, purtată în cârcă de elefanți, iar soarele nu are altă treabă decât să se învârtă în jurul acestei tăvi. Decât.

3 comentarii

 1. #1

  Da, sunt destui proști. Destui.

 2. #2

  A fost induiosatoare si scena de inceput a acestui film pentru prosti, in care fratele alb a iesit primul sa-l toarne pe negru pentru santaj. Dar, deh… omul face orice cand e incoltit.
  Oricum, presimt ca niciun personaj nu va sfarsi rau in filmul asta.

 3. #3

  Nu mai e nimic de comentat, doar de contemplat că aici ne pricepem bine noi romanii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.