Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Du-te la Traian, mînca-ți-aș!

Potrivit propriei sale declarații, Traian Băsescu știa de anul trecut de la fratele lui că cineva încerca să-l șantajeze. Și tot potrivit declarației sale, Băsescu și-ar fi sfătuit fratele să se ducă la oamenii legii să le spună ce și cum. N-ar fi trebuit însă ca încă de atunci să fi ieșit Traian Băsescu să spună frumușel că sînt niște unii care umblă să-i șantajeze fratele? Căci dacă a știut și a tăcut, nu e bine, domnu chestor! Adică e cu atît mai rău cu cît în tratativele pe care Mircea Băsescu le-a dus cu rubedeniile Mondialului a rostit de mai multe ori și numele lui. Și din imaginile apărute la Antena 3 reiese clar că Mircea Băsescu a primit sute de mii de euro ca să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondialul. Și reiese la fel de clar că fratele președintelui a promis să intervină pe lîngă „Traian” ca să-l scoată pe Bercea din pușcărie. Așa că jalea prezidențială că pe fratele lui l-ar fi stricat anturajul e de un imens ridicol. L-a obligat anturajul pe Mircea Băsescu să ia banii de la rubedeniile lui Bercea? L-a obligat anturajul să promită că va interveni pentru eliberarea Mondialului?

Dacă-ți vine careva la poartă cu bani și cu propuneri din astea, tu, ca om onorabil ce te pretinzi, te duci la parchet și-l denunți pe acel careva că îți cere să faci trafic de influență. Nu te duci la DNA, după ce-ai luat banii, să spui că vor unii să te șantajeze. Iar Traian Băsescu chiar n-a fost curios să afle dacă nu cumva în timpul acestor negocieri n-a fost rostit și numele lui? În mod normal, dacă Mircea Băsescu va fi priponit – ceea ce ar fi cazul – Traian Băsescu va trebui invitat la DNA ca martor, dacă nu chiar ca tăinuitor al isprăvilor fratelui său.

Azi, m-am simțit murdărit de ceea mi-a fost dat să aud de la președintele României, care de-abia acum a găsit de cuviință să spună că știa de ceea ce el numește „tentativă de șantaj” la adresa fratelui său. Dar tot Traian Băsescu e cel care deplînge situația în care i-a ajuns fratele din cauza anturajului în care s-a complăcut. Cine s-a afișat însă primul în public cu Bercea Mondialul? Nu Traian Băsescu atunci cînd Bercea i-a prins cu mîinile lui la gît Mariei Băsescu un șnur cu un ban de aur? Că doar nu vine oricine la soția președintelui României s-o împodobească sub ochii soțului ei. În loc să-și asume partea lui de vină în privința anturajului fratelui său, Traian Băsescu spune că justiția trebuie să-și facă datoria. Dar dacă nu izbucnea scandalul, în public, ar fi deschis gura președintele României despre afacerile fratelui său?

Nu l-au informat serviciile pe Traian Băsescu asupra întîlnirilor fratelui său Mircea cu anturajul? Dacă nu l-au informat, atunci serviciile nu și-au făcut datoria. Mai ales că aceleași servicii ar fi trebuit să informeze și DNA. Sau serviciile și-au făcut datoria, dar DNA nu s-a ocupat de această afacere pînă cînd n-a făcut plîngere Mircea Băsescu că e șantajat. Toată povestea asta pute și cred că ar trebui ca Bercea Mondialul să intre într-un regim special de pază, încît să nu auzim că a pățit ceva ireparabil în pușcărie.

Oricum, înainte de a lăcrima, Traian Băsescu ar fi trebuit să anunțe azi că renunță la imunitate, pentru a sprijini justiția, ca martor.

7 comentarii

 1. #1

  Aveti perfecta dreptate si ati scris ceva perfect logic si argumentat.Ce avem a ne face noi decat sa privim stupefiati ce se pertece.S-a depasit demult masura si parca suntem intr-un SF.Nu se mai termuna mizeria asta ba dimpotriva escaladeaza.

 2. #2

  Asa e, conform scenariilor mafiote din filmele americane, cei doi mondiali, tata si fiu, aflati in inchisoare, ar trebui sa inghita amandoi in aceiasi zi si la aceiasi ora, cate o coada de lingurita ascutita brici, care culmea, sa le perforeze stomacul dinspre exterior. PS: Dar viata bate filmul !

 3. #3

  Marele “Imun Aparator al justitiei” care ne-a inselat salutandu-ne cu “Sa traiti bine!’ spune acum ca
  „Între consolidarea justiţiei şi reflexul firesc de a-mi apăra fratele, aleg consolidarea justiţiei”

  SA IL MAI CREDEM?

  ROMANIA TREZESTE-TE!

 4. #4

  Mircea Băsescu n-a mișcat nimic fără știrea lui Traian Băsescu. Nici acum un an, nici acum 25 de ani. Și nici acum cîteva zile. Anturajul care i-a dăunat lui Mircea e frate-său. Țiganii erau folosiți pentru plasarea și-nmulțirea banilor negri, inclusiv prin camătă. Firul s-a rupt cînd Bercea a băgat cuțitul într-un nepot, iar ăla l-a dat în gît – c-așa-i la țigani, totul pîn-la bani! Pentru Bercea, nu se exista să facă pușcărie cînd el făcea afaceri cu ditamai președintele. La cîte făcuse pînă atunci, că-l înțepase pe nepotu-su era mizilic. Așa că Băsescu a fost incorect față de partenerii săi de afaceri. Problema este că țiganii nu-s la fel de ușor de speriat ca românii. Mai grav, ei devin solidari față de români, cînd e la greu. Iar la cîți bani învîrtesc, nu concep să fie trași în piept. Or, frații Băsescu asta le-au făcut. Un țigan care ia țeapă e un înger răzbunător. Viclenia lui nativă e mai tare decît cea mai bună educație – și mai periculoasă fiindcă el n-are nici o treabă cu reputația la români. Or, la țigani, reputația este să-i facă ei pe români, nu invers.
  De-acum înainte, rudele apropiate ale Băseștilor trebuie să umble păzite, că-s date-n primire la răpitori.

 5. #5

  Domule… chiar si de aici se vede ca e unsă cu de toate din avion nici nu mai vorbim… uitați-vă un pic pe stirile internationale, cele mai mari gurpuri mafiote au fost fundate la baza țiganimii europene nu exista frontiera pentru asemena amantlacuri dintre politic mafie si țigan.

 6. #6

  Sunt basist ,cum zic unii.Dar recunosc ca de data domn presedinte asta a facut-o lata rau.

 7. #7

  Din afurisismele lui Bercea:

  N-aduce anul ce aduce clanul.
  Meseria e brăţară de fier.
  Mircea şi Bercea nu au în comun decât coada.
  Ne-am gândit să facem o asociaţie “Mercea Mondialu”.
  Frate, nefrate, brânza-i pe euro (250.000).
  Campionate: Ei cu Mondialul lor, noi cu Mondialul nostru.
  Mircea s-a calificat în semifinala Mondialului.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.