Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Dunărea polemizînd cu Nilul

Dintotdeauna am crezut că pe rîu sînt oamenii mai buni și că locuitorii orașelor portuare sînt mai deschiși la minte decît cei născuți prin văgăuni.

Această credință mi-a fost rău zdruncinată de tiribombele istorice ale primarului Radu Mazăre pe care constǎnțenii le înghit lună de lună, loviți parcă de o neostoitǎ foame de fanfaronadă.

Deosebirea dintre Mazăre și Ceaușescu e că nea Nicu nu avea pretenția de a-l interpreta chiar el pe Mihai Viteazul sau pe Burebista pe stadionul “23 August”, și nici tovarășa n-ar fi îndrăznit să se costumeze în pantalonașii bufanți ai Ecaterinei Teodoroiu și să facă șpagatul. Ca să nu mai vorbim de Nicușor, care oricît whiskey ar fi tras pe o nară, nu s-ar fi jucat nici mort de-a prințul Duda într-un car alegoric înconjurat de golașe fruntașe în producție.

Nilul revărsat pe străzile Mamaiei a lăsat în urma sa mîlul roditor al kitsch-ului în care tineretul nostru progresist și-a plantat cu entuziasm incultura-i fecundă.

După o porție zdravănă de mazăre la sarcofag, egiptenii cu drept de vot ai Constanței s-au dus fericiți la culcare, că nu-i puțin lucru ca într-o singură viață să prinzi și epoca de aur a cizmarului din Scornicești, și capitalismul din carton aurit al social-democratului Ramses al II-lea.

6 comentarii

 1. #1

  Mazare nu e nascut in Constanta,iar circul lui hidos nu e pt constanteni ci pt toata taranimea venita pe litoral.

 2. #2

  Niste “desculti” care casca ochii la un derbedeu! O mai fi si asta primar… Acest lucru, existenta unui asemenea specimen in fruntea unui mare oras din Romania, dovedeste ca ei sunt ” ai nostrii, dintre noi, pentru “EI”! Sa-i ia naiba pe toti!!!

 3. #3

  Spectacol hidos este conceput si realizat pentru turisti, insa cei care voteaza de 20 de ani un asemenea exemplar, pentru functia de primar, sunt…constantenii !!!

 4. #4

  Foarte bun articol. Nici nu stiu, sa rad, sa plang?…

 5. #5

  Maestre … da’ la apele romane tulburi te-ai gandit ??? unde romanul pescar e la el acasa …paiatele vor exista atat timp cat vor exista spectatori sa le aplaude,,,, si apo ce mare diferenta intre basca lui Mazare si cea a lui Iliescu …
  Chestie de nuanta proletcultista… asa sa atipim prostimea sa o ia spre urne cu mijloace usor asemanatoare ….ca cum…” Dunarea nu-i ca Nilu’ / nici Raducu nu-i ca Nelu.”

 6. #6

  MAZARE NU-I CONSTANTEAN,asta sa fie clar pt. toata lumea.El este rezultatul lui ILIESCU si NASTASE.al MAFIEI DIN ROMANIA PE CARE AU DISTRUSO! Acest personaj,nu a facut nimic pt. orasul nostru,(eu sant CONSTANTEAN,nu scarba aia)care sta in fruntea orasului pacalind BATRANI(cu gradul lor de inteligenta si cultura scazut) oferindu-le un pui,un kg. de zahar,orez si alte nimicuri .Uitati-va la alte orase,BRASOV,CLUJ sa vedeti ce centre istorice au.CONSTANTA nu a fost niciodata asa de distrus ca acum(in afara de a asfalta cateva strazi si a pune niste felinare pe strazi DIN BANI EUROPENI, SCARBA ASTA in afara de a FURA ,NA FACUT NIMIC.UITATI-VA LA SIMBOLUL ORASULUI CAZINOUL ,la DISTRUS PORCU.IN AFARA DE MAMAIA,UNDE ARE MARI INTERESE nu a FACUT NIMIC.Nici in sport nu a investit,uitati-va la echipa de fotbal FARUL in ce situatie se gaseste, doar HCM ,SI aia NU sant sponsorizati de primarie.Apropo de echipa de fotbal,nu o sponsorizeaza ca sa o desfiinteze si sa le ia stadionu,chiar in CENTRU, va dati seama ce TUNURI trag BANDITI(MAZARE SI BANDA LUI din BUCURESTI)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.