Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

El aleargă-ntr-un suflet să-şi culce mândrul cap pe-al ei galeş sân

Nu este nici pe departe adevărat că inorogii ar fi animale fantastice, prezente în diverse mitologii și, mai nou, în desene animate și atât. Nu. Inorogii trăiesc, sunt vii. Există filmări cu inorogi și, orice ar spune oricine, filmările cu inorogi nu pot fi falsificate.

Ne petrecem aiurea viața luând seama la lucruri minore. La ceea ce se întâmplă în jurul nostru, la ceea ce ne pregătesc alții pentru viitorul mai mult sau mai puțin alăturat. Ne pierdem, realmente, în nimicuri, atunci când, de fapt, inorogii ne așteaptă.

Nu credeți în inorogi? Am dubii.

Până acum câțiva ani, mulți, foarte mulți dintre voi nu vă ocupați decât de asta. Inorogi peste tot și vânători de inorogi la fiecare colț de stradă. Există niște cretini care au ținut-o langa, timp de 28 de ani, încercând să scoată în față doar aspecte negative. Dar adevărații nu au cedat. Inorogi, inorogi, inorogi.

Dar inorogii sunt, poate, prea exotici. Ce spuneți despre pisici?

Pisicile sunt cele care, azi, conduc lumea. Există cu milioane de ori mai multe pisici influente pe planetă, în raport cu oamenii influenți. În spatele fiecărui personaj puternic se află o pisică. Au dovedit-o savanții de pe întregul mapamond, nu doar cei britanici.

Pisicile sunt chintesența lumii moderne. Pisicile și fotografiile cu mâncare, peisaje frumoase din excursii, copii nevinovați expuși exagerat admirației publice.

O societate ideală este aceea care te lasă să te ocupi, zi de zi, doar de inorogi, pisici, covoarele roșii de la Oscar, toaletele vedetelor și alte lucruri care cu adevărat contează. România nu propune, ne dăm seama, o societate ideală.

În mod straniu, frații și surorile noastre care empatizau cu inorogii și pisicile, cu un dish bine asezonat, cu o plajă strălucitoare, cu niște bikini bine potriviți, cu orice înseamnă, de fapt, realitate, au coborât standardul, nasul și pretențiile. Acum se ocupă de politică, Justiție și alte lucruri frivole.

Au venit brusc, în gașcă, din diaspora Instagramului, din exilul Pinterest. Și sunt aici pentru a ne învăța. Proști să fim să nu luăm lecții.

În lumea inorogilor, a pisicilor și plat-urilor bine dresate, critica nu-și are locul. Vezi și apreciezi. Asta este filosofia. Dacă nu apreciezi, ești inutil. Dacă mai ești și cârcotaș, ești de-a dreptul dăunător. Suntem, teoretic, atei sau liber-cugetători. Dar muncim, din greu, la înființarea unei noi religii. Ușor depărtată de cea iudeo-creștină, ceva mai politeistă. Dar la fel de intolerantă ca orice altă religie.

Regret că nu am mirosit trend-ul. Mi-e chiar rușine. De obicei le nimeresc. Dacă eram alături de la început, poate astăzi aș fi putut scrie și despre corupție și anticorupție, despre manipulare și folosirea oamenilor în scopuri ignobile. Desigur, nu liber, după capul meu, ci după tezele oficiale aduse la zi.

Acum e prea târziu. Te califici să scrii și să vorbești despre abuzurile statului, despre corupție, despre erori judiciare, despre anomaliile așa-zisei societăți civile doar dacă ai un lung istoric de scris despre pisici, inorogi și căluți de mare. Dacă nu ai parcurs etapele astea, în caz că te ocupi cu demascarea abuzurilor doar de 28 de ani, ești un loser.

Deși, într-o societate îndopată cu ideea că nu există oameni care să nu fie învingători, a fi loser este deja un soi de neo-inorogeală.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

1 comentariu

  1. #1

    @ Teodorescu Bravo monser! Masochist dela primul numar ! Asta da , perseverenta de bou !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint