Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Eroarea domnului Malraux

Un angajat al Mossad-ului, născut la Dorohoi și vîndut cu tot cu părinți Israelului pe vremea lui Nea Nicu, le-a propus șefilor săi, care nu puteau stăvili atentatele junilor jihadiști sinucigași în autobuzele din Tel Aviv și Ierusalim, să umple pereții dubli ai mijloacelor de transport în comun cu untură de porc importată din România.

Ideea s-a dovedit genială, fiindcă martirilor islamici, dacă erau stropiți fie și cu o picătură din grăsimea păcătosului patruped, Profetul le anula biletul de intrare în Paradisul populat cu fecioare dolofane, astfel că nici unul n-a mai catadicsit să pună piciorul pe scara autobuzelor diavolești.

Din această poveste adevărată deducem cît de vulnerabilă e lumea islamică, de vreme ce unor tineri îndoctrinați să nu le fie frică de moarte le e mult mai groază de porcul creștinilor decît de scutul antirachetă de la Deveselu sau de avioanele Mirage franțuzești.

Dacă opt teroriști ortodocși, amestecați printre credincioșii de la Mecca, purtînd pe sub djellaba centuri burdușite nu cu cuie, ci cu jumări, s-ar fi aruncat în aer în preajma pietrei negre și sfinte din Marea Moschee, stropind-o cu osînză de purcel, probabil că miliarde de mahomedani și-ar fi turnat țărînă în cap cu deznădejde și disperare, ca la apropierea Apocalipsei.

Un asemenea scenariu tenebros n-a fost pus în practică de fanaticii noștri ortodocși poate și din pricină că erau preocupați să arunce anatema asupra unui club din București, cu puțin înainte ca un adolescent să strige „Allah Akhbar” în timp ce-și mitralia colegii de generație într-o sală de concert pariziană.

Nu știm dacă Papa de la Roma și-a cerut au ba iertare pentru cruciada copiilor creștini asmuțiți asupra copiilor musulmani cînd încă nu se vorbea despre întunericul Evului Mediu. Dar acum, cînd putem vorbi despre preaîntunecatul secol 21, ar fi cazul ca bătrînii muftii să se rușineze de faptele cumplite ale învățăceilor lor, pentru că altfel ajungem la concluzia că amarnic s-a mai înșelat domnul Malraux cînd a profețit că secolul 21 va fi religios sau nu va fi deloc, fiindcă acest blestemat secol riscă să nu fie deloc tocmai din pricina religiilor ce-și mănîncă, hulpave, propriii copii.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

3 comentarii

  1. #1

    Doua scurte comentarii: termenul de mahomedan nu este corect pentru ca in viziunea musulmana religia este a lui Allah si nu a lui Muhammad. Termenul corect este musulman participul activ de la radacina (s,l,m) (supunere, pace). Sloganul este Allahu Ahbar (Allah este mare)! Daca se transcrie Allahu Akhbar inseamna ca Allah este vestit. Desi elativ nu exista comparatie pt. ca in viziunea musulmanilor Allah este unul neputand fi comparat. Multumesc – Un arabist.

  2. #2

    Nea Filip, te intreb, ca pe un arabist documentat, e adevarat ca doar porcul mai poate baga spaima in muslimi? Sau e doar o cioaca de-a maestrului?

  3. #3

    @Filip: ‘kh’ sau ‘h’ e acelashi lucru de fapt – depinde de fonetica limbii si de modul in care e auzit ‘h’ de catre anumitzi vorbitori, mai slab sau mai moale. Spre expemplu, noi scriem in romana Harkov iar englezii / americani Kharkov deoarece ‘h’-ul nostru care noua ni se pare moale lor li se pare tare. Pentru acelashi motiv rushii se refera la Gitler, Gelsinki sau Gamburg. Presupun ca pt. Allah e vestit te-ai referit la Allahu Akbar. In rest, numai de bine si multzumesc – un limbist.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint