Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Gafa cu premeditare a lui Tăriceanu

Cum să facă Tăriceanu să se mai vorbească și despre el? Și-a adus aminte că e șeful Senatului și din această postură a decis! Ceva pentru țară? Vreo lege peste care s-a îngroșat praful? Nu, firește, că trebușoarele astea nu atrag atenția. Nu-l invită pe Traian Băsescu la țeremonia împlinirii a 150 de ani de cînd a fost înființată această cameră în România. De ce, că pînă una, alta Băsescu e președinte? Așa, să nu iasă scandal, fiindcă Băsescu a propus desființarea Senatului, cînd cu referendumul celor 300 de parlamentari! O fi propus, dar tot președintele țării e.

Cînd Crin Antonescu era mai mare peste liberali, cine-i dădea note proaste la bune maniere politice, explicîndu-i că ne rîde Europa din cauza lui? Tăriceanu! Și-acum, dacă Tăriceanu l-a tăiat pe Băsescu de pe lista de invitați, de parcă Senatul ar fi o cîrciumă, iar el, ca șef al ei, ar zice ăsta nu intră la mine în local, că-l scot în brînci și chem și mascații, își închipuie că o să-l laude Europa pentru această decizie fără precedent? Cînd te visezi președintele României, indiferent ce părere ai despre președintele în exercițiu, te ții de nas și respecți instituția președinției.

Pe Tăriceanu îl știam de om politicos, cu respect față de instituțiile statului. De cînd cu vizita de unul singur la Palatul Victoria s-a întîmplat ceva nasol cu el. Ștaiful lui de liberal s-a scorojit ca vopseau, dînd la iveală o rugină tristă și un caracter modelat din plastilină. Cînd îl faci mitocan pe Băsescu – pe bună dreptate! – nu te iei cu el la întrecere în mocirla mitocăniei și nu transformi șefia Senatului într-o afacere personală, ca să i-o tragi și tu o dată lui Băsescu, dar mai ales cu gîndul că vei ieși astfel ca păduchele în frunte.

Lui Tăriceanu i-a reușit planul de a face media să vorbească despre el. Dar din această operațiune nu se va alege decît cu o nouă ștampilă ucigătoare. După ce și-a trădat partidul, după ce a încercat să se întoarcă în PNL pe o ușă dosnică, Tăriceanu și-a permis să-l ia pe președintele țării drept șeful deocheat al unui SRL, a cărui apariție în Senat ar transforma solemnitatea ceremoniei aniversare într-un scandal cu huiduieli. Scandal va ieși, cu siguranță, dacă Băsescu nu va fi invitat, așa cum vrea Tăriceanu, care e gata să ciuntească solemnitatea ședinței Senatului, ștergînd de pe listă un invitat absolut obligatoriu. Călin Popescu Tăriceanu, care nu mai are zile multe la șefia Senatului, face, parcă, toate eforturile să nu-l regrete nimeni nici din această postură.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

1 comentariu

  1. #1

    cam pentru marea majoritate a votantilor de la referendumul de demitere al reprezentantului institutiei prezzidentiale,d-l.BAS.,e un presedinte ilegitim,insemnand ”un sef deocheat al unui srl”,iar in cazul asta nu te poti cam tine de nas sa respecti institutiea prezidentiala,”tradatorul”Tariceanu conformandu-se in respectarea votului.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint