Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Guberniul său

„Poate dumneavoastră aveți treabă și noi vă reținem!“ Asta i-a spus un ziarist președintelui Iohannis luni, când acesta din urmă limitase numărul de întrebări pe care le puteau pune ziariștii la una singură.

Niciodată, absolut niciodată, nici măcar atunci când Traian Băsescu de-abia se ținea cu mâinile de pupitrul prezidențial pentru a putea răspunde împleticit la întrebări, un președinte al României nu a fost ridiculizat atât de fățiș pe propriul teren. Iar Klaus Iohannis a zâmbit tălâmb, as usual, și a dat-o cotită, vorbind despre presiunile făcute asupra magistraților și pseudoziariștilor care rad lăzi de bere prin baruri dubioase din București, punând Justiția la cale.

Norocul nostru cu acest zâmbet de plantă din familia Moraceae, căci altfel am fi rămas marcați o lungă perioadă de scrâșnetul dinților prezidențiali. Pus a nu mai știu câta oară la colț de către Curtea Constituțională, pentru că de cinci ani și ceva consideră Constituția drept o lectură facultativă, președintele Iohannis a fulgerat și tunat împotriva tuturor celor care nu au reacționat așa cum a dorit domnia-sa la încercarea de provocare a alegerilor anticipate.

Zgomotul ăla de cretă ascuțită pe tablă, sunetul neputinței poleite, al pretențiilor nejustificate ne va urmări mulți ani după ce R2-D2 își va fi terminat și al doilea mandat.

Din 2014, Iohannis are o singură obsesie: guvernul lui, guvernul lui. Aproape că ai crede că dimineața, la deșteptare, își întreabă majordomul: „Ficior, am guvernul meu? Nu? Atunci nu mă mai duc la serviciu, e inutil, viața n-are rost. Pregătește-mi costumul de schi, că nu pot face altceva mai bun pentru țară!“.

Și, într-adevăr, cele mai bune lucruri făcute de președinte pentru țară au fost îndelungatele sale absențe. Atunci când s-a vrut om de acțiune, strateg, trăgător de sfori, n-a făcut decât să împingă România înspre crize mai lungi sau mai scurte. A avut guvernul său în 2016, fără nici măcar un rezultat benefic. A avut, iar, guvernul său din 4 noiembtie anul trecut. Un guvern haotic, nepregătit, care nu a făcut decât să servească interesele clienților politici: de la vânzătorii americani de armament la profitorii din Sănătate, trecând prin profitorii din bănci și cei din companiile care gestionează resursle și energia României.

Dar de ce îi trebuie lui Klaus Iohannis puterea absolută? De ce vrea guvern, primari, Parlament? Ce Dumnezeu face cu ele? Sau ce ar face?

În cinci ani și trei luni de când moțăie princiar la Cotroceni, Klaus Iohannis nu a formulat nici măcar o singură idee coerentă legată de viitorul României. Atât de lipsit de viziune este acest președinte al României, încât și cei mai apropiați colaboratori ai săi s-au plictisit și au luat-o pe ayahuasca. Și, atunci, la ce-i trebuie puterea absolută? Ce planuri are pentru noi, ce ne oferă cerându-ne atât de multe?

Nimic.

Nimic este cuvântul care definește perfect întreaga filosofie politică și de viață a președintelui Iohannis. Un înveliș arătos, populat cu neant, asta este Klaus Werner. Știm că este un om strângător. A agonisit case și conturi bancare deși nici nu le poate lua cu dânsul dincolo și nici nu are cui le lăsa moștenire. Țara a luat-o împrumut de la copiii noștri, cum a spus Regele Mihai, dar nu are de gând să o mai și înapoieze în stare de funcționare. Totul, dar absolut totul pare făcut pe niște genunchi ascuțiți, doar cu gândul la propria proslăvire. Mișto proiect.

De fiecare dată când a fost lăsat să-și realizeze visul, România n-a mai fost o țară suverană, ci gubernie. N-a avut guvern, ci gubiern. Al cui? Poate al președintelui, poate al speculatorilor valutari, poate al traficanților de gaze și petrol. Al românilor, în nici un caz.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

2 comentarii

  1. #1

    Nu stiu de ce toti continua sa creada ca el dorește, el numeste, el etc. Asta e o marioneta, nimic altceva. Așadar, ar fi bine sa aflati cine il tine de lesa, fiindca ala sau aia conduc romania. La fel ca la petrov, cine avea dosarul de turnator, dadea cursul de navigat betivanului securist.

    • #2

      Cine crede ca lumea e condusa de Trump, Putin, Angela, Macron si alte papusi, se inseala amarnic! Lumea e condusa de bani, si banii adevarati nu-s la astia! De exemplu, daca venea comanda, zbura Trump mai ceva ca soimii patriei, Angela mergea la Dresda sa cultive flori iar Macron putea sa se dedice integral gerontofiliei iar Putin, cu trecutul sau kgbist are mai multe telecomezi active tintite asupra sa. KWI este la fel, impus in 2014, cu prelungire de contract in 2019, atata timp cat executa comenzile (petrol, gaze, armament, etc). La toti e valabila regula de O greseala, Next please! vezi de exemplu Venezuela

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint