Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Haina îl face pe corupt

Am stat de vorbă cu Toni Greblă și cu Cristian David la televiziunile pe unde m-am întîlnit cu ei. Cum se revoltau ei împotriva corupției și ce bine le mergea gura pe subiectul ăsta! David în special, care fusese ministru la Interne avea și papagal, și o listă cu nume de corupți, de mă gîndeam că cei care spuneau despre el că are reflexe de coțofană hoață și-l pomeneau cu vechiul lui nume, cel de Troacă, îl calomniau de invidioși ce erau. Ca acum să se dovedească despre el că a primit o mită de o jumătate de milion de euro, cînd călărea Internele, și că mita i-a fost adusă la minister, cu valiza. David a intrat la DNA, făcînd pe inocentul, și ia ieșit cu cătușe, pe care i le-au pus foștii lui subordonați. Ce și-or fi zicînd oare polițiștii care-i leagă pe foști miniștri, cînd aud ce șpăgi au primit ăștia? Că pînă la urmă șpăgarii nu scapă? Sau că dacă ministrul ori secretara de stat care a ajuns șefă la DIICOT au cerut, de ce-ar fi ei mai proști să nu primească? Ce zic însă ăștia care se uită la ei, prin sticla televizorului? Că n-am văzut pînă azi să iasă măcar o bucățică din Societatea Civilă să iasă la un marș împotriva corupției.

Ce-or fi zicînd însă ăia din străinătate cînd au văzut un judecător de la Curtea Constituțională, care din Toni Greblă e pe punctul de a deveni Greblă Toni, fiindcă s-a lăsat mituit pe vremea cînd era senator? Că pe bătrînul avocat Lucian Bolcaș l-am auzit azi-dimineață, cînd le bătea obrazul celor de la DNA că nu mai respectă instituțiile, pentru că l-au adus cu mandat pe judecătorul de la CCR, fost senator.

Și ce-ar fi trebuit să facă procurorii? Să fi trimis după judecătorul Greblă o limuzină lungă, pentru nunți, botezuri și petreceri selecte de mafioți? Să-i fi întins covorul roșu, în semn de respect față de funcția lui? Ce-ar mai înțelege, atunci, omulețul cinstit de la noi, văzînd că un mitarnic e întîmpinat la DNA cu onorurile datorate funcției sau că e băgat pe ușa din spate, ca să n-aibă de suferit onoarea instituției al cărei funcționar e? Că haina îl face pe corupt?

Dacă DNA s-ar lua după zicerile lui Bolcaș, corupția la nivel înalt ar fi privită ca o virtute și ca un exemplu pentru eventualii amatori. Iar cei care mai cred în cinste, onoare și pentru care e rușinos să te lași corupt ar fi luați drept papagali de mulțimea cetățenilor adaptabili pentru care corupția și hoția nu sînt păcate, atîta timp cît nu ești prins.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

3 comentarii

  1. #1

    Ma uit la TV si ma crucesc: ministri,judecatori,deputati,senatori,primari,etc,etc,etc,dau zilnic cu subsemnatu pe la DNA.Acum si unu baban,la propriu si la figurat,de la CCR….hmm,aia care au zis sa se taie salariile la toti,mai putin lor…..foooooarte corecti,in spiritul si litera legii….

  2. #2

    Ehehe, la CCR e marfa multa de luat, nu gluma. Cum bine zicea cineva cele mai neconstitutionale solutii sunt pronuntate de Curtea Constitutionala.

  3. #3

    Da nene. Intai curatenie si apoi sa le mareasca salariile celor care au ramas curati pana azi (ca numarul lor e mic).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint